Vejledninger

Fix: Epson fejlkode 0x97

Der er ingen tvivl om, at Epson-printere er en af ​​de bedste printere, du kan finde på markedet i disse dage. Men bedst betyder ikke perfekt. Der er stor chance for, at du bliver offer for fejlkode 0x97, hvis du bruger Epson-printeren, især i lang tid. Fejlkoden 0x97 kan til enhver tid forekomme uden advarsler eller tegn. Normalt præsenterer denne fejl sig på printeren med en indikator for at tænde og tænde printeren. Normalt vises denne fejlkode under udskrivningsprocessen, og din printer stopper udskrivningen bagefter. Så længe denne fejl fortsætter, kan du ikke bruge din printer.

Epson-fejlen 0x97 sker på grund af et internt hardwareproblem. Der er en hel del Epson-modeller, der vides at have dette hardwareproblem, hvor deres bundkort pludselig fejler. Der er ikke mange ting, du kan gøre, når du står over for et hardwareproblem, og højst kan du prøve at rense skrivehoveddyserne. Der er nogle løsninger på problemet, men som du måske allerede har gættet, er der ikke en permanent løsning undtagen til at reparere eller få en erstatning.

Prøv nedenstående metoder til fejlfinding og løsning af problemet, men hvis intet fungerer, ville dit sidste valg være at prøve den sidste metode.

Metode 1: Tag stikket ud og plug-in

Trinene nedenfor kræver teknisk viden om, hvordan du åbner og bruger din printer. Hvis du ikke er sikker, skal du læse vejledningen, der fulgte med din printer, fordi trinene varierer fra model til model.

 1. Åbn printerens kabinet, og kontroller, om der er fastklemt papir eller snavs. Hvis du finder nogen, skal du fjerne den.
 2. Fjerne alle blækpatroner
 3. Tag stikket ud alle USB'er og kabler
 4. Når printeren er afbrudt, skal du trykke på tænd / sluk-knappen, som om du forsøgte at tænde printeren. Dette vil aflade reststrøm i printeren
 5. Tilslut nu alle de andre USB'er og strømkabel
 6. Tur din printer, og kontroller for fejlen

Metode 2: Frakobl og plug-in (alternativ)

Denne metode er en variation af den første metode. Så hvis det ikke fungerede, så prøv denne metode for at bekræfte, om fejlen skyldes den interne hardwarefejl eller ej.

 1. Sluk for din printer
 2. Tag stikket ud alle kabler
 3. Vente i 5 minutter
 4. Tryk og hold tænd / sluk-knappen nede i 60+ sekunder (slip den IKKE)
 5. Når 60+ sekunder er gået, tilslut strømkablet, mens du holder tænd / sluk-knappen nede
 6. Hold tænd / sluk-knappen nede i yderligere 60+ sekunder (efter tilslutning af strømkablet)
 7. Frigøre tænd / sluk-knappen efter 60 sekunders tilslutning.

Kontroller nu, om fejlkoden stadig vises på printeren.

Metode 3: Vådt væv

I nogle tilfælde vises fejlkoden muligvis på grund af spild af blæk omkring hovedsprøjten. Rengøring af det spildte blæk med et vådt væv løser undertiden problemet. Følg nedenstående trin for at udføre oprydningsproceduren.

Bemærk: Denne metode kræver lidt teknisk viden og passer muligvis ikke til alle. Hvis du ikke er sikker, så spørg en ekspert og tag hjælp fra den manual, der fulgte med printeren.

 1. Tur af din printer
 2. Åbn printerhus
 3. Tag et væv og våd det med varmt vand
 4. Flyt nu hovedet til midten
 5. Sætte vævet til hovedrengøringsmekanikpuden
 6. Flyt hovedet til parkeringspladsen
 7. Vente 10 minutter

Fjern nu vævet og luk alt. Tænd printeren, og kontroller, om problemet stadig er der. Gentag denne metode 3 gange, hvis den ikke fungerer første gang.

Metode 4: Kundesupport

Den sidste udvej for dette problem er desværre at kontakte kundesupport. Hvis det virkelig er hardwarefejl, er der bogstaveligt talt intet, du kan gøre uden at tage risikoen for permanent skade på printeren, men hvis du stadig føler dig motiveret, kan du prøve nogle af trinnene her. Selv reparationsomkostningerne vil koste dig flere penge end selve printeren, eller i det mindste vil det ikke være økonomisk fordelagtigt for dig i denne situation.

Det gode er, at hvis du har din garanti, skal Epson udskifte din printer med en ny inden for få dage.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found