Vejledninger

Sådan rettes PlayStation 4 fejl SU-30638-0

Nogle Playstation 4-brugere rapporterer, at de ender med at se fejl SU-30638-0 hver gang de forsøger at installere en firmwareopdatering. Denne særlige fejlkode signalerer, at PS4 i øjeblikket er optaget, så opdateringen ikke kan installeres.

Men efter at have undersøgt dette problem grundigt viser det sig, at der er flere årsager, der muligvis ender med at forårsage netop denne fejlkode. Her er en liste over potentielle synder, der kan være ansvarlige for fejlkode SU-30638-0:

 • PlayStation Network-afbrydelse - Som det viser sig, har dette problem tidligere været udbredt, da Sony havde travlt med at løse et serverproblem, der påvirker amerikanske og Canada PSN-servere. Hvis dette scenario gentages igen, mens du får den samme fejlkode, er den eneste gennemførlige handling, du kan tage, at vente, indtil Sony løser deres serverproblemer.
 • Korrupte temp data - Ifølge flere forskellige dokumenterede tilfælde kan denne fejlkode være resultatet af et simpelt tilfælde af midlertidig datakorruption. For at ordne det er alt hvad du skal gøre, at tænde for din konsol for at rydde temp-mappen.
 • Botched firmwareopdatering - Hvis der har været en uventet afbrydelse under installationen af ​​en ny firmwareopdatering, kan du muligvis se denne fejl, mens du forsøger at genoptage processen. Hvis dette scenarie er relevant, skal du kunne løse problemet ved at installere den afventende opdatering fra fejlsikret tilstand.

Metode 1: Kontrol af et serverproblem

Før du prøver nogle af de andre rettelser nedenfor, skal du tage dig tid til at undersøge, om der er løbende PSN-problemer, som du bør være opmærksom på. Som mange brugere har bekræftet, kan du forvente at se SU-30638-0 fejlkode i tilfælde, hvor der er et udbredt serverproblem, der påvirker opdateringsleveringsfunktionen.

I dette tilfælde er det eneste, du kan gøre, at prøve at lokalisere problemet ved at tjekke på PSN-statusside.

Når du er inde på PSN-statussiden, skal du kontrollere alle tjenester og deres tilknyttede underkategori for at se, om Sony i øjeblikket rapporterer problemer med deres kritiske infrastrukturtjenester.

Bemærk: Hvis den undersøgelse, du lige har afsluttet, afslørede et serverproblem, ligger problemet helt uden for din kontrol. Det eneste du kan gøre er at vente på, at Sony løser deres serverproblemer.

På den anden side, hvis du lige har bekræftet, at der ikke er nogen serverproblemer at tale om, skal du gå ned til de næste mulige rettelser nedenfor for at forsøge at rette SU-30638-0 fejlkode lokalt.

Metode 2: Udfør en strømcyklus

Hvis du ikke allerede har gjort dette, skal dit næste trin være at fjerne et problem, der er forårsaget af en eller anden form for beskadiget midlertidig fil. Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du være i stand til at løse langt de fleste relevante problemer med en simpel strømcyklusprocedure.

Denne handling vil i det væsentlige genstarte din konsol, samtidig med at du sørger for, at midlertidige data fra de foregående sessioner ikke længere bruges.

Følg instruktionerne nedenfor for at udføre en strømcyklusprocedure på din PS4-konsol:

 1. Sørg for, at din konsol er tændt og inaktiv (ikke i dvaletilstand).
 2. Tryk derefter på og hold nede tænd / sluk-knap (på din konsol) og hold den nede, indtil konsollen slukker helt.
 3. Når konsollen ikke længere viser tegn på liv, og du ikke længere kan høre fansne, skal du slippe afbryderknappen.
 4. Fjern derefter netledningen fra stikkontakten, og vent et helt minut for at sikre, at strømkondensatorerne er drænet.
 5. Efter denne tidsperiode skal du gendanne strømmen til din konsol og genstarte den konventionelt. Når den starter igen, skal du prøve at installere den afventende firmwareopdatering igen og se om fejlkoden nu er rettet.

Hvis du stadig ender med at se den samme SU-30638-0-fejlkode, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 3: Installation af opdateringen i fejlsikret tilstand

Hvis du har sørget for, at dette ikke er et serverproblem, og strømcyklusproceduren ikke gjorde dig meget god, er chancerne for, at den afventende firmwareopdatering, der forårsager, at fejlen ikke bliver genkendt af dit PS4-system.

I dette tilfælde skal du være i stand til at omgå problemet ved at tvinge firmwareinstallationen fra fejlsikret tilstand. Denne metode blev bekræftet for at være effektiv af flere berørte brugere, der også havde at gøre med SU-30638-0-fejlkoden.

Hvis du har mistanke om, at denne metode kan være effektiv i dit tilfælde, skal du følge instruktionerne nedenfor for at installere den seneste firmwareopdatering fra fejlsikret tilstand:

Bemærk: Instruktionerne nedenfor fungerer for hver PS4-version (PS4 Vanilla, PS4 Slim og PS4 PRO)

 1. Start med at sikre, at din konsol i øjeblikket er forbundet til et stabilt netværk med internetadgang.
 2. Dernæst, hvis du stadig har det botched opdateringsikon i meddelelsesbjælken, skal du åbne meddelelsespanelet fra hovedkonsollen på din konsol og se, om opdateringsprompten stadig er der. Hvis det er tilfældet, skal du vælge det og trykke på Mulighed tast for at bringe kontekstmenuen, og vælg derefter Slet for at fjerne det fra køen.
 3. Når opdateringsmeddelelsen er slettet, kan du slukke for din PS4 helt (luk, ikke slumre). Du kan gøre det fra Strømstyring menu, eller du kan fysisk trykke på tænd / sluk-knappen på din konsol.
 4. Når din konsol er slukket, skal du holde tænd / sluk-knappen nede (på din konsol), indtil du hører 2 bip i træk. Når du hører det andet bip, kan du slippe tænd / sluk-knappen, når din konsol er ved at komme ind Sikker tilstand.
 5. Når du kommer til den første Safe Mode-skærm, bliver du bedt om at forbinde en Dualshock 4-controller med et fysisk kabel. Gør det, og tryk derefter på PS-knappen på din controller for at starte parringsprocessen.
 6. Når din controller er tilsluttet, og du kan skifte mellem menuer, skal du bruge den til at vælge Opdater systemsoftware >Opdater ved hjælp af Internettetog bekræft igen for at starte proceduren.
 7. Vent, indtil firmwareopdateringen er downloadet og installeret, genstart derefter dine konsoller, som du normalt gør, og se om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis dette forsøg på at installere den afventende opdatering resulterede i det samme SU-30638-0 fejlkode, flyt ned til næste potentielle løsning nedenfor.

Metode 4: Installation af opdateringen manuelt

Hvis opdatering via internettet ikke fungerede i din sag og har resulteret i den samme SU-30638-0, er din sidste afventede tilgang på dette tidspunkt at gennemgå trinene til manuel opdatering af din PS4-systemsoftware.

Denne handling udføres også fra menuen Sikker tilstand, men der er nogle vigtige krav, du skal passe på mellem at komme derhen.

Her er de mindstekrav, du skal opfylde for at udføre denne procedure:

 • FAT 32 USB-lagerenhed, såsom et USB-flashdrev - (Du skal have over 500 MB ledig plads)
 • DS4-controller og kompatibelt USB-kabel
 • PC eller Mac med en stabil internetforbindelse

Når du har sørget for, at du opfylder kravene, kan du begynde at følge instruktionerne nedenfor for at installere den afventende opdatering manuelt, mens du omgår SU-30638-0 fejl kode:

 1. Tilslut et kompatibelt flashdrev med mindst 4 GB ledig plads på din pc, og formater det derefter til FAT32. Gør dette ved at højreklikke på det og vælge Format fra genvejsmenuen.
 2. Når du er inde i Format menu, indstil navnet på drevet som PS4, indstil Filsystem til FAT32, og lad den Tildelingsenhed størrelse til Standard. Marker derefter det felt, der er knyttet tilUdfør et hurtigt formatog klikOkayfor at få processen i gang.

  Bemærk: Bekræft operationen, inden du starter den, og vent derefter på, at den er afsluttet.

 3. Når flashproceduren er afsluttet, skal du åbne det nyoprettede drev, oprette en ny mappe og navngive denOPDATER(alle hætter).
 4. Fra din standardbrowser skal du downloade den nyeste firmwareversion af din pS4 ved at besøge officielle download-side. Rul derefter ned til Hent sektion og klik på PS4-systemopdateringsfil.
 5. Når downloadingen er afsluttet, skal du indsætte den fil, der lige blev downloadet i UPDATE-mappen, som du tidligere oprettede.
 6. Når kopieringsprocessen er slut, skal du tage dit flashdrev ud af pc'en og tilslutte det til PS4-konsollen.
 7. Hvis din konsol allerede er tændt, skal du trykke på tænd / sluk-knappen og holde den nede, indtil du er sikker på, at din konsol er slukket.

  Bemærk: Hvis din konsol allerede er slukket, skal du springe dette trin over.

 8. Tryk og hold tænd / sluk-knappen nede for at slukke for den, og hold den nede, indtil du hører det andet bip. Når du hører det, er din konsol ved at gå i fejlsikret tilstand.
 9. På den næste skærm skal du forbinde din controller med et fysisk kabel og trykke på PS-knappen for at parre den med din konsol.
 10. Når din controller er tilsluttet, skal du vælge Valgmuligheder 3: Opdater systemsoftware fra listen over tilgængelige indstillinger.
 11. Fra undermenuen til Opdater systemsoftware, vælg Opdatering fra USB-lagerenhed, bekræft dit valg, og vent derefter på, at operationen er afsluttet.
 12. Når opdateringen er installeret, skal du genstarte din konsol og lade den starte i normal tilstand.
Tags ps4-fejl