Vejledninger

Sådan løses DirectX-omfordeling, der ikke kan installeres på Windows 10

Efter installation af et nyt pc-spil eller en ny software, har man muligvis stødt på fejlen "d3dx9_43.dll kan ikke findes" eller noget lignende. At finde ud af, at dette skyldes, at du ikke har DirectX på din computer, kan være den nemme del. Men hvis du bruger Windows 10, bunker problemet op, når DirectX-omfordelingsfilen ikke installeres.

Vi vil diskutere, hvad DirectX er, hvorfor det er nødvendigt, og hvorfor det frembringer fejl, når du prøver at installere det i windows.

Hvad er DirectX?

DirectX er et sæt programmeringsgrænseflader (API'er) på lavt niveau, der giver Windows-programmer højtydende hardwareaccelereret multimediesupport. DirectX gør det muligt for programmet nemt at bestemme hardwarefunktionerne på din computer og indstiller derefter programparametrene til at matche.

DirectX giver dine multimedie- og videoprogrammer hurtigt mulighed for at afsætte store mængder RAM og videohukommelsesplads og CPU-adgang, så disse applikationer kan køre problemfrit. Hoved blandt disse er spil, som uden DirectX ville Windows-platformen simpelthen ikke dominere i spil, som det gør.

Forudsætninger for installation af DirectX

For at installere DirectX skal du have installeret og aktiveret Microsoft .NET Framework. Framework udføres i et softwaremiljø (i modsætning til et hardwaremiljø) kendt som Common Language Runtime (CLR), en applikations virtuel maskine, der leverer tjenester såsom sikkerhed, hukommelsesstyring og håndtering af undtagelser.

Nogle gange er det også nødvendigt at installere Visual C ++ kan omfordeles. Dette er et integreret udviklingsmiljø (IDE) produkt fra Microsoft til programmeringssprogene C, C ++ og C ++ / CLI. Disse Visual C ++ -fordelings- og runtime-pakker er for det meste installeret til standardbiblioteker, som mange applikationer bruger.

Årsager til, at det ikke installeres korrekt på Windows 10

Der er flere grunde til, at DirectX ikke installeres på din computer. Her er nogle kendte problemer.

Du har ikke .NET Framework-forudsætningen installeret / aktiveret på din pc

DirectX er afhængig af .NET Framework til at fungere. .NET Framework giver programmører mulighed for at drage fordel af DirectX-funktionalitet indefra. NET-applikationer, der bruger kompatible sprog såsom administreret C ++ eller brugen af ​​C # programmeringssprog.

I Windows 10 var .NET Framework muligvis installeret, men blev ikke aktiveret. Dette udgør de samme fejl, som du ville støde på, hvis det ikke var installeret i første omgang. Din DirectX-installation afsluttes, eller den fortæller dig, at der er behov for .NET Framework, og du skal installere det.

Minimum systemkrav

Hvis din pc er i stand til at installere windows, installeres DirectX 9 også. Men hvis du bruger en gammel pc, installeres nyere versioner af DirectX (11 og 12) ikke.

Til DirectX 12, skal du bruge disse minimumskrav:

 • Windows 7 32 bit eller 64 bit
 • DirectX 12-kompatibelt grafikkort (DirectX 12 understøttes i det væsentlige på alle Kepler og senere Nvidia GPU'er, på AMDs GCN-baserede chips og på Intels Haswell og senere processorer grafiske enheder.)
 • .NET Framework 4
 • 1 GB RAM
 • 2 GHZ Duo Core CPU

Så afhængigt af DirectX, du installerer, og systemspecifikationerne på din pc, kan du muligvis ikke installere DirectX. Du får muligvis besked af installationsprogrammet, hvis dine systemkrav ikke overholder den minimale tærskel for installation af DirectX.

Du skal muligvis geninstallere dine grafikkortdrivere, hvis DirectX-installationsprogrammerne ikke kan finde det.

Du har allerede den version af DirectX installeret

Hvis du allerede har installeret den version af DirectX, som du prøver at installere, afslutter installationsprogrammet uden installation eller fortæller dig, at den version af DirectX allerede er tilgængelig. Nogle brugere kan tage dette som en fejl ved installationen.

Installation af DirectX med succes på Windows 10

Sørg for, at dine systemkrav er kompatible med den DirectX, du installerer. Hvis dit problem vedvarer, har du sandsynligvis ikke .NET Framework installeret på din pc. Windows 10 leveres med et forudinstalleret .NET Framework 3.5, men det er aldrig aktiveret, før du aktiverer det manuelt.

Metoderne nedenfor giver dig mulighed for at installere og aktivere .NET Framework og derfor gøre det muligt for dig at installere DirectX med succes.

Metode 1: Aktivér .NET Framework

En god grund til, at DirectX ikke installerer, skyldes, at .NET Framework ikke er aktiveret på din pc. For at aktivere det:

 1. Hent det DirectX versioninstallationsprogrammet, du har brug for fra her
 2. Gå til Kontrolpanel >Programmer >Slå Windows-funktioner til eller fra > sørg for, at feltet til .NET framework 3.5 er afkrydset

Alternativt

Trykke “Windows-nøgle” + “R”.

Skriv “appwiz.cpl”I kommandofeltet“ Kør ”og tryk på“GÅ IND”.

I “Programmer og funktioner”Vindue, klik på linket“Slå Windows-funktioner til eller fra”.

Kontroller, om “.NET Framework 3.5 (inkluderer .NET 2.0 og 3.0) ”er tilgængelig i den.

 1. Klik på “OKAY".
 2. Genstart din pc, hvis du bliver bedt om det
 3. Installer DirectX. Det skal kunne afslutte installationen uden problemer.

Metode 2: Installer .NET Framework ved hjælp af CMD

Denne metode installeres (hvis den ikke allerede er installeret) og aktiverer .NET Framework på din pc.

 1. Hent det DirectX versioninstallationsprogrammet, du har brug for fra her
 2. Trykke Windows-nøgle + R
 3. Type “CMD” i Løb tekstboks og hit Gå ind
 4. Indsæt din originale installations-DVD i dit drev, eller sørg for at kende kilde til din Windows-installationsfilmappe eller dit drev.
 5. Skriv eller indsæt denne kommando i dit CMD-vindue

DISM / Online / Enable-Feature / FeatureName: NetFx3 / All / LimitAccess / Source: D: \ sources \ sxs

Hvor D: er stien til dine Windows-installationsfiler.

 1. Vent på, at installationen er vellykket
 2. Genstart din pc, hvis du bliver bedt om det
 3. Installer DirectX

NB:

Hvis du ikke finder .NET Framework, eller hvis din Direct X-version har brug for en nyere .NET Framework, kan du installere den version af .NET Framework, du har brug for fra her.

Nogle applikationer kræver ældre versioner af DirectX for at kunne køre korrekt. Dette skyldes, at en stor gruppe af Windows-brugere stadig bruger XP-operativsystemet. For at få mere salg bruger video- og spilvirksomheder aktivt gamle versioner af DirectX i deres kodning. Du skal installere disse ældre versioner manuelt. For at gøre det kan du downloade installationsprogrammet fra her.