Vejledninger

Fix: UEFI-firmwareindstillinger mangler i Windows 10

Flere Windows 10-brugere rapporterer, at de ikke kan få adgang til UEFI-indstillingerne på deres Windows 10-computer. I de fleste tilfælde har brugere forsøgt at få adgang til UEFI-menuen fra den oprindelige startskærm eller via menuen Avancerede indstillinger, men de var ikke i stand til at komme derhen. De mest berørte brugere rapporterer, at UEFI-menuen var tilgængelig før.

Hvad er UEFI?

Begge BIOS (Basic Input / Output System) og UEFI (Unified Extensible Firmware Interface)er softwaremenuer på lavt niveau, der starter, når du starter din pc (før sekvensen for opstart af dit operativsystem).

Men forskellen mellem de to er, UEFI er en mere moderne løsning - den understøtter grafik, musemarkører, mere sikkerhedsfunktion, hurtigere opstartstider, større harddiske, og listen kan fortsætte.

Der er ingen måde at skifte til en UEFI-firmware, hvis din computer kun understøtter BIOS. De fleste nye computere inkluderer dog UEFI. Og endnu mere understøtter de fleste UEFI-implementeringer bagud BIOS-emulering (hvis du er mere fortrolig med den gamle menu).

Hvad får UEFI Setting til at forsvinde fra Windows 10?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, som berørte brugere har implementeret for at løse problemet og få UEFI-indstillingen tilbage. Baseret på hvad vi samlede fra vores undersøgelser, er der flere almindelige scenarier, der vil udløse dette særlige problem:

 • Computers bundkort understøtter ikke UEFI - Før du bruger nogen af ​​de andre potentielle rettelser, er det vigtigt at sikre, at dit bundkort er udstyret til at understøtte UEFI. Ældre computere ved kun, hvordan de skal starte i BIOS (Legacy Mode). For at sikre, at din computer understøtter UEFI, kan du bruge MSINFO-værktøjet.
 • Hurtig opstartsfunktion deaktiverer adgang til UEFI-menuen - Hurtig opstart har potentialet til at forhindre slutbrugeren i at få adgang til UEFI-menuen for at barbere et par sekunder ekstra fra opstartstiden. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du omgå dette problem ved enten at omgå hurtigstartfunktionen eller ved at deaktivere den helt.
 • Ekstra hurtig opstart er aktiveret - En endnu mere aggressiv funktion, der begrænser adgangen til UEFI-menuen, er Ekstra hurtig opstartssekvens. Denne indstilling er kun tilgængelig med et begrænset antal UEFI-baserede bundkort, men ved at holde denne mulighed aktiveret deaktiveres tastetryk under opstartssekvensen, hvilket gør det meget sværere at få adgang til UEFI-firmwareindstillingerne. I dette tilfælde kan du nulstille indstillingen ved at rydde CMOS-batteriet.
 • Windows 10 blev installeret i Legacy Mode - Selvom dit bundkort er udstyret med UEFI-funktioner, bruger dit operativsystem det ikke, hvis dit drev er formateret med MBR i stedet for GPT. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du enten bruge en MBR til GPT-konverter eller installere dit operativsystem igen med UEFI aktiveret.

Hvis du i øjeblikket kæmper for at løse dette særlige problem på Windows 10, vil denne artikel give dig flere fejlfindingstrin. Nedenfor finder du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at løse problemet.

For de bedste resultater anbefaler vi dig at følge nedenstående metoder i den rækkefølge, de præsenteres i, da de er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad. Så længe UEFI understøttes på dit system, er en af ​​nedenstående metoder nødt til at løse problemet uanset det scenarie, du er i.

Metode 1: Bekræftelse af, om computeren er udstyret med UEFI

Før du følger andre reparationsstrategier, er det vigtigt at være 100% sikker på, at din computer har den nødvendige UEFI-firmware til at åbne indstillingsmenuen. Hvis du har at gøre med en ældre computer (med et ældre bundkort), er chancerne for, at UEFI-firmware ikke er tilgængelig, og den eneste understøttede BIOS-tilstand er Legacy.

For at afgøre, om dette er sandt eller ej, kan du køre MSINFO-værktøjet for at finde ud af BIOS-tilstand inde i systeminformationsskærmen. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Msinfo32” og tryk på Gå ind at åbne op for Systemoplysninger skærm.
 2. Vælg i vinduet Systeminformation Systemoversigt fra venstre rude.
 3. Flyt derefter til højre rude, og rul ned gennem elementerne for at finde BIOS-tilstand. Hvis værdien af BIOS-tilstand er UEFI, derefter er din computer udstyret med UEFI. HVIS værdien er Eftermæle,så understøttes UEFI ikke med dette bestemte bundkort.

Metode 2: Omgå hurtig opstartsfunktionen

Hvis Hurtig opstart er tændt på din Windows 10-computer, er chancerne hver gang du starter din computer op efter at have foretaget en regelmæssig nedlukning, vil din computer omgå forsinkelsen i BIOS / UEFI, der giver dig mulighed for at gå ind i menuen.

Hvis dette er den skyldige, der forhindrer dig i at få adgang til dine UEFI-indstillinger, er en måde at gå rundt for at forhindre, at dette sker, at tvinge en normal opstart, der lukker computeren til den absolutte slukningstilstand.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Klik på Start ikonet (eller tryk på Windows for at få adgang til Start-menuen.
 2. Tryk på og hold nede Flytte nede, mens du klikker på Strøm ikon og derefter på Lukke ned.
 3. Din computer lukker helt ned, og hurtig opstart deaktiveres midlertidigt.
 4. Tænd din computer igen, og start med at trykke på den dedikerede Opsætningstast under den indledende opstartssekvens for at indtaste dine UEFI-indstillinger.

  Bemærk: Nøglen skal vises på skærmen, men hvis du ikke får øje på den, skal du prøve et af følgende - Esc, Del, F2, F1, F4, F8, F10, F12. Du kan også søge online efter den specifikke nøgle, der er knyttet til dit bundkortproducent.

Hvis problemet blev forårsaget af Hurtig opstart funktion, skulle denne procedure have givet dig adgang til dine UEFI-indstillinger.

Hvis du vil gøre UEFI tilgængelig permanent, eller hvis denne metode ikke var anvendelig, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering af hurtig opstart

Hvis ovenstående metode har bekræftet din mistanke om, at hurtig opstart forårsager netop dette problem, kan du deaktivere funktionen for godt for at gøre UEFI-menuen tilgængelig til enhver tid. Men inden du gør dette, skal du vide, at deaktivering af funktionen til hurtig opstart betyder længere opstartstider.

Hvis du er forberedt på det, er det her, hvad du skal gøre for at deaktivere hurtig opstart:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Powercfg.cpl” og tryk på Gå ind for at få adgang til Strømstyring menu.
 2. Inde i Strømstyring menu, gå over til menuen til venstre og klik på Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør.
 3. Inde i Systemindstillinger menu, skal du klikke på Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige.Dette giver os muligheden for at deaktivere funktionen til hurtig opstart.
 4. Gå ned til Lukke ned indstillinger, og fjern markeringen i det felt, der er knyttet til Tænd hurtig opstart.

 5. Klik på Gem ændringer, luk derefter computeren, og se om du har adgang til UEFI-indstillinger ved næste indledende opstartssekvens.

Hvis denne metode ikke tillod dig at genvinde adgang til dine UEFI-indstillinger, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 4: Rydning af CMOS (hvis relevant)

En anden mulig grund til, at du muligvis har problemer med at få adgang til dine UEFI-indstillinger, skyldes en BIOS / UEFI-funktion kaldet Ekstra hurtig opstart. Denne mulighed barberer et par gode sekunder fra den samlede opstartstid ved at deaktivere alt, hvad der ikke er vigtigt for opstartsproceduren - på nogle computere deaktiverer denne mulighed også tastetryk under opstartssekvensen, hvilket effektivt deaktiverer muligheden for adgang UEFI-menuen igen.

Hvis dette særlige scenarie er anvendeligt, kan du løse problemet ved at rydde CMOS-batteriet (komplementært metaloxid halvleder). Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

Bemærk: Trinene nedenfor gælder kun for stationære pc'er. Det er langt mere kompliceret at replikere dette problem på en bærbar computer, da du bliver nødt til at tage alt fra hinanden, indtil du når bundkortet.

 1. Sluk for computeren, og tag stikket ud af strømkilden.
 2. Fjern sidedækslet, og udstyr et statisk armbånd, hvis du har et. Dette begrunder dig til computerens ramme og udjævner den elektriske energi, som ender med at eliminere risikoen for at producere skader på din pc's komponenter.
 3. Se på dit bundkort og identificer CMOS-batteriet. Når du ser det, skal du bruge din negle eller en ikke-ledende skruetrækker til at fjerne den fra åbningen.
 4. Vent et par sekunder, før du sætter det på plads igen.
 5. Sæt sidedækslet tilbage, tilslut din computer til en strømkilde, og start den.
 6. Den procedure, vi lige har foretaget, sikrer, at alle tidligere BIOS / UEFI-indstillinger, der blev gemt, ikke glemmes. Prøv at få adgang til dine UEFI-indstillinger under opstartssekvensen, og se om dine tastetryk bliver registreret.

Hvis du stadig støder på det nøjagtige problem, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 5: Oprettelse af en start til UEFI Firmware-genvej

En anden måde at tvinge dit system til at starte i UEFI Firmware-indstillingsmenuen er at oprette en genvej, der er i stand til at få din pc til at starte direkte ind i den menu. Flere berørte brugere har rapporteret, at denne procedure tillod dem endelig at få adgang til UEFI Firmware-indstillingsmenuen.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. På dit skrivebord skal du højreklikke på et tomt sted og vælge Ny> Genvej.
 2. På det næste skærmbillede skal du indtaste følgende kommando og klikke på knappen Næste:
  nedlukning / r / fw
 3. Navngiv den nyoprettede genvej til hvad du vil, og klik derefter på Afslut.
 4. Højreklik på den nyoprettede genvej, og vælg Ejendomme.
 5. Inde i menuen Egenskaber skal du gå til fanen Genvej og klikke på menuen Avanceret.
 6. Derefter inde i Avancerede egenskaber menuen, skal du sørge for, at feltet tilknyttet Kør som administrator er kontrolleret. Når det er det, skal du klikke på Okay og så ansøge for at gemme ændringerne.

For at bruge genvejen skal du blot dobbeltklikke på den. Efter at have givet adgang på UAC (brugerkontokontrol),din computer genstarter direkte i UEFI-indstillingsmenuen.

Metode 6: Geninstallation af Windows 10 med UEFI aktiveret

Hvis du er kommet så langt uden et resultat, er chancerne for, at du ikke installerede Windows 10 via UEFI. UEFI skal aktiveres, når du foretager en ren installation af Windows 10, fordi det vil fortælle dit operativsystem at bruge denne tilstand i stedet for den ældre BIOS.

Hvis det er tilfældet, er en måde at overbevise dit system om at bruge den nyere UEFI-menu på at bruge et hjælpeprogram, der er i stand til at konvertere dit MBR-drev til GPT - du kan følge denne artikel (her) for at gøre dette.

Eller hvis du vil starte fra bunden, skal du få adgang til dine BIOS-indstillinger og sørge for, at Boot-tilstand er indstillet til UEFI og gem ændringerne, inden du afslutter.

Når UEFI er håndhævet som standard boot mode, skal du bruge denne artikel (her) for at rense installationen af ​​Windows 10. Når installationen er gennemført, skal din computer normalt have adgang til UEFI-firmwareindstillingerne.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found