Vejledninger

Fix: En anden app styrer din Sound 0xc00d4e85

Windows 10 bringer en god grænseflade sammen med kraftfulde multimedieapplikationer. Bortset fra standardapplikationen kan du installere tredjepartsapplikation for at åbne dine multimediefiler. Når du vælger at afspille en lydfil eller en fil, der indeholder lyd, f.eks. videofiler og pc-spil, to enheder kommer i spil. Den første er den grafiske driver, der viser din videografik eller applikationsgrænseflade. Mere vigtigt for os er lydenheden, der afspiller din lyd. Applikationen vil aktivere lydenheden og afspille lyden via enhedens højttalere eller eksterne højttalere, der er tilsluttet 3,5 lydstikket eller HDMI-forbindelsen.

Mange Windows 10-brugere har haft nogle problemer med at afspille deres lyd- og videofiler, herunder computerspil. Hver gang de forsøgte at åbne en fil, der indeholder lyd ved hjælp af applikationen, får de en fejl, der siger 'fejl 0xc00d4e85: en anden app styrer din lyd lige nu. Hvis du vil lytte her, skal du lukke den app og prøve igen. ” Denne fejl opstår, når du prøver at afspille en lyd- eller filmfil, der har et lydspor. Fil som mp3s, mp4s, avis blandt andre lyd- og videofiler vil sandsynligvis kaste denne fejl, når du prøver at afspille dem på din video- eller musikapplikation. Efter fejlen ser filen ud til at spille, men der høres ingen lyd. Denne artikel udforsker løsningen på denne fejl baseret på kendte problemer, der forårsager problemet.

Hvad betyder fejl 0xc00d4e85?

Problemet er, at en applikation tager eksklusiv kontrol over højttalerne og dæmper al anden lyd. Åbning af filer fra din lyd- eller videoapp vil kaste fejlen, fordi applikationen ikke kan oprette forbindelse til lydenheden. Din ansøgning kan derfor ikke sende lyden til det lydkort, der afspiller den på højttalerne. Her er grundene, der kan føre til denne forekomst.

Årsager til, at fejl 0xc00d4e85 opstår

Hvad får en applikation til at gribe kontrol over lydenheden og ikke give slip? De fleste mennesker føler, at problemet startede efter en Microsoft Windows-opdatering. Fejl 0xc00d4e85 er blevet forbundet med Windows kumulative opdatering KB2962407. Der ser ud til at være en fejl i denne opdatering, der låser din lydenhed op.

Dine lyddrivere skal også være kompatible med Windows 10. Hvis du ikke har opdateret dit operativsystem før fejlen, er dit problem sandsynligvis med systemlydindstillingerne. Når Windows Audio-tjenester ikke kører og ikke er indstillet til at starte automatisk under opstart, kan operativsystemet muligvis have problemer med at skifte mellem apps eller lade lydapplikationer engagere lydenhederne.

Der kan også være en mulighed for, at et program ændrede systemindstillingerne, så det automatisk tillod applikationer at tage eksklusiv kontrol over denne enhed. Dette tillader eksklusiv brug af lydenheden, som låser andre applikationer.

Her er de metoder, du kan bruge til at afhjælpe 0xc00d4e85-fejlen.

Metode 1: Fjern KB2962407-opdatering, og forhindre windows i at geninstallere den

Der er tilstrækkelig dokumentation for, at Windows KB2962407 opdatering er forbundet med fejl 0xc00d4e85. Vi bliver nødt til at afinstallere denne opdatering og derefter forhindre, at windows automatisk geninstallerer denne opdatering i fremtiden.

 1. Tryk på Windows-nøgle + R at åbne løb
 2. Type appwiz.cpl i køre tekstboksen, og tryk på enter for at åbne programmet og funktioner vinduet.
 3. Klik på "Se installerede opdateringer”Øverst til venstre i vinduet. Se efter opdateringen med ID-nummeret KB2962407.
 4. Højreklik på opdateringen, og vælg “Afinstaller”Og tillad afinstallation.
 5. Genstart computeren.
 6. Gå ind i Kontrolpanel, og klik derefter på “Windows-opdateringer”.
 7. Klik på "Søg efter opdateringer”. Når processen er afsluttet, skal det finde vigtige opdateringer, der er tilgængelige. Ved at klikke på meddelelsen åbnes et vindue, hvor den (de) vigtige opdatering (er) er.
 8. Højreklik på KB2962407 opdater og vælg “Skjul opdatering”. Dette forhindrer, at opdateringen installeres, næste gang Windows Updates installeres.

For at få mere hjælp til at forhindre opdateringer på Windows 10, besøg vores vejledningsside her.

Metode 2: Start og indstil Windows Audio- og Audiosrv-tjenester til at køre og automatisk

Hvis lydtjenesten ikke kører, er der sandsynligvis et problem med, at Windows skifter mellem applikationer. Indstil Windows Audio og Audiosrv-tjenester til Kørende og automatisk opstartstype ved at følge nedenstående trin:

 1. Trykke Windows-logotast + R at åbne løb
 2. Type services.msc i køre tekstboksen og tryk enter for at åbne servicevinduet
 3. I servicevinduet skal du kigge efter Windows Audio fra højre sidepanel, og kontroller, om status er indstillet til at køre. Hvis den ikke kører, skal du højreklikke på tjenesten og vælge start. Dette starter tjenesten.

 4. For at indstille Windows Audio-tjenester til at køre automatisk ved opstart skal du højreklikke på Windows Audio og gå til egenskaber.
 5. Fra fanen Generelt skal du vælge 'automatisk'I kombinationsboksen starttype.
 6. Klik på 'ansøge'Derefter' OK '
 7. Gentag trin 3 til 6 med fokus på 'AudiosrvTjenester
 8. Klik på 'ansøge'Og derefter' OK 'og luk servicevinduet.

Hvis du bruger en HP bærbar computer, vil drab af 'audiodg.exe' i Task Manager løse problemet midlertidigt, indtil du genstarter pc'en.

Metode 3: Deaktiver applikationer fra at tage eksklusiv kontrol over lydenheden

Hvis Windows er indstillet til at tillade enheder at tage eksklusiv kontrol over lydenheden, er det sandsynligt, at useriøse applikationer og hjælpeapparater kan overtage. Følg nedenstående trin for at deaktivere indstillingen for applikationerne til at tage eksklusiv kontrol over enheden:

 1. Højreklik på højttalerikonet på proceslinjens systembakke. Klik på Afspilningenheder.

 2. Højreklik på afspilningsenheden på listen over enheder, og vælg Ejendomme.

 3. Gå til Fremskreden fanen. Fjern markeringen fra feltet ud for ‘Tillad, at applikationer tager eksklusiv kontrol over denne enhed’.

 4. Klik på 'ansøge' og 'Okay
 5. Genstart pc'en.