Vejledninger

Fix: Kan ikke nå Oculus Runtime Service

 • Introduktion
 • Fix 1: Installer den nyeste Oculus Patch
 • Fix 2: Skift dato og klokkeslæt
 • Fix 3: Start applikation fra bibliotek
 • Fix 4: Genstart Oculus VR Runtime Service
 • Endelig løsning: Geninstaller software
Fejlmeddelelsen "Kan ikke nå Oculus Runtime Service" indikerer, at oculus-applikationen ikke er i stand til at få adgang til og kommunikere med Oculus's kernetjeneste. Dette sker normalt, når der enten er en konfigurationsfejlkonfiguration, eller hvis applikationen er i modstrid med nogle indstillinger på din computer. Det meste af tiden skyldes dette, at softwareopdateringen kører i baggrunden, som forhindrer Oculus i at nå Runtime-tjenesten.

Denne fejl blev officielt anerkendt af Oculus, og de udgav en opdatering for at løse problemet. Hvis din Oculus-hardware stadig ikke fungerer (givet tidsrammen), tilbydes den også at blive udskiftet. Inden vi går videre med løsningen, skal du sørge for, at dit headset er tilsluttet korrekt til din computer, og at headsettet fungerer uden problemer. Kontroller desuden, at installationen udføres ved hjælp af administratorrettigheder, og at den er installeret i den rigtige mappe.

Installation af den officielle Oculus-patch

Oculus anerkendte officielt problemet med deres enheder og udgav efter intensiv test en ny patch, der skulle installeres som erstatning. Hvis problemet stadig vedvarer, selv efter installation af den nyeste patch, har Oculus-brugere ret til en $ 15 Oculus-butikskredit. Dette omfattede alle, der har brugt deres Oculus hvor som helst mellem 1. februar og 7. marts.

Den officielle programrettelse har imidlertid løst problemet for et flertal af brugerne uden at skulle gøre meget. For at downloade patch'en skal du navigere til Oculus officielle hjemmeside og downloade den frigivne patch. Når plasteret er downloadet, skal du højreklikke på det og vælge “Kør som administrator”.

Hvis din antivirussoftware blokerer softwaren fra installation af modulerne, skal du fjerne blokeringen af ​​filen og fortsætte med installationen. Når rettelsen kører, skal du klikke på Reparation mulighed. Nu vil din eksisterende Oculus-software blive analyseret, og specifikke moduler vil blive udskiftet. Genstart computeren fuldstændigt, og kontroller, om problemet er løst.

Tip: Hvis reparationen ikke fungerer, skal du afinstallere den eksisterende software og downloade hele softwarepakken igen fra det officielle websted.

Ændring af dato og klokkeslæt

En anden overraskende løsning, der fungerede for mange brugere, var at ændre dato og tid til en tidligere værdi. Dette vil hente forkert tid i dit system og kan gøre nogle andre softwaremoduler ubrugelige såvel som Netflix eller Store. Du kan altid tilbagekalde ændringerne når som helst i fremtiden, når du føler behov for det.

 1. Tryk på Windows + S, skriv "indstillinger" i dialogboksen, og åbn applikationen.
 2. Når du er i Indstillinger, skal du klikke på Tid og sprog.

 1. Fjern markeringen af ​​indstillingen "Indstil tid automatisk" og "Indstil tidszone automatisk".

 1. Klik nu på Lave om under Skift dato og klokkeslæt og indstil tiden til en tidligere dato. Fortrinsvis nær starten af ​​2018 eller slutningen af ​​2017.

 1. Klik på Skift for at implementere ændringerne og genstarte din computer. Tilslut nu Oculus, og prøv at starte dets software, og kontroller, om problemet er løst.

Bemærk: Hvis tidsændringen ikke fungerer, skal du ændre ændringerne og indstille det korrekte tidspunkt. Hvis dette ikke løses, kan det medføre negative konsekvenser.

Start af applikation fra biblioteket

Hvis fejlen stadig vedvarer, selv efter at have fulgt de to metoder ovenfor, kan vi prøve at starte applikationen manuelt ved hjælp af File Explorer. Der er også nogle kortlægningsproblemer, hvor den eksekverbare, der findes som en genvej, ikke kortlægges til den rigtige applikation. Når vi først har navigeret til den rette mappe og startet den, starter applikationen fra den korrekte arbejdsmappe, og forhåbentlig løses fejlen.

 1. Trykke Windows + E. for at starte File Explorer og navigere til følgende bibliotek:
C: \ Program Files \ Oculus \ Support \ oculus-runtime \ OVRServer_x64.exe

Hvis du har et andet bibliotek, hvor systemet er installeret, skal du navigere til det bibliotek og finde filen.

 1. Højreklik på den, og vælg Kør som administrator.

Genstarter Oculus VR Runtime Service

En anden løsning, der fungerer for mange mennesker, er at genstarte Oculus VR Runtime Service. Det er muligt, at den aktuelt kørende tjeneste ikke startes med de korrekte parametre og derfor giver fejlen. Når vi kraftigt genstarter tjenesten, tages alle parametrene ved kørsel fra computeren, og hvis alle filer er uden integritetsproblemer, løses fejlen.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “services.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i fanen tjenester, skal du søge efter tjenesten “Oculus VR Runtime Service”. Højreklik på den, og vælg

 1. Når du er i egenskaberne, skal du klikke på Vent nu et par minutter og klik på Start.
 2. Prøv nu at starte applikationen og se om problemet er løst.

Geninstallation af softwaren

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, skal du genstarte din computer og afinstallere softwaren fuldstændigt fra din computer. Efter at have afinstalleret det fra programmappen, skal du slette de lokalt gemte filer manuelt og derefter downloade en ny kopi fra webstedet.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Søg efter Oculus-software, højreklik på den, og vælg Afinstaller.

 1. Når du er afinstalleret, skal du genstarte din computer, og efter at have downloadet en ny kopi fra det officielle websted, skal du installere pakken og prøve at starte den.