Vejledninger

Fix: Windows 10 sidder fast i velkomstskærmen

Tidligere på året besluttede Microsoft at springe over Windows 9 og introducere den nyeste iteration af Windows-operativsystemet i form af Windows 10. Windows 10 er uden tvivl den bedste version af operativsystemet, der nogensinde er oprettet, men som alle dets forgængere, er det ikke uden sine helt egne egenskaber og fejl. Et af de mest almindelige problemer, som Windows 10-brugere er tilbøjelige til at stå over for, er, at deres computer sidder fast på en fuldstændig reagerende velkomstskærm.

Velkomstskærmen er den grænseflade, som Windows 10-brugere bruger til at logge på deres computer via en af ​​de konti, de har oprettet på den. At se deres computer sidde fast på velkomstskærmen er ikke kun et meget almindeligt problem, men er også en meget agiterende, da den efterlader den berørte computer helt ubrugelig. Alt fra en fejlbehæftet systemopdatering til et andet softwareproblem kan medføre, at en Windows 10-computer sidder fast på velkomstskærmen, og dette problem er også kendt for undertiden at forekomme helt ud af det blå. Uanset årsagen skal computere, der er berørt af dette problem, løses, og den mest effektive kendte måde at gøre det på er at prøve en opstartsreparation. Følgende er alle de trin, du skal følge for at rette en Windows 10-computer, der sidder fast på velkomstskærmen:

Metode 1: Brug af automatisk reparation

 1. Nederst til venstre på velkomstskærmen er en Strøm Det første du skal gøre er at klikke på denne knap.

2. Mens du holder Flytte på tastaturet, klik på Genstart fra menuen, der dukker op over Tænd / sluk-knap

3. I Avancerede indstillinger for gendannelse menu, der vises på skærmen, skal du klikke på Fejlfinding.

4. Klik på Avancerede indstillinger.

5. Til sidst skal du klikke på Opstartsreparation. Afhængigt af den version af Windows 10, som din computer kører på, vises denne mulighed muligvis som Automatisk reparation.

Metode 2: Deaktivering af alle tilsluttede enheder

En fælles løsning på problemet er at frakoble alle eksternt tilsluttede enheder fra din pc. Disse inkluderer mus, tastatur, højttalere, Bluetooth-højttalere, USB-dongler, USB Wi-Fi-adaptere osv. Når tiden er inde til at indtaste dine legitimationsoplysninger, dvs. at logge ind på din konto, skal du kun tilslutte dit tastatur og indtaste dataene.

Metode 3: Afbrydelse af internettet

I nogle tilfælde forårsager forbindelse til internettet problemet. Din computer forsøger konstant at oprette forbindelse til internettet, og hvis den ikke har adgang, sidder du fast på velkomstskærmen. Sørg for, at du ikke har forbindelse til internettet, inden du fortsætter med at logge ind.

Metode 4: Brug af en bootbar CD / USB og reparation

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, kan du reparere din pc ved hjælp af et startbart medie. Hvis du allerede har medierne til stede, kan du bruge det. Ellers skal du tage en ny DVD / USB med plads nok (større end 7 GB) og bruge den til at oprette det startbare medie. Bemærk, at alt indholdet, der findes i dit medium, slettes, så sikkerhedskopier det sikkert, før du fortsætter.

 1. Du tjekker vores artikel om, hvordan du opretter en startbart medie. Der er to måder: ved hjælp af et medieoprettelsesværktøj fra Microsoft og ved hjælp af Rufus.
 2. Når du har oprettet mediet, skal du indsætte det og starte computeren på det. Du kan opnå dette ved at indtaste BIOS-indstillinger på din computer og indstille opstartsprioriteten for USB- eller DVD-drev til den højeste. På denne måde foretrækker computeren at starte fra mediet i stedet for Windows til stede på din harddisk.
 3. Når installationsvinduet kommer frem, skal du vælge “Reparer din computer”Til stede nederst til venstre på skærmen.

 1. Klik på “Fejlfinding”Når det næste vindue vises.

 1. Klik på “Opstartsreparation”.
 1. Vælg nu det operativsystem, du vil reparere. det er Windows 10 I dette tilfælde.

 1. Vent på, at processen er færdig og genstart computeren.

Metode 5: Kørsel af systemkontrol ved hjælp af kommandoprompt

En anden grund til, at Windows kan sidde fast på velkomstskærmen, er korrupte systemfiler på din computer. Vi kan køre nogle kontroller på din maskine og se om der er uoverensstemmelser.

 1. Indsæt installationsmediet ind på din computer, og indtast reparationstilstand som beskrevet i løsningen ovenfor.
 2. Klik på "Fejlfinding”Og vælg“Kommandoprompt”Fra det næste vindue, der vises.

 1. Indtast følgende kommandoer i kommandoprompten, og vent, indtil alle scanningerne er færdige. Bemærk, at dette kan tage noget tid, da alle dine systemfiler kontrolleres.
sfc / scannowchkdsk c: / f / rbootrec / fixmbrbootrec / fixbootbootrec / scanosbootrec / genopbygningbcd

Bemærk: Efter de følgende metoder modtager du muligvis fejlmeddelelsen "Automatisk reparation kunne ikke reparere din pc".

Hvis alle ovenstående løsninger ikke fungerer, kan du starte i sikker tilstand, kopiere alle dine eksisterende data og geninstallere din Windows 10.