Vejledninger

Fix: Windows kunne ikke starte fejl ved opstart

At vågne op til en computer, der simpelthen ikke ønsker at starte i sit operativsystem, er intet mindre end et mareridt, der er kommet til liv. Der er mange forskellige fejl, som Windows-computere viser, når de ikke starter i deres operativsystemer, og en af ​​disse er "Windows kunne ikke starte" -fejlen. Hele denne fejlmeddelelse angiver følgende:

Windows kunne ikke starte. En nylig ændring af hardware eller software kan være årsagen.”

Fejlmeddelelsesskærmen giver også brugeren et par muligheder, der kan bruges til at løse problemet (såsom at køre Startup Repair eller starte Windows normalt), men uanset hvilken mulighed brugeren vælger, er de bundet til at vende tilbage til det samme Fejlmeddelelsen "Windows kunne ikke starte". Årsagen til dette problem kan være alt lige fra en inkompatibel eller defekt hardware, software (program eller applikation) eller driver / opdatering, som du for nylig har installeret til korrupte startfiler eller et problem med din harddisk (eller SSD).

Da årsagerne til fejlmeddelelsen "Windows kunne ikke starte" er så forskellige, er det også de løsninger, der har vist sig at fungere for Windows-brugere, der tidligere har været berørt af dette problem. Følgende er nogle af de mest effektive løsninger, du kan bruge til at prøve at løse dette problem og med succes starte op i dit operativsystem:

Løsning 1: Fjern enhver hardware, du for nylig har installeret, og genstart

Hvis du installerede hardware (f.eks. Printere eller kameraer), før din computer begyndte at blive haywire og spydte fejlmeddelelsen "Windows kunne ikke starte" ved opstart, er det meget sandsynligt, at den hardware, du installerede, er synderen. Hvis det er tilfældet, skal du blot fjerne den hardware, du har installeret (og helst al anden ikke-vigtig hardware, så kun musen og tastaturet er tilsluttet) og genstart din computer. Hvis din computer starter op i sit operativsystem, som det skal, var den hardware, du fjernede, faktisk synderen.

Løsning 2: Sørg for, at din computer registrerer HDD'en og starter fra den

Genstart din computer, og på den første skærm, du ser, skal du trykke på den tast, der fører dig ind i dens BIOS indstillinger. Du finder denne nøgle i både din computers brugervejledning og på den første skærm, du ser, når den starter op. En gang i BIOS indstillinger, skal du læse dens faner, indtil du finder Boot prioritetsrækkefølge (eller Boot rækkefølge). Fremhæv Boot prioritetsrækkefølge og tryk på Gå ind, og når du ser en liste over enheder, som din computer forsøger at starte fra, skal du sørge for, at din harddisk er øverst på listen.

Hvis din harddisk intetsteds kan findes på listen, skal du åbne din computer og fjerne og sætte SATA- eller IDE-kablet på igen, der forbinder harddisken til bundkortet (eller helst udskifte det helt), skal du starte computeren op, få adgang til BIOS indstillinger, og se om den nu registrerer HDD. Hvis harddisken stadig ikke registreres, skal du køre diagnostik på den (se: denne vejledning) for at afgøre, om det har mislykkes eller ikke.

Hvis din harddisk er på listen, men bare ikke er øverst på den, skal du konfigurere listen, så harddisken er på toppen og er din computers første opstartsenhed. Efter at have gjort det, Gemme ændringen, afslut BIOS og genstart computeren for at se, om problemet er løst.

Løsning 3: Udfør en systemgendannelse

Hvis dette problem skyldes et program, et program, en driver eller en opdatering, du har installeret, skulle det være mere end nok at gendanne din computer til et tidspunkt, før den blev installeret.

Indsæt en Windows installationsdisk eller Windows-systemreparationsdisk ind i den berørte computer.Genstart computeren og start fra disken.

Bemærk: For at starte fra disken skal du muligvis igen få adgang til din computers BIOS indstillinger og i stedet for bare at se på opstartsrækkefølge, skift det for at indstille dit DVD / CD-drev som din computers første opstartsenhed. Når du er færdig, Gemme skift og afslut BIOS-indstillinger og du skal blive bedt om at trykke på en vilkårlig tast for at starte fra den disk, du indsatte, når din computer starter. (se hvordan du starter windows 7 i opstartsreparation her og windows 8 / 8.1 / 10 her).

Vælg det operativsystem, du vil reparere, og vælg Reparer din computer. Klik på Systemgendannelse. Vælg et gendannelsespunkt (helst et, der blev oprettet dage før problemet viste sig). Følg instruktionerne på skærmen for at starte Systemgendannelse. En gang Systemgendannelse fuldfører, genstart din computer, og kontroller, om den Systemgendannelse slap af problemet.

Løsning 4: Udfør en opstartsreparation

Udførelse af en opstartsreparation løser alle problemer, der forhindrer din computer i at starte i sit operativsystem, hvorfor denne metode har ret store chancer for at løse dette problem for dig. At udføre en Start reparation på din computer skal du:

Indsæt en Windows installationsdisk eller Windows-systemreparationsdisk ind i den berørte computer.

Genstart computeren og start fra disken.

Vælg dit sprog og andre præferencer, og klik derefter på Næste.

Hvis du bruger en Windows installationsdisk, bliver du ført til en skærm, der har en Installer nu knappen i midten. Klik på på denne skærm Reparer din computer i nederste venstre hjørne. Hvis du bruger en systemreparationsskive, bliver du ført direkte til næste trin. Vælg det operativsystem, du vil reparere. Klik på Opstartsreparation. Følg instruktionerne på skærmen, start Opstartsreparation og når det er afsluttet, genstart din computer for at se, om det løste problemet.

Løsning 5: Geninstaller Windows helt

Hvis ingen af ​​de anførte og beskrevne løsninger har fungeret for dig, kan din sidste levedygtige udvej muligvis bare geninstallere Windows helt. Vær advaret om, at det vil slette alle data og tredjepartsprogrammer på din computer, men det kan meget vel være dit sidste håb.