Vejledninger

FIX: Windows Shell Common DLL er stoppet med at fungere

En DLL-fil indeholder data og sæt af funktioner, som andre programmer i Windows bruger dagligt. For eksempel bruger dialogbokse, som du interagerer med i Windows, forskellige funktioner fra Comdlg32 DLL-filen. Hver proces i Windows afhænger af en eller flere DLL'er på en eller anden måde. Det Windows Shell Common DLL reagerer ikke fejl, som vi er her for at løse, indikerer, at Windows Shell Common DLL er gået ned på grund af en eller anden fejl. En lille dialogboks vises, der viser dig denne besked. Du kan kontrollere løsningen online fra denne dialogboks, eller du kan lukke dialogboksen. For mange brugere ser de muligvis aldrig denne fejl igen, men for nogle bliver det et rutineproblem, der vises hver gang du prøver at foretage visse ændringer i Windows.

Dette nedbrud er normalt forud for brugerens forsøg på at foretage ændringer i konfigurationerne af deres lydenheder, dvs. afspilnings- eller optageenheder. Konfigurationsdialogboksen åbner muligvis okay, men hvis du klikker inde i den, svarer Windows Shell Common DLL ikke, der vises en fejl, og konfigurationsvinduet lukkes.

Konfigurationsvinduet har direkte adgang til lydenhedens driver, så hvis denne driver er beskadiget eller ikke er kompatibel med den måde, hvorpå Windows fungerer, kan det muligvis gå ned i DLL-processen og give dig den fejl. For nogle af de fleste brugere gik fejlen væk efter nogle få tilfælde, men for resten er følgende de løsninger, der vides at virke mod denne fejl.

Reparer korrupte systemfiler

Download og kør Restoro for at scanne og gendanne korrupte og manglende filer fra her, når du er færdig, fortsæt med nedenstående løsninger. Det er vigtigt at sikre, at alle systemfiler er intakte og ikke korrupte, før du fortsætter med nedenstående løsninger.

Løsning 1: Installer passende drivere

Inkompatible lydenhedsdrivere er kendt for at fungere mod den metode, som Windows 7 og senere operativsystemer følger. Så du bliver nødt til at sikre dig, at du bruger en stabil version af drivere i stedet for enhver Beta-version. Du kan downloade tidligere version af driverne til dit operativsystem fra computermodelfabrikantens websted og installere det via Enhedshåndtering.

Hvis dine lydenheder er gamle, kan du også prøve Microsoft Vista's driver til dem i stedet, hvis driverne til det nyere operativsystem ikke er tilgængelige. Du kan også downloade dem fra producenten af ​​din computers modelwebsted.

For at installere dem, Trykke og Holde det Windows nøgle og Tryk på R. Type devmgmt.msc i dialogboksen Kør, og tryk på Gå ind.

I vinduet Enhedsadministration, der åbnes, DobbeltklikStyring af lyd, video og spil.

Under det, HøjreklikHigh Definition Audio og klik Opdater driversoftware fra pop op-menuen.

Klik på Gennemse min computer for driversoftware og naviger til det sted, hvor du downloadede driverne. Vælg driverne, og fortsæt med instruktionerne på skærmen.

Hvis du ikke har driverne, skal du kontrollere systemproducentens websted for driverne. Normalt anbringer du modelnummeret for at trække systemkonfigurationen op på producentens websted, hvorfra du kan downloade driverne.

Hvis denne fejl vises, når du prøver at tilslutte USB-hovedtelefoner, skal du prøve at indsætte dem i USB 3.0-driverne, hvis de er tilgængelige, da dette er kendt for at løse dette problem.

Løsning 2: Deaktiver enhver lydeffekt

På grund af driverens inkompatibilitet, hvis du har anvendt nogen form for effekt på lyden, for eksempel ændret tilstand i equalizer, kan dette også bidrage til Windows Shell Common Error.

Sørg for, at alle disse lydeffekter er slået fra. Sluk også enhver funktion, der ligner Enhanced Audio eller sådan.

Løsning 3: Kør SFC Scan

Denne scanning kontrollerer integriteten af ​​vigtige Windows-filer, herunder alle DLL'er. Følg trinene her for at køre en SFC-scanning.

Løsning 4: Konfigurer Windows til at acceptere certifikater

I tilfælde af mange Windows-brugere er deres computere som standard konfigureret til at blokere alle certifikater. Windows afhænger stærkt af certifikater for at kontrollere identiteten af ​​ikke kun brugere, men også af installerede enheder og drivere. Når det er tilfældet, kan Windows, der er konfigureret til at blokere alle certifikater, føre til, at operativsystemet ikke er i stand til at verificere identiteten af ​​bestemte enheder (såsom afspilnings- og optageenheder) og / eller deres drivere, hvilket får brugeren til at blive mødt med Windows Shell Common DLL er stoppet med at fungere fejlmeddelelse, når de prøver at justere indstillingerne for de berørte enheder.

Hvis det er tilfældet, bruger du Windows PowerShell at konfigurere Windows til at acceptere nogle, hvis ikke alle, certifikater skal kunne løse dette problem for dig. For at kunne bruge denne løsning skal du:

 1. Åbn Start-menu.
 2. Søge efter "powershell”.
 3. Højreklik på søgeresultatet med titlen Windows PowerShell og klik på Kør som administrator i genvejsmenuen.
 4. Skriv følgende i Windows PowerShell og tryk på Gå ind:
Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Ubegrænset -Scope CurrentUser
 1. Når kommandoen er udført, skal du lukke Windows PowerShell og genstart din computer.

Kontroller, om problemet er løst, når computeren starter op.

Løsning 5: Udførelse af en ren boot

Det er muligt, at en tredjepartsapplikation eller -tjeneste forstyrrer visse elementer i operativsystemet. Derfor kører vi i dette trin en ren opstart for at isolere applikationen / tjenesten, der forårsager denne fejl. For det:

 1. Logi til computeren med en administratorkonto.
 2. Tryk på “Windows” + “R" til åben op ad “LØB”Prompt.
 3. Type i “msconfig”Og trykkeGå ind“.
 4. Klik på på den "Tjenester”Mulighed og fjern markeringen det "SkjulealleMicrosoftTjenester”-Knappen.
 5. Klik på på den "DeaktiverAlle”Valgmulighed og derefter på“Okay“.
 6. Klik på på den "Start op”-Fanen og klik på den "ÅbenOpgaveManager" mulighed.
 7. Klik på på den "Start op”-Knappen i task manager.
 8. Klik på på enhver Ansøgning på listen, der har "Aktiveret”Skrevet ved siden af ​​det og Vælg det "Deaktiver" mulighed.
 9. Gentage denne proces for alle applikationer på listen og genstart din computer.
 10. Nu er din computer startet i "RenStøvle" stat.
 11. Kontrollere for at se om problemet forsvinder.
 12. Hvis fejlen ikke længere opstår, skal du starte muliggør det tjenesterenveden og identificere det service ved muliggør som den fejlkommertilbage.
 13. Enten, geninstaller tjenesten eller holde det handicappet.

Løsning 6: Geninstallation af Synaptics Touchpad Driver

Synaptic Touchpad-driveren er kendt for undertiden at forårsage fejlen "Windows Shell Common DLL er holdt op med at fungere". Derfor geninstallerer vi i dette trin driveren. For det:

 1. Tryk på “Windows” + “R”-Knapper samtidigt for at åbne Løbhurtig.
 2. Indtaste "devmgmt.msc”Og tryk“Gå ind“.
 3. Dobbeltklik på den "MusogAndetPegerEnheder”Rullemenu og retklik på den "SynapticsTouchpad" chauffør.
 4. VælgAfinstaller”Og klik på“Ja”I prompten.
 5. Følge efter instruktionerne på skærmen helt afinstallere føreren.
 6. Navigere tilbage til vinduet til enhedsadministration og klik på den "Handlinger”-Fanen øverst.
 7. VælgScan efter hardwareændringer”Fra listen for at geninstallere driveren.
 8. Kontrollere for at se, om problemet fortsætter.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found