Vejledninger

Sådan monteres din GPU lodret i ethvert pc-tilfælde

Hjem/Udtalelser/ Sådan monteres din GPU lodret i ethvert pc-tilfælde

Sådan monteres din GPU lodret i ethvert pc-tilfælde

Af Aaron Michael 26. juli 2020 4 minutter læst

Lodret montering af din GPU er en af ​​de mest vidunderlige ting, du kan gøre for at få din pc til at se æstetisk smuk ud. Hvis dit grafikkort har RGB-belysning, eller hvis du har gået en ekstra mil og installeret et brugerdefineret vandkølemiddel, vil du sandsynligvis ikke have det vendt nedad.

Mange pc-sager understøtter vertikal GPU-montering, men de er ret dyre, og hvis du allerede har en sag, som du kan lide, er chancerne for, at du ændrer din sag, ret lave.

Det giver dig kun én mulighed - at finde en magisk måde at montere din GPU lodret på. Hvis du er en af ​​disse entusiaster, skal du ikke bekymre dig, vi er her for at guide dig.

Så uden videre, lad os komme i gang!

Hvorfor monterer du din GPU lodret?

Hvis du har den nyeste grafik med fancy RGB-belysning og smukt design, er den bedste måde at vise dens skønhed på at montere den lodret. Det er dog værd at nævne, at det ikke har nogen særlig fordel bortset fra æstetik.

Skønt lodret monteret grafikkort har en vis appel til det, kan de blokere alle dit bundkorts PCIe-slots. Derudover kan du blokere for potentiel luftstrøm til dit grafikkort, hvorfor det måske bliver lidt for varmt, især om sommeren.

Men hej, du er ikke her for at lytte til alle de negative aspekter ved vertikal montering af din GPU. Så lad os springe videre til hovedretten.

Tips til montering af GPU lodret

Før du går på denne rejse, er der få tip, som du bør tage i betragtning, før du monterer din GPU lodret.

  • Vertikalt monteret grafikkort har tendens til at blokere potentiel luftstrøm i pc-sagen. For at undgå dette er det bedst at installere en udstødningsventilator bagpå og to indsugningsventilatorer foran på kabinettet.
  • Dit grafikkorts bredde må ikke overstige 2,5 til 2,7 slotbredde. Hvis dit grafikkort er større, anbefaler vi, at du får en ny kasse med en lodret monteringsbeslag for at undgå blokering af luftstrømmen. Dette skyldes, at hvis din GPU blokerer mere plads, fungerer dine fans med en højere frekvens og spænding på grund af overbelastning. Som følge heraf vil dit grafikkort lide under højere temperaturer.

Nu hvor du ved, hvilke ting du skal overveje, lad os gå videre til hovedspillet!

Hvordan gør man det?

Der er et par problemer med nogle tilfælde, når du monterer din GPU lodret - enten kommer de for tæt på sidepanelerne eller kvæler dit grafikkort, hvis du har et dual-slot-kort.

Men da du ikke vil ændre din sag og alligevel vil have en lodret montering, er den bedste måde at gøre det på at bruge en lodret monteringsadapter til eftermarkedet.

Der er mange muligheder at vælge imellem, så det hele går ned til din personlige præference. Når du har valgt en eftermarkedsadapter, der passer bedst til dit budget, kan vi gå videre til næste trin.

Trin 1: Unboxing

Dette er et temmelig generelt trin, hvor du bare afpakker din vertikale monteringsadapter til eftermarkedet. Hvorfor nævner vi dette trin? Fordi du skal vide, hvilke udstyr du får.

Den første komponent, du finder, er et riser-kort - PCIe-ekspresskabel, der faktisk forbinder dit grafikkort til dit bundkort.

Derefter vil du se en 90-graders skærmport, fordi den måde, din GPU skal montere på, vil den blive fordybet i sagen lidt, så du skal kunne nå den for tilgængelighed. Afhængigt af hvilket eftermarkedsprodukt du vælger, kan du få to 90 graders skærmportkabler, hvilket er rart.

Derefter finder du selve adapterpladen selv med nogle skruer. Temmelig pænt, ikke?

Bemærk, at de fleste eftermarkedsadaptere tager omkring syv slots, så du skal sørge for, at din sag har syv ledige slots. Lad os derefter gå videre til næste trin.

Trin 2: Montering af adapterplade

Hakene på pladen vender mod bundkortets side, og det fastgøres til din sag. Du ved, hvornår den er fastgjort perfekt. Derefter skruer du pladen ned med dine normale skruer, som du vil bruge til at montere en hvilken som helst PCIe-adapter.

Inden du fastgør pladen, skal du sikre dig, at du har forbundet bundpladens nederste del med adapterpladen. Dette nederste stykke er vigtigt, fordi det er her, dit stigrørskort monteres.

Ret skruehullerne på begge plader, og brug de givne skruer til at forbinde begge plader. Ret simpelt, ikke?

Trin 3: Tilslut Riser-kortet

Når du har tilsluttet bundstykket, skal du justere hullerne i stigrørkortet til dit nederste stykke. Sørg for, at stigrørskortet er justeret perfekt. Brug derefter bare skruerne til at stramme den ned.

Trin 4: Tilslut grafikkortet

Indtil videre, så godt, ikke? Dette trin er ret simpelt. Tilslut dit grafikkort til dit riser-kort, og brug skruer til at stramme det op.

Forbindelsesprocessen ligner meget på den vandrette GPU-forbindelse. Når du har gjort det, er din lodrette montering klar til at blive installeret på din sag.

Trin 5: Finalen

Det sidste trin kræver, at du forbinder båndet til stigradekablet til dit bundkort. Når du har gjort det, skal du blot slutte monteringsbeslaget til din sag og stramme den med skruer.

Tillykke! Du har forvandlet dit stenalder-pc-look til et mere moderne og prangende look!

Afsluttende tanker

Nu hvor du ved, hvordan du monterer din GPU lodret i ethvert pc-tilfælde, kan du vise din GPU til dine venner eller dine abonnenter.

Så hvad venter du på? Få dig en adapter til lodret montering, og gør din pc æstetisk OCD.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found