Vejledninger

Fix: Problemer med standard VGA-grafikkortdriver

Hvis du ser en post af "Standard VGA Graphics Adapter" i kategorien Displayadaptere i din enhedsadministrator, betyder det, at driveren til din grafikhardware ikke er konfigureret korrekt eller er beskadiget. Den mest almindelige løsning på dette problem er opdatering af driveren.

Dette problem opstår især i et tilfælde, hvor du har installeret en dedikeret grafikhardware (såsom NVIDIA eller AMD), men din computer ikke registrerer det ordentligt, og du ser kun posten til VGA-grafikkortet.

Løsning 1: Installation af standarddrivere

Før vi opdaterer driveren ved at downloade den, kan vi prøve at gendanne standarddriveren til hardwaren ved først at afinstallere den.

 1. Trykke Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du udvide kategorien “Displayadaptere”. Højreklik på adapteren og vælg “Afinstaller”.

 1. Skærmadapteren forsvinder fra enhedsadministratoren. Dette betyder, at enheden blev afinstalleret.

 1. Højreklik på et tomt rum, og vælg “Scan efter hardwareændringer”. Din computer scanner nu al den tilsluttede hardware. Når den kommer på tværs af skærmhardwaren, installerer den automatisk standarddriverne.

 1. Åbn kategorien "Displayadaptere" igen, og kontroller, om driveren blev installeret.
 2. Nu kan du kontrollere, om indstillingen er tilbage i indstillingerne. Hvis det ikke er tilfældet, skal du genstarte din computer og kontrollere igen. Bemærk, at du muligvis skal scanne efter hardwareændringer mere end én gang, hvis den ikke registrerer det ved første forsøg.

Løsning 2: Opdatering af driveren

Hvis installation af standarddriveren ikke løser noget, kan vi prøve at opdatere driveren manuelt efter download af den nyeste fra producentens websted. Du skal kun downloade den specifikke driver til din hardware og sørge for at downloade den nyeste. Gem det på et tilgængeligt sted, som du let kan få adgang til senere.

 1. Følg instruktionerne i vores artikel om, hvordan du starter din computer i sikker tilstand. Sørg for at deaktivere dit Antivirus og din internetforbindelse, inden du fortsætter.
 2. Når du er startet i sikker tilstand, skal du højreklikke på Windows-tasten og vælge Enhedshåndtering fra listen over tilgængelige indstillinger.

En anden måde at starte enhedsadministratoren på er ved at trykke på Windows + R for at starte Run-applikationen og skrive "devmgmt.msc".

 1. Højreklik på adapteren og vælg “Opdater driver”.

 1. Nu vises et nyt vindue, der beder dig om at opdatere driveren manuelt eller automatisk. Vælg "Gennemse min computer for driversoftware”.

 1. Gennemse nu mapperne, hvor du downloadede driverne. Vælg det, og Windows installerer de nødvendige drivere. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found