Vejledninger

Sådan løses Cortana ved hjælp af hukommelse på Windows 10?

Cortana er din assistent på Windows 10, og den indeholder mange nyttige funktioner, der kan udnyttes ved hjælp af stemmekommandoer eller ved at skrive i søgefeltet. Imidlertid er ikke alle fan af Cortana, og mange brugere vælger at deaktivere det af forskellige årsager.

Deaktiveret eller ej, bør Cortana ikke bruge for store mængder hukommelse, uanset om den kører eller ej. Nogle brugere har dog rapporteret højt hukommelsesforbrug fra Cortana. Brugere, der har aktiveret Cortana, rapporterede højere tal, mens andre brugere spekulerede på, hvordan Cortana kunne bruge nogen ressourcer, hvis den er deaktiveret. Brugere fandt måder til at løse dette problem, og du bør tjekke dem nedenfor for at finde ud af mere om problemet!

Hvad får Cortana til at bruge hukommelse på Windows 10?

Hvis Cortana kører, forventes det, at hukommelsesforbruget øges. Stadig, hvis beløbet er for højt, skal du overveje deaktivere det fuldstændigt indtil en ny Windows-opdatering løser dette problem.

Hvis scenariet er anderledes, og du allerede har deaktiveret Cortana på din computer, er høj eller enhver hukommelsesforbrug noget, der ikke skal ske, og du kan bruge de to metoder nedenfor for at være sikker på, at Cortana er helt deaktiveret uden at påvirke andre funktioner på din pc .

Løsning 1: Brug følgende sæt kommandoer til at deaktivere Cortana

Denne metode vil være nyttig i begge scenarier. Det er godt for brugere, der har Cortana kørende på deres computer, og hvem der skal deaktivere det, men også for brugere, der allerede har deaktiveret Cortana ved hjælp af andre metoder, men stadig ser, at det optager en betydelig mængde hukommelse. Uanset hvad skal kommandoerne nedenfor deaktivere det for godt!

 1. Søge efter "Kommandoprompt”Ved at skrive det enten lige i Start-menuen eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​det. Højreklik på den første post, der vises som et søgeresultat, og vælg “Kør som administrator”Genvejsmenuindgang.
 2. Derudover kan du også bruge Windows-logotast + R tastekombination for at åbne dialogboksen Kør. Indtast "cmd" i dialogboksen, der vises, og brug Ctrl + Skift + Enter tastekombination for at køre kommandoprompt ved hjælp af administratorrettigheder.
 3. Indtast følgende kommandoer i vinduet, og sørg for at trykke på Enter efter at have skrevet hver enkelt. Vent til “Driften blev gennemført med succes”-Meddelelse eller noget lignende for at vide, at metoden har fungeret, og at du ikke har lavet nogen fejl, mens du skriver. Kontroller, om problemet fortsætter.
takeown / f "% WinDir% \ SystemApps \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy" / a / r / dy icacls "% WinDir% \ SystemApps \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy" / arv: r / grant: r Administratorer: (OI) ( CI) F / t / c taskkill / im SearchUI.exe / f rd "% WinDir% \ SystemApps \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy" / s / q

Løsning 2: Slet filen SearchUI.exe

Hvis du ikke bruger Cortana, og du stadig bemærker, at det bruger usædvanligt mange ressourcer på din computer, kan du overveje at prøve denne metode. Denne metode kræver dog, at du er hurtig, da du kun har cirka to sekunder til at slette SearchUI.exe-filen, når du har taget ejerskab af den og afsluttet den i Jobliste. Sørg for at følge nedenstående trin.

 1. Åbn Løb hjælp ved hjælp af Windows-tast + R-tastekombination på dit tastatur (tryk på disse taster samtidig. Skriv “ms-indstillinger:”I det nyåbnede felt uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Indstillinger
 2. Du kan også bruge Windows-tast + I-tastekombination for at starte Indstillinger eller blot klikke på Start-menuknappen og på tandhjul ikon bagefter!
 3. Klik på Cortana sektion i Indstillinger og listen over Cortana-relaterede indstillinger skal vises. Sørg for at sætte skyderen til fra ved siden af ​​disse to muligheder: Lad Cortana svare på "Hey Cortana" og Lad Cortana lytte efter mine kommandoer, når jeg trykker på Windows-logo-tasten + C.
 4. Åben Biblioteker på din pc, eller åbn en hvilken som helst mappe på computeren, og klik på Denne pc indgang fra menuen til venstre.
 5. Naviger til følgende placering på din computer for at finde SearchUI.exe fil, der skal slettes for at slippe af med Cortana på Windows 10:
  C: \ Windows \ SystemApps \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy
 6. Du bliver nødt til at tage ejerskab af SearchUI.exe fil inde i den ovennævnte mappe, før du fortsætter. Højreklik på filen, klik Ejendomme, og klik derefter på Sikkerhed fanen. Klik på Fremskreden knap. Vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vises. Her skal du ændre Ejer af nøglen.
 7. Klik på Lave om link ved siden af ​​"Ejer:" - etiketten Vinduet Vælg bruger eller gruppe vises.
 8. Vælg brugerkonto via Fremskreden knappen, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet, der skal vælges', og klik på OK. Tilføj Alle sammen konto.
 9. Klik på Tilføje knappen nedenfor, og følg den op ved at klikke på knappen Vælg en hovedtop øverst. Vælg brugerkonto via Fremskreden knap, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet for at vælge'Og klik Okay. Tilføj Alle sammen konto.
 10. Under Grundlæggende tilladelser sektion, skal du sørge for at vælge Fuld kontrol inden du anvender de ændringer, du har foretaget.
 11. Når du har udført trinnene, skal du sørge for, at du ikke lukker dette vindue, da du har brug for det for at slette filen. Brug Ctrl + Skift + Esc-tastekombination ved at trykke på tasterne samtidig for at åbne Task Manager-værktøjet.
 12. Alternativt kan du bruge Ctrl + Alt + Del-tastekombination og vælg Task Manager fra den blå blå skærm, der vises med flere muligheder. Du kan også søge efter det i menuen Start.
 13. Klik på Flere detaljer nederst til venstre i vinduet for at udvide Task Manager. Naviger til detaljer fanen og søg efter SøgUI.exe indgang. Vælg det, og vælg Afslut opgave indstilling fra nederste højre del af vinduet.
 14. Bekræft eventuelle dialoger, der måtte vises. Skift hurtigt tilbage til Cortana mappe, du har åbnet tidligere, skal du højreklikke på SøgUI.exe fil, og vælg Slet indstilling fra kontekstmenuen, der vises. Giv administratoradgang, hvis du bliver bedt om det. Hvis du får fejlen om, at den ikke kan slettes, fordi den kører, skal du være hurtigere næste gang!
 15. Kontroller, om problemet er løst, og hvis du stadig ser Cortana bruge for meget hukommelse på din computer!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found