Vejledninger

Fix: Kan ikke gemme skærmindstillinger

Fejlen "Kan ikke gemme skærmindstillinger" opstår normalt, når din computer ikke er i stand til at gemme dine skærmkonfigurationer. Ved skærmkonfigurationer mener vi de indstillinger, hvorigennem du forbinder mere end en skærm til din pc eller en bærbar computer.

Denne fejl er meget almindelig og har også relativt enkle løsninger. Outputtet på en hvilken som helst skærm er opgaven med grafikkortet, der er installeret på din computer. Hver grafikkort varierer alt efter deres specifikationer, så du skal have en idé om, hvor mange skærme du kan oprette forbindelse til computeren for at få en udvidet skærm osv. Gå gennem de grundlæggende fejlfindingstrin, inden du følger resten af ​​de nævnte løsninger.

 • Genstart computeren.
 • Sørg for, at alle ledninger er korrekt tilsluttet.
 • Sørg for, at alle skærme har den ønskede strømindgang, de har brug for.

Løsning 1: Strømcykling af hele opsætningen

Tro det eller ej, den enkleste løsning, der fungerer for mange brugere, er at cykle computeren og hele opsætningen. Power-cykling er en handling, der slukker en enhed helt og derefter igen. Årsager til strømcykling inkluderer, at en elektronisk enhed geninitialiserer sit sæt konfigurationsparametre eller gendanner fra en tilstand eller tilstand, der ikke reagerer. Det bruges også til at nulstille alle netværkskonfigurationer, da de alle går tabt, når du slukker enheden helt.

Du skal slukke for din computer og tage hovedforsyning til computeren og alle skærme. Vent et par minutter inden du tænder for opsætningen igen. Prøv også at tilslutte alle stik mellem din computer og de skærme, du prøver at oprette forbindelse til. Undertiden kan skærmene komme ud af synkronisering, og uden en hard genstart opretter de ikke forbindelse til computeren.

Løsning 2: Brug af NVIDIA-kontrolpanel

Hvis du bruger et NVIDIA-grafikkort, skal du bruge NVIDIA-kontrolpanelet til at administrere og forbinde alle dine skærme. Som mange andre grafikhardware har NVIDIA også mulighed for at oprette flere skærme direkte fra kontrolpanelet. Det ser ud til, at nogle brugere kun kan tilføje flere skærme til deres opsætning via NVIDIA-kontrolpanelet, da det direkte styrer grafikhardwaren sammenlignet med operativsystemet.

 1. Højreklik på ledig plads på skrivebordet, og vælg “NVIDIA kontrolpanel”.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på “Skærm”Kategori ved hjælp af venstre navigationsrude og klik på“Opsæt flere skærme”.

 1. Nu kan du konfigurere, hvilke skærme du vil bruge, og hvilken skærm, der primært skal konfigureres som din hovedskærm. Overvej at lave en genstart, hvis ændring af indstillingerne herfra ikke løser problemet.

Løsning 3: Ændring af skærmopløsning

Da du forbinder flere skærme til din computer, er der altid en konflikt med grafikhardwaren, som opløsning skal outputes på. Hver gang du prøver at klone eller udvide skærmen, er standardværdien for opløsningens output den, der allerede er indstillet på din primære skærm. Hvis du har en primær skærm, der har en opløsning på 1024 × 768, og den anden skærm, som du prøver at oprette forbindelse, har 800 × 600, får du helt sikkert denne fejl. Hvis du tilslutter mere end 1 skærm, skal din opløsning indstilles til den laveste.

For eksempel, hvis jeg har 3 skærmopløsninger (1024 × 720, 1336 × 768 og 800 × 600), skal du have din opløsning som 800 × 600 for at din opsætning skal fungere med succes.

 1. Højreklik på et tomt sted på skrivebordet, og vælg “Skærmindstillinger”.

 1. Gå til slutningen af ​​indstillingssiden, og vælg “Avancerede skærmindstillinger”.

 1. Skift opløsning ifølge forklaringen ovenfor i starten af ​​løsningen.

 1. Gem ændringer og afslut. Genstart din computer og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 4: Kontrol af dvaletilstand

Hver skærm har en funktion af "dvale" eller "sovende" for at spare energi, når de ikke er i brug. Dette gøres for at spare strøm og opretholde monitorens sundhed, da du ikke bruger den hele tiden. Skærme har tendens til at gå direkte i dvaletilstand, og nogle gange kan hovedsystemet ikke starte dem (registrere det). Du bør overveje at trykke på tænd / sluk-knap på din skærm for at tvinge tilbage til den aktive tilstand i et par sekunder, hvorunder computeren registrerer den og bruger den til den udvidede skærm eller klon.

Bunden vil sandsynligvis være til stede på nogen af ​​skærmens nederste kanter. Klik bare på den en gang for at slukke for din skærm, og klik på den igen for at den skal gå i en aktiv tilstand. Sørg for, at skærmindstillingerne er åbne på din computer, så du kan registrere skærmen asap, når den går i aktiv tilstand i et par sekunder.

Løsning 5: Tilslutning af DVI-adapter til en anden plads

Forklaringen bag denne løsning er meget enkel. De fleste grafikkort kan kun producere to DVI-ure, og HDMI-porten deler med en af ​​DVI-porte. Det er muligt, at du tilslutter de to porte, der deler det samme signal. I nogle andre konfigurationer har grafikkort 2 kanaler delt mellem 3DVI / HDMI-porte + 1 kanal pr. DisplayPort. Hvis kortet bruger den samme kanal til de HDMI- og DVI-porte, du bruger, vil du helt sikkert få fejlen.

Denne løsning er målrettet mod det problem, hvor du er i stand til at klone skærmene perfekt (da DVI-adaptere modtager den samme cyklus), men du er ikke i stand til at bruge den udvidede skærmfunktion. Prøv at tilslutte den til en anden DVI-port og kontroller, om det aktuelle problem bliver løst.

Bemærk: En anden lille løsning til dit forsøg er, at hvis du bruger 3 skærme til visningsformål, skal du prøve at bruge en USB-adapter til den tredje. Der var tilfælde, hvor folk var i stand til at bruge den udvidede skærmfunktion ved hjælp af normale DVI-porte til to skærme, for den tredje måtte de bruge USB-adapteren.

Løsning 6: Brug duplikatskærm og brug derefter udvidet skærm

Der var også tilfælde, der rapporterede, at brugen af ​​duplikatskærmen før og den udvidede skærm efter løste problemet for dem. Årsagen til dette fænomen er ikke kendt, men fra hvad det ser ud til accepterer du først de ændringer, der blev foretaget, når du opsatte duplikatskærmen, og efter at konfigurationen er gemt, ændrer du skærmfunktionen til den udvidede version. På denne måde vil du tvinge dit grafikkort til at vise dig en udvidet visning af din opsætning.

 1. Tilslut alle dine skærme, og vælg “Duplicate desktop on ..”.
 2. Der kommer muligvis en prompt, der beder dig om at bekræfte dine ændringer. Klik på "Ja”.
 3. Når ændringerne er foretaget, skal du gå tilbage til den samme skærm og klikke på “Udvid displayet”.
 4. Gem ændringer når du bliver bedt om det, og kontroller om skærmen viser alt korrekt.

Løsning 7: Opdatering af grafiske drivere

Hvis alle ovenstående løsninger ikke gjorde tricket for dig, er det muligt, at dine skærmdrivere enten er forældede eller er beskadigede. Som vi alle ved, opdaterer Windows sig selv, og med det reagerer grafikkortene også på opdateringerne ved at implementere nogle egne opdateringer. Det kan også være tilfældet, at de nye drivere ikke er stabile; derfor vil vi først tvinge din computer til at installere standarddriverne. Hvis installation af standarddrivere ikke fungerer, installerer vi de nyeste drivere efter download af dem fra producentens websted.

Vi starter din computer i fejlsikret tilstand og sletter de aktuelt installerede drivere til dit skærmkort. Efter genstart ville standarddriverdrivere automatisk blive installeret efter detekteringen af ​​din skærmhardware.

 1. Følg instruktionerne i vores artikel om, hvordan du starter din computer i sikker tilstand.
 2. Når du er startet i sikker tilstand, skal du højreklikke på Windows-tasten og vælge Enhedshåndtering fra listen over tilgængelige indstillinger.

En anden måde at starte enhedsadministratoren på er ved at trykke på Windows + R for at starte Run-applikationen og skrive "devmgmt.msc".

 1. Når du er i enhedsadministratoren, skal du udvide Vis adapterkort sektion og højreklik på din skærmhardware. Vælg indstillingen af Afinstaller enhed. Windows åbner en dialogboks for at bekræfte dine handlinger, tryk Ok og fortsæt.

 1. Genstart nu din enhed.

Ved genstart installeres standarddriverne automatisk mod grafikhardwaren.

Men hvis installation af standarddrivere ikke løser det pågældende problem, kan du prøve at downloade og installere driverne manuelt fra producentens websted. Producenterne har alle driverne anført efter dato, og du kan prøve at installere dem manuelt. Følg instruktionerne nedenfor for at installere driverne manuelt.

 1. Åbn din Enhedshåndtering som forklaret ovenfor i løsningen og højreklik på din driver og vælg “Opdater driver”.

 1. Nu vises et nyt vindue, der beder dig om at opdatere driveren manuelt eller automatisk. Vælg "Gennemse min computer for driversoftware”.

 1. Gennemse nu mapperne, hvor du downloadede driverne. Vælg det, og Windows installerer de nødvendige drivere. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 8: Kørsel af hardware- og enhedsfejlfinding

Hardwarefejlfinding er et værktøj, der findes i Windows-operativsystemet. Det registrerer problemer med din eksisterende hardware og forsøger at løse det efter at have fulgt en række trin. Vi kan prøve at køre hardwarefejlfinderen og kontrollere, om dette gør tricket.

 1. Højreklik på Windows-ikonet, der findes nederst til venstre på skærmen, eller tryk på Windows + X og vælg Kontrolpanel. Hvis dette ikke virker, skal du trykke på Windows + S og i dialogboksen skrive "kontrolpanel" og trykke på Enter.
 2. Klik nu på øverst til højre på skærmen Vis af og vælg Store ikoner fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Vælg nu indstillingen til Fejlfinding fra kontrolpanelet.

 1. Vælg nu “på venstre side af vinduetSe alt”Mulighed for at liste alle de fejlfindingspakker, der er tilgængelige på din computer.

 1. Vælg nu “Hardware og enheder”Fra listen over tilgængelige indstillinger, og klik på den.

 1. Vælg nu Næste til det nye vindue, der dukker op foran dig.

 1. Nu begynder Windows at søge efter hardwareproblemer og rette dem, hvis den finder nogen. Denne proces kan tage noget tid, da al din hardware kontrolleres. Vær tålmodig, og lad processen gennemføres med succes.
 2. Windows beder dig muligvis om at genstarte din pc for at løse problemer. Forsink ikke anmodningen, gem dit arbejde og tryk på “Anvend denne rettelse”.

Løsning 9: Brug af DisplayPort-forbindelse eller en aktiv DisplayPort-adapter

Denne løsning er primært rettet mod folk, der bruger mere end en skærmskærm. Hvis du bruger en DVI + DVI + HDMI forbindelse, kan du muligvis ikke bruge den tredje skærm på din opsætning. Men hvis du udskifter HDMI-forbindelsen med en DisplayPort-en, ser problemet ud til at blive løst. For at opsummere erstatter vi ovenstående konfiguration med DVI + DVI + DP (DP = DisplayPort).

I nogle andre tilfælde skal du muligvis købe en aktiv DisplayPort -> DVI-adapter. En aktiv DisplayPort-adapter konverterer både single-mode og dual-mode output, så din tilsluttede videokilde ikke behøver at understøtte DP ++. Adapteren udfører konvertering fra DisplayPort til VGA, DVI eller HDMI i stedet for kildeenheden. Aktive adaptere er ideelle til brug med grafikkort, såsom AMD Eyefinity, der ikke udsender dual-mode signaler.

Når du kommer tilbage til løsningen, kan du oprette forbindelse ved hjælp af følgende konfiguration:

HDMI (grafikkort) -> DVI (skærm)

DVI (grafikkort) -> DVI (skærm)

DP (grafikkort) -> DVI (skærm)

Selvfølgelig kan din konfiguration være forskellig fra den ovenfor anførte, men overvej ikke desto mindre at få en adapter til at oprette forbindelse til den tredje skærm på din opsætning.

Bemærk: I hele artiklen har vi forsøgt at give eksempler på alle konfigurationer af forskellige tilstedeværende grafikhardware. Men der er nogle tilfælde, hvor vi brugte en bestemt til demonstration eller forklaring. Du skal forholde dig til din egen grafiske hardware med det, der formidles i hver løsning.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found