Vejledninger

Sådan deaktiveres pagefile.sys for at frigøre plads

Placeret i C-drevet på en computer er en skjult systemfil med navnet “pagefile.sys”Det er lige så stort som mængden af ​​RAM computeren har. En computer tænker på den plads på harddisken, der er tildelt pagefile.sys fil som Random Access Memory og bruger den til at gemme midlertidige data, der vedrører igangværende processer, der til enhver tid kan byttes med computerens RAM. På grund af sin store størrelse vil mange mennesker slippe af med det og spekulerer på, om de skal gøre det eller ej.

Det pagefile.sys fil, også kendt som en personsøgningsfil, kan vise sig at være ganske nyttigt (især til hukommelsesdumps og til aflæsning af hukommelsescachede filer) og i nogle tilfælde integreret i en computers gnidningsløse ydeevne, hvorfor de fleste mennesker med omfattende viden om computere vil råde dig til ikke at slette filen.

Men hvis du føler, at deres computer har al den tilfældige adgangshukommelse, de muligvis har brug for, kan de slippe af med pagefile.sys ved blot at slukke for Virtual Memory på deres computer. For at deaktivere virtuel hukommelse skal man:

1. Højreklik på Computer.

2. Klik på Ejendomme.

3. Klik på Avancerede systemindstillinger til venstre.

4. Klik på Indstillinger under Ydeevne.

5. Naviger til Fanen Avanceret

6. Klik på Lave om under Virtuel hukommelse.

7. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ved siden af administrerer automatisk sidefilstørrelse for alle drev

8. Vælg eventuelle drev, der har en pagefile.sys-fil.

9. Klik på Ingen personsøgningsfil.

10. Til sidst skal du klikke på Sæt, og ændringerne træder i kraft efter en genstart.

Fra vinduet Virtuel hukommelse kan du også formindske størrelsen på pagefile.sys-filen, men det anbefales slet ikke, især ikke hvis din computer har 1 gigabyte hukommelse eller mindre. Hvis du ikke ønsker at slippe af med pagefile.sys-filen helt (hvilket trods alt kan være en god idé), kan de altid ty til at flytte filen til et andet drev på deres harddisk ved hjælp af det samme Virtual Memory-vindue.