Vejledninger

Fix: Kan ikke oprette forbindelse til Xbox Live

Xbox One Live er en leveringstjeneste til online multiplayer-spil, der ejes af Microsoft og mest bruges i Xbox-konsoller som Xbox 360 og Xbox One. Det opfylder den rolle, der spilles svarende til Steam og Blizzard.net. Som alle andre streaminggiganter er Xbox Live ikke uden problemer også.

For nylig var der flere rapporter fra brugere, der klagede over, at de ikke kunne oprette forbindelse til Xbox Live, selvom deres internetforbindelse fungerede fint, mens de var i stand til at få adgang til andre tjenester såsom applikationsbutikken.

Hvad forårsager forbindelsesproblemer med Xbox Live?

Problemer i forbindelse med Xbox Live er ikke nye i Xbox-konsoller. Som vi så tidligere, var der masser af nedetid, der involverede vedligeholdelse, nedbrud og DDOS-angreb. Nogle af grundene til, at din konsol muligvis ikke opretter forbindelse til Xbox Live, er men ikke begrænset til:

 • Der er en fejl med din Xbox Live-konto i din konsol. Du skal muligvis fjerne din konto og tilføje den igen for at løse dette.
 • Der er krænkelser fra Microsofts side hvilket gør serverne utilgængelige.
 • Der kan være en hardwarefejl i din Xbox-enhed, hvis dette sker lige uden for kassen.
 • Der er problemer med din router og dets transmission af datapakker til din konsol.

Løsning 1: Test af internetforbindelsen

Det første trin i løsningen af ​​fejlen ved ikke at kunne oprette forbindelse til Xbox Live er at kontrollere din internetforbindelse. Der er mange tilfælde, hvor din konsol ikke er i stand til frit at oprette forbindelse til sine online-komponenter på grund af begrænset tilslutningsmuligheder.

Du burde have en åben internetforbindelse. Et 'åbent' internet betyder et netværk, der ikke har yderligere firewalls og proxyer involveret. Du har sandsynligvis problemer med at oprette forbindelse til Xbox live ved hjælp af offentlige netværk, der findes på hospitaler, skoler, arbejdspladser og andre lignende organisationer. Prøv også at ændre din internetforbindelse og se om problemet løses, eller du kan prøve at oprette forbindelse til en anden konsol til Xbox Live. Dette hjælper med at finde ud af, om problemet er med konsollen eller netværket.

Løsning 2: Power-cykelkonsol og router

Inden vi starter tekniske metoder, kan vi prøve at cykle på din konsol og din router. Strømcykling er en handling, der slukker din enhed helt, hvilket nulstiller de gemte bløde konfigurationer. Dette fjerner eventuelle fejl i dit system, og mindre problemer kan løses. Sørg for at gemme dine ændringer, inden du fortsætter.

 1. Sluk for din router og konsol. Efter at have lukket dem ned, tag afbryderen ud.
 1. Vent nu et par minutter (for det meste omkring 5-10), før du sætter kontakten i igen.
 2. Lad din router nu initialisere det grønne lys, inden du tænder din Xbox igen online. Kontroller, om du kan oprette forbindelse til Xbox Live.

Løsning 3: Fjern Xbox Live-profil

Hver Xbox Live-instans har altid en konto tilknyttet, før den kan bruges. Du ville have logget ind på Xbox Live med din konto. Der var rapporter, der foreslog midlertidig korruption af profildata. Dette er almindeligt og forekommer normalt, hvis en profil er logget ind i systemet i et par dage.

 1. Klik på profilknap til stede øverst til venstre på skærmen for at åbne menuen.
 1. Nu over din profil ved hjælp af din controller, og når Log ud knappen bliver synlig, skal du klikke på den.
 1. Nu bliver du logget ud af din Xbox Live-profil. Sørg for, at du også sletter den gemte konto fra din konsol. Efter genstart af din Xbox-konsol, skal du indtaste dine legitimationsoplysninger igen og kontrollere, om du kan oprette forbindelse til Xbox Live uden problemer.

Løsning 4: Kontrol af Xbox Live-krænkelser

Som nævnt før har Microsoft haft krænkelser på serversiden af ​​Xbox Live. Dette opstod normalt på grund af nedbrud, vedligeholdelse eller ved DDOS-angreb på spiltjenesten. Dette er et meget almindeligt scenario, og Microsoft har også designet en side inde i Xbox, hvorfra du kan kontrollere status for Live-tjenesten.

 1. Klik på Indstillinger til stede i venstre navigationslinje på Xbox, og vælg derefter Alle indstillinger til stede øverst på skærmen.
 1. Klik nu på Netværk fra venstre navigationsrude, og vælg Netværks indstillinger.
 1. På det næste skærmbillede kan du nemt kontrollere status for Xbox Live-tjenester. Hvis der er nogle problemer på serversiden, vil du kunne se den opført som i skærmbilledet nedenfor. Klik nu på Test netværksforbindelse så vi kan få flere detaljer om din forbindelse.
 1. Som du kan se, er netværket godt, men Xbox Live lider af nedetid. Hvis dette er tilfældet, er der intet du kan gøre undtagen at vente på det.
 1. Du kan også navigere til det officielle Xbox-statuswebsted og oplysningerne om, hvilke tjenester der er ramt af forargelsen.

Løsning 5: Kontakt Xbox Support

Hvis du oplever dette fænomen lige efter at du startede konsollen ud af kassen, er der en chance for, at der er et fysisk problem med din konsol. Der blev rapporteret om flere tilfælde, hvor brugere oplevede problemet på grund af hardwarefejl. Efter at have rapporteret til Xbox support fik de til sidst deres konsoller udskiftet og kompenseret ved at erhverve endnu et års garanti.

Naviger til det officielle Xbox Support-websted, og gennemgå fejlfindingstrinene. Sørg for, at du undgår AI-kundesupport, og kontakt direkte med en agent. Forklar dit problem, og følg instruktionerne, som de har givet dig. Husk også, at kompensation kun sker, hvis du har din garanti aktiv.

Ud over ovenstående fejlfindingstrin kan du også prøve:

 • Tilslutning af konsollen til dit internet via et kablet kabel i stedet for Wi-Fi.
 • Ændring af udsendelsestype af din router.
 • Ændring af placeringen af ​​din router hvis du opretter forbindelse trådløst for at sikre, at der ikke opstår signaltab.
 • Gendan netværksindstillinger til standard indefra dine Xbox-indstillinger.
 • Sørg for, at din DNS-indstillinger er indstillet til Automatisk. Hvis de allerede er det, kan du prøve at ændre dem til Googles DNS.