Vejledninger

Fix: System inaktiv proces Høj CPU-brug

I Windows indeholder opgaven System Idle Process en eller flere kernetråde, der udføres, når der ikke er nogen kørbare opgaver i systemet. Når du ser tomgangsprocessen køre, betyder det, at der ikke var andre opgaver tilgængelige for computeren at planlægge; derfor kalder den og udfører denne opgave.

På grund af funktionen Idle Process kan det forekomme for brugerne, at processen monopoliserer ressourcer (CPU-tid, hukommelse osv.). System Idle Process bruger dog ikke systemressourcer, selv når den kører med høje procenter (99 eller 100%). “CPU-brug” er normalt et mål for, hvor meget CPU-tid der er ikke bruges af andre processer. I nogle versioner af windows blev dette brugt til at implementere strømbesparelse, og i senere versioner blev det brugt til at kalde rutiner i Hardware Abstraction Layer for at reducere CPU-urets hastighed.

På trods af alle funktionerne kan vi stadig fortsætte med fejlfinding, hvis du oplever problemer på grund af processen. For nogle brugere var deres computer forholdsvis langsom, selvom dette ikke skulle være tilfældet.

Løsning 1: Deaktivering af opstartsprocesser

  1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “msconfig”I dialogboksen, og tryk på Enter.

  1. Naviger til fanen Tjenester, der findes øverst på skærmen. Kontrollere linjen der siger “Skjul alle Microsoft-tjenester”. Når du klikker på dette, deaktiveres alle Microsoft-relaterede tjenester og efterlader alle tredjeparts tjenester.
  2. Klik nu på “Slå alt fra”-Knappen findes nær bunden i venstre side af vinduet. Alle tredjeparts tjenester deaktiveres nu.
  3. Klik på ansøge for at gemme ændringer og afslutte.

Nu skal du aktivere disse processer i et stykke og kontrollere, om din pc stadig er langsom. Hvis det ikke er tilfældet, kan du aktivere et andet stykke og kontrollere igen. På denne måde vil du være i stand til at diagnosticere, hvilken proces der giver problemet og derefter foretage fejlfinding i overensstemmelse hermed.

Løsning 2: Kontrol af drivere for problem

Det er muligt, at en bestemt driver forårsager problemet. Du kan bruge RATT-værktøjet til at oprette hændelseslogfiler og kontrollere, hvilken driver der forårsager problemet. Når du har identificeret den driver, der forårsager problemet, opdaterer du driveren eller deaktiverer den i overensstemmelse hermed. Sådan opdateres driveren.

  1. Trykke Windows + R at starte Løb Skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen og tryk Enter. Dette starter din computers enhedsadministrator.
  2. Her vises alle de installerede enheder på din computer. Naviger gennem dem alle, indtil du finder den driver, der forårsager problemet.
  3. Højreklik på den og vælg “Opdater driver”.

  1. Nu åbner Windows en dialogboks, der spørger dig, hvilken vej du vil opdatere din driver. Vælg den første mulighed (Søg automatisk efter opdateret driversoftware) og fortsæt. Hvis du ikke kan opdatere driverne, kan du gå over til producentens websted, downloade driverne manuelt og vælge den anden mulighed.

  1. Opdater alle dine drivere, før du genstarter din computer. Efter genstart skal du kontrollere, om problemet er løst.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found