Vejledninger

Fix: Ikke nok USB-controllerressourcer

Nogle Windows-brugere ser “Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl ved tilslutning af en enhed / periferiudstyr inde i USB-porten. Det meste af tiden rapporteres dette at forekomme med USB 3.0-porte. Problemet er ikke specifikt for en bestemt Windows-version, da det rapporteres om Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad forårsager fejlen "Ikke nok USB-controllerressourcer"?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de løsningsstrategier, som de mest berørte brugere har brugt til at løse problemet.

Baseret på vores undersøgelser er problemet sjældent relateret til magt eller båndbredde. Mest sandsynligt støder du på denne fejlmeddelelse på grund af en EndPoint-begrænsning.

Hvad er et USB-slutpunkt?

Et slutpunkt er den mest basale form for USB-kommunikation. Et slutpunkt vil kun bære data i en retning (enten fra værtscomputeren til enheden eller omvendt). Derfor er der to typer slutpunkter (OUT'er og IN'er).

Når du tilslutter en USB-enhed, opretter din computer et antal EndPoints (kanaler, der kører til eller fra enheden). Flash-drev bruger 3-4 slutpunkter, hvor headsets og andre sensorer muligvis bruger op til 10 IN og OUT slutpunkter.

Med dette i tankerne er der tre store situationer, der kan forårsage ”Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl:

 • USB-controllerens grænse er overskredet - Hvis du bruger mange USB-enheder, der bruger mange EndPoints, kan du muligvis se denne fejlmeddelelse, fordi du har overskredet det tilgængelige antal EndPoints. Husk, at USB 3.0-controllere har en grænse på 96 slutpunkter pr. Controller på Intel XHCI-controllere, mens AM4-controllere understøtter 254 EndPoints.
 • USB-porten EndPoints brug overskred grænsen - De fleste USB-controllere er begrænset til 16 IN & 16 OUT EndPoints for hver tilgængelig port. Men da de fleste enheder primært bruger IN EndPoints, vil du løbe tør for dem ret hurtigt. På grund af dette kan du kun bruge USB-porte i begrænset omfang.
 • Strøm fra USB-enheder overstiger den maksimale kapacitet - Hvis du støder på dette særlige problem på en bærbar eller bærbar computer, er det meget sandsynligt, at den strøm, der trækkes fra USB-enhederne, overstiger den maksimale kapacitet. Brug af en dockingstation eller en USB med sin egen strømkilde løser problemet i dette tilfælde.

Hvis du støder på "Ikke nok USB-controllerressourcer”-Fejl, og du leder efter nogle metoder, der giver dig mulighed for at løse eller omgå problemet, denne artikel giver dig nogle fejlfindingsvejledninger.

Nedenfor finder du en samling af metoder, som andre brugere i en lignende situation med succes har brugt til at få løst problemet. For at forblive effektiv anbefaler vi dig at følge metoderne i den rækkefølge, de præsenteres i.

Metode 1: Flytning af nogle enheder til en almindelig USB 2.0-port

Hvis du støder på dette problem på en USB 3.0-controller, vil du være i stand til at omgå fejlen ved at flytte nogle enheder til den klassiske 2.0-port. Hvis du prøver at forbinde hardware, der bruger mange slutpunkter (VR-headset, 7.1-headset), kan du blive fristet til at bruge en USB 3.0-hub til at nyde alle de fordele, der følger med den nyere overførselsprotokol.

Men USB-hubs kan kun bruges i en begrænset grad, da du vil overskride 16 IN-slutpunktsgrænsen ret hurtigt (bare ved at tilslutte en VR-headset + 7.1-headset). Heldigvis kan du nemt omgå dette problem bare ved at forbinde en af ​​dine enheder til en almindelig USB 2.0-port.

Forsøg at lade de enheder, der har brug for overlegen overførselshastighed, mest til USB 3.0-porten, og flyt en ældre enhed til USB 2.0-porten.

Så snart du går under 16 EndPoint-grænsen,Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl skulle ikke længere forekomme.

Metode 2: Brug af en dockingstation eller USB-hub med sin egen strømkilde

Hvis du støder på dette problem på en bærbar computer / notebook, er chancerne for, at problemet kommer fra den samlede mængde strøm, der hentes fra USB-porte.

Hvis du ikke kan begrænse antallet af enheder, der trækker strøm fra dine USB-porte, kan du løse “Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl ved at købe en dockingstation eller en USB-hub med sin egen strømkilde (Powered USB Hub).

Dockingstationer er generelt dyrere (over $ 50), så hvis du leder efter en billig løsning, kan du nemt finde en Powered USB Hub til prismærket $ 15.

Metode 3: Geninstallation af Universal Serial Bus Controllers

Som nogle brugere har rapporteret, kan dette særlige problem også opstå, hvis USB-controller-driveren var dårligt installeret eller blev ødelagt på en eller anden måde. Du kan muligvis løse “Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl ved at bruge Enhedshåndtering til at geninstallere USB-controller-driveren.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Devmgmt.msc” og tryk på Gå ind at åbne op Enhedshåndtering.
 2. Inde Enhedshåndtering, udvide Universal Serial Bus controllere, skal du højreklikke på din USB-værtscontroller og klikke Afinstaller enhed. Hvis du har to forskellige USB-værtscontrollere, skal du afinstallere begge.
 3. Genstart computeren. Ved næste opstart geninstallerer Windows automatisk den manglende USB Host-controller-driver.

Hvis “Ikke nok USB-controllerressourcer”Fejl opstår stadig, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktivering af XHCI Mode Option fra BIOS-indstilling

En ekstrem løsning, der sandsynligvis vil løse problemet“Ikke nok USB-controllerressourcer” fejl med USB er at deaktivere indstillingen xHCI Mode fra BIOS-indstillingerne. Men at gøre dette automatisk betyder, at alle dine USB 3.0-porte nedgraderes til USB 2.0.

Hvis dette er et offer, du er villig til at bringe for at løse fejlmeddelelsen, skal du her deaktivere, hvordan du deaktiverer Intel xHCI-tilstand mulighed:

 1. Genstart computeren, og tryk gentagne gange på Opsætningstast under den første skærm, indtil du får adgang til BIOS-indstillingerne på din computer.

  Bemærk: Opsætningstasten vises typisk på den oprindelige opstartsnøgle, men hvis du ikke kan se den, skal du søge online efter specifikke trin til, hvordan du indtaster dine BIOS-indstillinger (baseret på din bærbare / bundkortmodel)

 2. Når du er inde i dine BIOS-indstillinger, skal du gå til Fremskreden fanen og se efter en indstilling med navnet USB EHCIfejlfinde under Enhedsindstillinger. Aktivering af denne mulighed deaktiverer xHCI-controlleren, som ender med at løse fejlmeddelelsen.

  Bemærk: Disse indstillinger vil være forskellige afhængigt af din producent. Du kan muligvis finde denne indstilling under et andet navn inklusive XHCI Pre-Boot-tilstand, EHCI Hand-OFF eller xHCI Mode.

 3. Når xHCI-controller er blevet deaktiveret, skal du gemme dine ændringer og lade din computer starte normalt op.
 4. Ved næste opstart skal du ikke længere se“Ikke nok USB-controllerressourcer” fejl.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found