Vejledninger

Sådan gør du: Opret en Ubuntu Bootable USB på Mac, Windows eller Ubuntu

Ubuntu er altid et godt førstevalg, hvis du ønsker at komme ind i Linux-miljøet. Af alle de populære Linux-distributioner har Ubuntu en af ​​de mest solide grafiske grænseflader - hvilket gør det til et godt valg for folk, der ikke er så fortrolige med at arbejde udelukkende fra en terminal.

Selvom det er flere måder, du kan bruge til at installere Ubuntu-distributionen, er det en af ​​de mest tilgængelige måder at gøre det på ved hjælp af et bootbart USB-drev. Men da Ubuntu (og de fleste andre Linux-distributioner) kun vil tilbyde et ISO-diskbillede til download, skal vi bruge et tredjepartsværktøj, der er i stand til at omdanne ISO-filen til et tilgængeligt bootbart USB-drev.

Brug af et live USB-drev

Jeg ved, at nogle af jer endnu ikke er overbeviste om, hvorvidt du vil skifte til Linux og efterlade Windows eller macOS. For at imødegå dette potentielle ubelejlige vil vi køre Ubuntu fra en live USB-drev - så du kan teste Ubuntu og se, om det er noget, du vil have uden at røre ved dit nuværende operativsystem.

Hvis du ender med at blive forelsket i Ubuntu (som mange andre brugere, der har foretaget overgangen fra Windows og Mac), kan du derefter gøre det til det primære operativsystem eller oprette et dual-boot-scenarie.

Oprettelse af et bootbart Linux USB-drev

Uanset om du prøver at oprette en live Ubuntu-bootbar USB fra en Windows-pc eller fra en Mac, har vi dig dækket.

Hvis du bruger Windows, skal du følge Metode 1 for instruktioner om, hvordan du downloader Ubuntu ISO-filen og konverterer den til et Live USB-drev.

Hvis du bruger en Mac, skal du følge Metode 2 for trin til brug af terminalen til at oprette et Live USB-drev.

I tilfælde af at du allerede bruger Ubuntu, men du ønsker at oprette en Live USB-drev for en anden at prøve, følg Metode 3 for instruktioner om brug af Startdisk Skaberen at oprette en Live USB-drev.

Metode 1: Oprettelse af et bootbart USB-drev på Windows

Windows er ikke i stand til at konvertere en ISO-fil til et startbart USB-drev, så vi bliver nødt til at bruge et tredjepartsværktøj. Nu er der en hel del værktøjer, som vi kan bruge til at gøre dette, men vi anbefaler at bruge Rufus - det er hurtigere og mere pålideligt end de fleste andre muligheder.

Bemærk: Et andet solidt værktøj, som du kan bruge til at oprette et bootbart USB-drev er Universal USB Installer. Men husk, at nedenstående guide vil bruge Rufus.

Når du er klar, skal du følge instruktionerne nu nedenfor for at oprette et bootbart USB-drev af Ubuntu og bruge det som et live USB-drev:

 1. Besøg dette link (her), rul ned til Hent sektion og download den nyeste version af Rufus. Du kan også downloade den bærbare version, så du ikke behøver at installere den på dit system.

  Bemærk: Hvis du downloadede den normale version, skal du gennemgå installationsprocessen.

 2. Dernæst skal vi downloade Ubuntu ISO-billedet. Naturligvis kan du gøre dette fra et par forskellige steder, men vi anbefaler at gå den officielle rute og besøge Ubuntus officielle download-side. Download derefter den senest tilgængelige LTS-version.

 3. Når ISO-filen af ​​Ubuntu er downloadet, skal du åbne Rufus og tilslutte et USB-drev med mindst 2 GB ledig plads. Vi opfordrer dig kraftigt til at sørge for, at du ikke efterlader vigtige filer på disken, da hele drevets indhold slettes.
 4. Klik derefter på rullemenuen Enhed i Rufus, og sørg for, at det rigtige USB-drev er valgt.
 5. Næste, under Boot valg, Vælg Disk- eller ISO-billede. Tryk derefter på Vælg knappen, og naviger til det sted, hvor du tidligere har downloadet ISO-filen, vælg den og tryk på Åben knap.

 6. Rul derefter ned til Formatindstillinger og sørg for, at filsystemet er indstillet til FAT32. Når alle indstillingerne er i orden, skal du trykke på Start-knappen for at begynde at oprette Ubuntu-bootable USB-drev.

 7. Hvis du bliver bedt om det af Syslinux-prompten, skal du trykke på Ja for at starte download.

 8. Vælg den ved ISOHybrid-detekterede prompt Skriv i ISO-billedtilstand (anbefales) og ramte Okay for at starte skabelsen af ​​billedet.

 9. Hit Okay ved den sidste prompt for at bekræfte sletningen af ​​de data, der findes på USB-flashdrevet. Afhængigt af dine systemspecifikationer og den distribution, du bruger, kan dette tage lidt over 2 minutter. Når processen er afsluttet, kan du lukke Rufus.
 10. Nu hvor den startbare USB-disk er oprettet, skal du lade USB være tilsluttet og genstarte din computer. Hvis du bruger det på en anden computer, skal du slutte USB, der kan startes, til den anden computer og starte computeren.
 11. Ved starttidspunkt skal du trykke på tasten, der er knyttet til startmenuen (F2, F10, F8 eller F12 på de fleste computere). Vælg derefter den USB-disk, du lige har oprettet, og start med at bruge Ubuntu uden at installere den - for at bruge Live USB-funktionen skal du klikke på Prøv Ubuntu.

Metode 2: Oprettelse af et bootbart USB-drev fra Mac

Hvis du har brug for at oprette et bootbart USB-drev med Ubuntu-distribution fra en Mac, er der ingen anden indfødt måde at gøre det på end at bruge terminalen. Vi vil dog vise dig en meget enklere måde at gøre dette på. Men inden vi kommer rundt for at gøre dette, er det vigtigt at sikre, at USB-nøglen er ordentligt klargjort.

Følg vejledningen nedenunder for at oprette en bootbar USB-stick fra en MAC:

 1. Sørg for at forberede et USB-flashdrev med mindst 2 GB plads og sikkerhedskopiere vigtige oplysninger væk fra det, da det vil blive formateret igen. Besøg derefter dette officielle link (her) og download Ubuntu ISO-filen til din Mac.

 2. Derefter skal vi omformatere USB-nøglen med Disk Utility-softwaren. For at gøre dette skal du klikke på Spotlight ikon (øverst til højre) og søg efter Diskværktøj.Når du har åbnet Diskværktøj, skal du sørge for, at USB-stikket er tilsluttet korrekt. Når det bliver tilgængeligt indeni Diskværktøj, vælg det og klik på Slette knappen øverst i vinduet. Indstil derefter Format til MS-DOS (FAT), og klik på Slette knappen for at formatere USB-drevet igen.

 3. Nu skal vi installere og åbne Ætser til macOS - et gratis open source-program, der er i stand til at skrive ISO-filen til USB-nøglen med minimalt besvær. Bemærk: Som standard er alle nyere macOS-versioner blokeret for at køre applikationer fra uidentificerede udviklere. For at omgå dette spørgsmål er vi nødt til at gå til Systemindstillinger> Sikkerhed og privatliv og klik på Åbn alligevel knap tilknyttet Ætser.
 4. Klik på Etcher Vælg billede og naviger til placeringen af ​​ISO-filen, som du tidligere har downloadet. Hvis du ikke angav en brugerdefineret placering, kan du finde den i Downloads folder. Når ISO-filen er valgt, skal du klikke på knappen Vælg drev og vælge den USB-enhed, som du tidligere har omformateret.
 5. Start derefter genblinkprocessen ved at klikke på Blitz! knap.

 6. Inden du starter processen, beder Etcher dig om at indtaste din administratoradgangskode. Når du har gjort det, og processen starter, skal du vente, indtil du ser “Flash komplet!”Besked.

  Bemærk: Når flashen er færdig, viser din macOS muligvis en besked, der siger det "Disken, du har indsat, kan ikke læses af denne computer". Du skal ikke bekymre dig om det og ikke klikke på Initialiser. I stedet skal du klikke på Udstøde og fjern USB-enheden.

 7. Hvis du vil bruge Ubuntu Live USB-nøglen på en MAC, skal du indsætte USB-nøglen og genstarte (eller tænde) din Mac, mens du holder Mulighed nøgle. Dette vil starte Start managersom viser alle de tilgængelige opstartsenheder, der er tilsluttet maskinen. Den levende Ubuntu USB-disk, som du lige har oprettet, vises som en gul harddisk med navnet “EFI Boot”. Åbning af det bringer dig til Standard Ubuntu boot-menu, hvor du kan vælge Prøv Ubuntu for at starte et levende billede.

Metode 3: Oprettelse af et bootbart USB-drev fra Ubuntu

Hvis du allerede er på Ubuntu, har du ikke brug for en Windows- eller Mac-computer for at oprette et bootbart USB-drev med Ubuntu - du kan gøre det direkte fra dit nuværende operativsystem.

Ubuntu-distributionen inkluderer et ekstremt nyttigt værktøj kaldet Startdisk Skaberen - dette giver dig mulighed for at oprette et bootbart USB-drev fra en ISO-fil.

Bemærk: De fleste Linux-distributioner har et lignende værktøj Startdisk Skaberen,men nogle har et andet navn. Hvis du kører en anden Linux-distribution, skal du kontrollere dit Dash for et lignende værktøj.

Her er en hurtig guide til oprettelse af et bootbart USB-drev på Ubuntu:

 1. I Ubuntu skal du klikke på knappen Vis applikation og derefter bruge søgefunktionen til at søge efter Startdisk.Dobbeltklik derefter på Startdisk Skaberen for at åbne applikationen.

 2. Indsæt derefter USB-driveren, der fungerer som Live-drevet. Klik derefter på knappen Andet, og indlæs Ubuntu ISO.
 3. Når disken er indlæst, og ISO-billedet er valgt, skal du klikke på Lav opstartsdisk og vent på, at processen er afsluttet.
 4. Når Live USB-bootbar disk er oprettet, skal du indsætte den computer, du vil køre Ubuntu på, og starte fra USB-drevet. Klik derefter på Prøv Ubuntu for at starte et levende billede.