Vejledninger

Sådan tvinges du til at flytte apps til SD-kort i Android

Her er situationen: Du har en telefon med et 32 ​​GB internt lager, og du har købt et 128 GB SD-kort, fordi du har en massiv appsamling. Du indstiller dit SD-kort som standardlager til appinstallation - og alligevel bemærker du over tid, at dit interne lager næsten er fuldt, mens dit SD-kort næppe bruges. Hvad pokker foregår der?

Her er sagen - apps er stort set designet at køre fra internt lager. Appudvikleren kan konfigurere dem til at køre fra SD-kort, men et flertal af udviklere optimerer deres apps til intern lagring af ydeevneårsager. Læse- / skrivehastigheden for intern lagring er i langt de fleste tilfælde meget hurtigere end et SD-kort. Således, selvom du har indstillet dit SD-kort som "standard" installationspunkt, er appens præferencer overordnet dine præferencer, efter design af udvikleren. Så hvordan tvinger du apps til at installere på SD-kortet? Jeg vil vise dig et par metoder til at opnå dette.

Bemærk: Din telefon skal være rodfæstet. Søg i Appuals for en guide til hvordan man rodfæster din Android-telefon.

App-metoden

Der er en håndfuld apps, der med magt kan flytte dine apps fra internt lager til SD-kort. Nogle har bedre succes end andre - for eksempel kan nogle apps muligvis kun flytte mappen / cache til dit SD-kort, hvilket efterlader resten af ​​appen internt. De ligner meget blot at gå ind i Indstillinger> Opbevaring> Apps og trykke på knappen "Flyt til SD-kort" - faktisk er disse apps bare en genvej til den knap, der er pakket i en GUI.

Hvad du vil have, er en app, der faktisk udfører hele jobbet - til dette har du brug for Link2SD. Link2SD kræver dog, at din telefon har init.d-support.

For at kontrollere, om du har init.d support, kan du installere Universal Init.D fra Play Butik.

Så fortsæt først med at installere Universal Init.D, starte det og trykke på “Test” -knappen. Genstart din telefon, og start Universal Init.D igen, og den vil fortælle, om du havde succes med testen af ​​init.d support. Hvis din telefon gør ikke har init.d support, kan du skifte "Off / On" -knappen i Universal Init.d for at efterligne den support, du har brug for.

Når du er færdig med det, skal du installere Link2SD fra Play Butik og starte det. Tryk nu på den første knap i øverste højre hjørne, og filtrer dine apps efter Interne lager.

Find en app, du vil flytte til dit SD-kort, og tryk på den. Hvis du er på Marshmallow, skal du ignorere meddelelsen om "Anden partition ikke fundet" - dette skyldes, at i Marshmallow og højere behandler Android SD-kortet som et udvidelse af det interne lager, ikke som en separat enhed. Du vil trykke på knappen "Flyt til SD-kort" under menuen "Android App2SD".

ADB-metoden

Dette er lidt mere teknisk, men tvinger din telefon til altid installer apps på SD-kortet, så du behøver ikke bruge en app til at flytte dem fra intern til SD. Læs først “Sådan installeres ADB på Windows”, hvis du ikke er bekendt med ADB-terminalen.

Når du har ADB klar, skal du slutte din telefon til din pc via USB og starte ADB-terminalen på din computer. Skriv nu følgende kommando:

adb shell pm set-install-location 2

For at vende det tilbage til det normale skal du skrive:

adb shell pm set-install-location 0 Hvis ovenstående kommando ikke virker, skal du muligvis formatere dit SD-kort fuldstændigt på din pc, indsætte det igen i din Android-telefon og vælge det som en Transportabel opbevaring snarere end Indre. Men hvis din enhed tidligere behandlede SD-kortet som en intern lagerudvidelse, kan du ikke bare formatere det og skifte det til bærbar lagring uden stort set også at nulstille din telefon. Dette skyldes, at systemet i nogle Android-telefoner, der kører Marshmallow eller højere, bogstaveligt talt vedtager SD-kortet som en udvidelse af det interne lager, ikke som en separat lagerenhed - dit SD-kort vil således have en masse vigtige systemdata på det, og fjernelse af SD-kortet vil få Android-systemet til at blive haywire.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found