Vejledninger

Hvad er: wininit.exe, og skal jeg fjerne det?

Nogle gange finder brugere en uidentificeret proces i Jobliste, som de er usikre og nysgerrige på. Der er mange applikationer og tjenester, der kører i baggrunden af ​​Windows-operativsystemet for at holde systemet kørende stabilt. Wininit.exe er også en af ​​de systemprocesser, du kan finde i Jobliste. Dog vil brugerne vide meget lidt om denne særlige proces. De fleste brugere vil gerne vide, hvad wininit.exe er, hvad det gør, og er det en vigtig proces, eller du kan fjerne / deaktivere det.

Wininit.exe i Windows Jobliste

Wininit.exe-processen er et Windows Start-up-program og det tilhører Microsoft Windows-operativsystemet. Navnet 'wininit' står for Windows Initialization og .exe-udvidelse angiver en eksekverbar fil. Wininit.exe tillader programmer at tage handling, mens computeren stadig starter op. Det er en af ​​de kritiske systemtjenester, der ikke kan stoppes og genstartes uden systemgenstart. Det opretter Winlogon, Winsta0 (vinduesstation) og mappen% windir% \ temp i systemet. Wininit.exe kører hele tiden og venter på, at systemet lukker ned. Under opstart af systemet opretter smss.exe-processen wininit.exe, som igen opretter isass.exe (Local Security Authority Subsystem), services.exe (Services Controller Manager) og ism.exe (Local Session Manager) ).

Er wininit.exe sikkert?

Den ægte wininit.exe-applikation udgør ingen sikkerhedstrusler overhovedet, og det er vigtigt at køre Windows. Der kan dog være noget malware, der camouflerer sig selv som en wininit.exe, hvilket kan være en sikkerhedstrussel mod systemet. Brugere kan kontrollere filens placering for at være sikker på, at filen er legitim. Brugere kan åbne Jobliste og gå til fanen Detaljer for at finde processen; ved at højreklikke på processen kan de vælge Åbn filplacering. Hvis filen wininit.exe er placeret i C: \ Windows \ System32 mappe, så er filen legitim, og der er ikke noget at bekymre sig om. Men hvis filen er placeret et andet sted i systemet, er det sandsynligvis en trojan. Brugere skal køre en komplet systemscanning ved at downloade Malware-bytes til Windows.

Skal jeg fjerne wininit.exe?

Efter at have lært om wininit.exe-filen at være en vigtig fil til operativsystemet, Vi anbefaler brugere ikke at fjerne eller afslutte opgaven denne proces. Det er en kritisk systemproces, og det er ikke tilladt at dræbe den kritiske systemproces. At afslutte denne proces vil nedbryde systemet med BSOD, hvilket kræver en hård genstart.

Tags Jobliste Windows wininit