Vejledninger

Hvad er cimmanifest.exe

Nogle brugere har kæmpet for at forstå formålet med cimmanifest.exe proces, især efter at have set “Ikke-understøttet 16-bit applikation” eller “Filen eller biblioteket er beskadiget og ulæseligt”fejl forbundet med det.

At få en besked af denne art vil sandsynligvis betyde, at evnen til "kontrol af opdatering" er blevet påvirket. Dette påvirker dog ikke dit grafikkort eller din ydelse i spillet, hvis du husker at anvende de nyeste GPU-drivere automatisk.

Mens de fleste brugere er enige om, at filen ikke er malware, kræves der yderligere undersøgelser, hvis du ser, at denne fil bruger meget systemressource.

Hvad er Cimmanifest.exe?

Som det viser sig, det legitimecimmanifest.exe processen hører til AMDs grafiksoftwarepakke. Denne særlige eksekverbare er inkluderet som en del af Radeon Software Crimson Edition.

Dens formål medcimmanifest.exe er at kontrollere for opdateringer og bede brugeren om at installere en ny version, når en bliver tilgængelig.

Potentiel sikkerhedsrisiko?

Selv om det ikke er lykkedes os at identificere nogen begivenheder, hvor cimmanifest.exe var fast besluttet på at være en virus, er det bestemt værd at foretage yderligere undersøgelser, hvis du finder ud af, at processen konstant bruger betydelige systemressourcer.

Bemærk: Husk, at næsten alle malware-programmer udgør som processer, som operativsystemer har tillid til for at undgå sikkerhedsscanninger.

Det er især nemt at finde ud af, om du har at gøre med en ondsindet eksekverbarcimmanifest.exe.Den største gave er placeringen af ​​den eksekverbare.

For at finde ud af placeringen afcimmanifest.exeproces, åbn Tspørg Manager (Ctrl + Skift + Esc) og find dencimmanifest.exei Processer fanen. Højreklik derefter på processen, og vælg Åbn filplacering.

Undersøg nu placeringen omhyggeligt. Hvis den afslørede placering er noget andet end ‘C: \ Brugere \ * Dit brugernavn * \ AppData \ Local \ AMD \ CN \ ' mappe, har du sandsynligvis at gøre med en ondskabsfuld eksekverbar fil. I dette tilfælde anbefales det stærkt, at du scanner dit system med en kraftig malware-fjerner. Hvis du ikke har en klar, kan du følge vores detaljerede artikel (her) om brug af Malwarebytes til at fjerne enhver type virusinfektion fra din pc.

Falske positive tilfælde

Som nogle berørte brugere påpegede, blevcimmanifest.exeindeholder en lignende kodestil som den frygtedeTrojan.Delf.Win32malware. På grund af dette vil nogle antivirussuiter, herunder Avira og Mc Afee, rapportere en falsk positiv vedrørendeCIMMANIFEST.EXE eksekverbar.

Hvis dencimmanifest.exebliver markeret af din antivirussuite, og du har tidligere bestemt, at dens placering er korrekt, har du to veje frem. Du tilføjer enten den markerede AMD-fil til undtagelseslisten for dit antivirus, eller du orienterer dig om til en anden antiviruspakke (helst den indbyggede Windows Defender).

Skal jeg fjerne cimmanifest.exe?

Fjernelse afcimmanifest.exe processen giver ingen mening overhovedet. Ikke kun at du mister muligheden for at blive informeret, når en ny GPU-driver bliver tilgængelig, sletning af den eksekverbare manuelt kan muligvis også bryde andre funktioner i Radeon-softwaren.

Hvis du kæmper med en fejl oprettet af cimmanifest.exe, er de bedste muligheder for at enten afinstallere hele Radeon Software-pakken eller følge nedenstående metoder for at løse fejlmeddelelserne.

Sådan rettes ikke-understøttet 16-bit applikation ”og“ Filen eller biblioteket er beskadiget og ulæseligt ”

Hvis dencimmanifest.exe er producerer“Ikke-understøttet 16-bit applikation” eller “Filen eller biblioteket er beskadiget og ulæseligt”fejl, kan følgende rettelser hjælpe.

Vi har formået at identificere et par potentielle løsninger, der har hjulpet brugere i en lignende situation med at løse problemet. Følg nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du støder på en levedygtig løsning, der løser din situation.

Metode 1: Anvendelse af AMDs hotfix

AMD var relativt hurtig med at frigive et hotfix til dette særlige problem. Hvis du vil undgå at geninstallere hele AMD Radeon Software Crimson Edition-pakken, kan du straks anvende følgende hotfix for at afhjælpe problemet.

Hotfixet er tilgængeligt på dette officielle AMD-link (her). Når du ankommer til siden, skal du blot klikke på et af downloadlinkene og åbne installationsprogrammet for at anvende hotfixes.

Metode 2: Geninstallation af den nyeste grafikdriversoftware

En endnu bedre måde at løse dette problem på er at slippe af med det gamle og forældedeRadeon Software Crimson Editionog installer det nye forbedretRadeon Software Adrenalin Edition.

 Dette vil helt sikkert løse de fejl, der er forbundet medcimmanifest.exebehandle og give dig adgang til nye AMD-funktioner som f.eks Radeon Overlay og AMD Link.

Her er en hurtig guide til at slippe af med det gamleRadeon Software Crimson Editionog installationRadeon Software Adrenalin Edition:

  1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-kommando. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

  2. I Programmer og funktioner, rul ned gennem applikationslisten, højreklik påRadeon Software Crimson Editionog vælg Afinstaller.
  3. Luk derefter Programmer og funktionerog besøg denne embedsmandenRadeon Software Crimson Editiondownload side. Tryk på knappen Download nu for at downloade installationsprogrammet.

  4. Åbn installationsprogrammet, og følg instruktionerne på skærmen for at installereRadeon Software Crimson Edition.I slutningen af ​​installationen skal du genstarte dit system, hvis det ikke automatisk bliver bedt om det.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found