Vejledninger

Top 11 apps til din rodfæstede Android

At rodfæste din Android-enhed i dag er langt enklere, end det var for et par år siden. Den overordnede procedure følger bare et par trin afhængigt af din enhed, og Wholaa du er rodfæstet. Men at rodfæste din enhed alene bringer ikke noget specielt til din enhed, hvis du ikke installerer yderligere applikationer, der er i stand til at bruge rodtilladelsen. Med andre ord er rodning af din enhed bare en dør til en verden af ​​muligheder for din enhed. De apps, der bruger døren, forbedrer oplevelsen og funktionaliteten på din Android-enhed. Men hvordan kan du vide, hvilke apps der skal bruges?

Uden yderligere gentagelse præsenterer jeg dig her de top 11 apps til din rodfæstede Android-enhed i 2020.

1. MiXplorer


Prøv nu

Som rodfiludforsker negler MiXplorer stort set alt, hvad du vil have, at en filudforsker skal gøre. Det er helt ledig med nul annoncer, i modsætning til mange andre rodfiludforskere, der har betalte versioner for at fjerne annoncer. MiXplorer kan tilpasses meget, hvad angår layout, menuknapper og temaer. Faktisk kan du importere nye temaer lavet af designere fra tredjeparter, som let findes i samfund som XDA, eller blot søge på Google efter “MiXplorer-temaer”.

Desuden er det virkelig bare en virkelig dybtgående filudforsker. Det har indbyggede seere til mange almindelige filtyper (teksteditor, HTML-fremviser, PDF-fremviser, billedfremviser osv.). Yderligere (ledig) plug-ins giver dig mulighed for at gøre ting som at pakke / udpakke forskellige arkivformater, såsom ZIP, RAR, TAR, 7Z og mange andre. Du kan forbinde MiXplorer til din cloud-konto for 19 forskellige cloud-udbydere.

Der er virkelig bare for mange funktioner til liste, og vi kan ikke anbefale det nok. Det er hænder ned det bedste rodfiludforsker tilgængelig. Du kan læse hele listen over funktioner på den officielle XDA-tråd. MiXplorer er ikke tilgængelig på Google Play, den skal downloades enten via XDA Labs eller et alternativt APK-websted, men vi anbefaler XDA Labs.

2. Trimmer (fstrim)


Prøv nu

Mange tror fejlagtigt, at RAM-rengøringsmidler forbedrer din Android-enheds ydeevne. Faktisk diskuterede vi RAM-rengøringsmidler (og mange andre Android-myter) i vores artikel "Mest almindelige Android-optimeringsmyter debunked". I en nøddeskal kan RAM-rengøringsmidler faktisk gøre ondt enhedens ydeevne og batterilevetid. Det er langt bedre regelmæssigt at bruge et fstrim-værktøj.

Alle Android-enheder bruger NAND-chips til opbevaring. Dette er dybest set den samme teknologi, der findes i SSD (solid state-drev) til pc'er. Forestil dig din Android interne lagerplads som en meget mindre version af en Samsung EVO SSD (vi forenkler meget ting, men bær med os). SSD'er gør det typisk ikke slette filer helt, selv efter afinstallation. Slettede filer bliver simpelthen “usynlige”, men bit af dem lurer stadig i hukommelsesblokke. Over tid kan disse usorterede blokke sætte en chokehold på ydeevnen, især alt, hvad der bruger en cache.

Ved at bruge et fstrim-værktøj renser du dybest set blokkene. Denne artikel om MakeUsOf går meget mere i dybden, hvad TRIM gør, og hvorfor du har brug for det. Android faktisk har en indbygget beskæringsfunktion, der er indstillet til periodisk at køre, men den kører ikke så ofte som den burde. Således kan du med en app som Trimmer (fstrim) manuelt kør TRIM-kommandoen gennem appen - anbefales normalt en gang om ugen eller deromkring. Du bør bemærke en enorm forbedring i enhedens ydeevne, især på ældre enheder.

3. Magisk Manager


Prøv nu

Der har været mange rodmetoder gennem årene, den mest berømte er SuperSU. Imidlertid begyndte mange telefonproducenter at gøre det sværere at opnå en fuld / systemrod eller straffe forbrugeren for / system at rodfæste deres enhed. Mange appudviklere fulgte fremgangsmåden, hvorfor nogle populære apps nægter at starte, hvis din enhed har udløst SafetyNet (en bivirkning af / systemrod).

Magisk Manager opnår dog en systemløs root, og er således blevet mere populær end SuperSU blandt Android-rooting-samfundet i nyere tid. Denne XDA-artikel forklarer de vigtigste forskelle mellem SuperSU og Magisk. Under alle omstændigheder er rooting med Magisk Manager normalt ret let, faktisk bruger mange af vores Android-rodguider Magisk, når de er tilgængelige.

Med Magisk Manager-appen er der mange valgfri moduler, du kan downloade, såsom versioner af apps, der tidligere krævede en / system-rodfæstet enhed, ændret til at arbejde med Magisk. Magisk har også indbygget rodtilsløring for at skjule din rodstatus fra ting som SafetyNet, Knox og andre roddetekteringsmetoder.

4. Underlag


Prøv nu

En almindelig klage blandt Android-entusiaster er, at det næsten er umuligt at helt tema brugergrænsefladen. Du kan ændre baggrunds- og ikonpakkerne, men generelt kan du ikke ændre farverne i din indstillingsmenu, for eksempel. Alt hvad der har med SystemUI at gøre, er stort set "uden for grænserne", så vidt temaet går. Medmindre din telefon er fra en producent som Samsung, der tilbyder en temabutik.

Substratum er en app, der giver dig mulighed for at downloade og anvende overlay-temaer. Det er et vanskeligt koncept at forklare, men dybest set er de temahacks, der generelt opfanger en apps API for at vise dit valgte undergrundstema. Med undergrund kan du have en AMOLED sort Gmail, WhatsApp, SystemUI eller stort set ethvert andet tema, du vælger.

Der er masser af undergrundstemaer tilgængelige, selvom de normalt betales (udviklerne skal konstant opdatere temakoderne, når appudviklere opdaterer deres apps). Dog er undergrund ikke fejlfri. For Android-enheder før Oreo (Nougat, Marshmallow osv.) din enhed har brug for OMS-support (Overlay Manager Service). Dette betyder, at du skal køre en brugerdefineret ROM med OMS-support indbygget, fordi OMS faktisk er udviklet af Sony, den blev simpelthen overført til forskellige brugerdefinerede ROM'er.

Uden OMS-support tilbyder Substratum kun "Legacy Support". Dette betyder, at det kan temaere de fleste apps, men ikke SystemUI-elementer. Fra og med Android Oreo har du brug for Substratum + Andromeda for at anvende Substratum-temaer. Vi forklarer meget, det kan være bedst for dig at besøge det officielle underlagssektion på XDA-fora. Stadig, for fuldstændig temaering af din Android-enhed, er Substratum uden tvivl den bedste mulighed for rodfæstede brugere.

5. Viper4Android


Prøv nu

ViPER4Android FX er en kraftig lydudligning til din Android-enhed. Selvfølgelig fungerer denne app kun på rodfæstede enheder, men der er en Magisk-version tilgængelig, hvis du er / systemløs rodfæstet. Viper4Android giver dig mulighed for at ændre lydindstillingerne på dit system. Du kan indstille forskellige og uafhængige profiler til dit headset, telefonhøjttaler, Bluetooth-enhed og USB / Dock.

Hvis du vil optimere din enhed til den bedste lydoplevelse, er dette den rigtige app til dig. Der er mange guider på XDA til finjustering af Viper4Android, og dens virkelige potentiale er låst op, når du begynder at downloade Impulse Responses, som er valgfri moduler til indlæsning i V4A.

6. Greenify


Prøv nu

Greenify gemmer din batterisaft ved systematisk og effektivt at dvale i dine apps. Det sætter alle dine ubrugte apps i en inaktiv tilstand, der holder dem i at køre i baggrunden og dræne dit batteri. Vi dækkede for nylig Greenify og andre batteribesparende metoder i vores artikel “Sådan forlænges Android-batterilevetiden på den rigtige måde”, mens vi debunker mange almindelige myter om Android-batteriets ydeevne.

Denne app er tilgængelig selv for ikke-rodede enheder, men den rodfæstede version giver dig fuld magt over dit system. Der er også et valgfrit Xposed-modul, der låser endnu flere muligheder op, hvis du kører Xposed Framework på din enhed. Greenify er en af ​​de bedste batteri-apps i Play Butik, og jeg anbefaler stærkt at prøve det, hvis du ikke allerede har gjort det.

7. Sikkerhedskopiering af titanium


Prøv nu

Denne app er et vigtigt værktøj for rootbrugere og har været en af ​​de mest berømte apps i Play Butik i nogen tid. Titanium Backup giver dig en måde at sikkerhedskopiere og gendanne alle dine apps og data på din rodfæstede Android-telefon. Pro-versionen har endda en mulighed for at gemme WiFi-adgangskoder på din telefon og fryse alle de uønskede apps. Det inkluderer alle systemapps og beskyttede apps.

Hvis du har rodfæstet dit Android-håndsæt for nylig, er chancerne for, at du stadig bruger din Android-ROM på lager. Før du ændrer ROM, anbefaler jeg stærkt, at du installerer Titanium Backup. Sikkerhedskopier alle dine data til appen, og flash derefter den nye brugerdefinerede ROM. Nu, med kun et klik i appen, kan du overføre alle dine apps og data til den nye ROM. Det er let og simpelt, og det sparer meget af din dyrebare tid.

8. AdAway


Prøv nu

AdAway er ikke en almindelig app, som du kan finde i Play Butik. Det er en yderst effektiv adblocker, der konsekvent rangeres som den første Android-adblocker af mange tekniske websteder. Årsagen til, at det kræver en rodfæstet enhed, mens andre adblockere ikke gør det, er fordi AdAway ændrer din systemværtsfil for at forbedre dens styrke.

Det giver dig mulighed for at fjerne alle annoncer fra hver app på din Android-enhed. Det vil også spare tid og båndbredde. Denne app opdaterer værtsfilen regelmæssigt og kræver ikke kørsel i baggrunden for at blokere annoncer.

9. Fjernelse af systemapp


Prøv nu

Denne app hjælper dig med at afinstallere unødvendige systemapps sikkert. Mange almindelige Android-telefoner leveres med "bloatware", forudinstallerede apps fra producenten, som du faktisk ikke har brug for. I bedste fald tager disse apps intern lagerplads op. I værste fald har de baggrundsaktiviteter, som du virkelig ikke vil have på din telefon. Fjernelse af systemapp har et filter til at identificere, hvilken systemapp der kan fjernes sikkert for at forhindre eventuelle systemproblemer.

System App Remover giver den sikreste måde at fjerne al bloatware på og har en gratis og betalt version af appen.

10. Xposed Framework


Prøv nu

Xposed Framework er en app, der giver dig mulighed for at foretage forskellige ændringer i din Android-softwares udseende og funktioner. Det er en base, hvorpå du kan installere masser af moduler, som hver kan justere en anden del af enhedens software.

Med andre ord åbner Xposed Framework et helt nyt niveau af tilpasning til din Android-enhed. I denne Appuals-artikel fremhæver vi nogle af de bedste Xposed Framework-moduler til Android.

11. Flashify


Prøv nu

Flashify er den perfekte app til dem af jer, der regelmæssigt skifter ROM'er og kerner. Denne app giver dig mulighed for at blinke boot.img, recovery.img og zip-filer uden at skulle gå til gendannelsestilstand. Flashify giver dig endda mulighed for at lave en sikkerhedskopi af din nuværende kerne og holde styr på for nylig blinkede emner.

Det er værd at nævne, at den gratis version af appen kun giver dig 3 blink pr. Dag. Men du har mulighed for at låse grænsen op med en betaling i appen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found