Vejledninger

Sådan løses DirectX stødte på en uoprettelig fejl i Windows?

DirectX er en samling af API'er udviklet og frigivet af Microsoft selv. Er blevet standardbiblioteket til avanceret grafik, som de fleste spil bruger i deres daglige drift. Som alle andre software-plugins modtager DirectX også periodiske versionudgivelser, hvor de nyere har flere funktioner og avancerede funktioner.

På trods af at det var en af ​​kernekomponenterne, der blev brugt i Windows-spil, modtog vi flere rapporter fra brugere om, at de stødte på fejlmeddelelsen 'DirectX stødte på en uoprettelig fejl'Når de prøver at starte deres spil på deres computere. Dette er et meget almindeligt scenario og forekommer hos mange forskellige mennesker. I denne artikel gennemgår vi alle årsagerne til, hvorfor dette sker, og hvad de mulige løsninger er for dette problem.

Hvad forårsager fejlen 'DirectX stødte på en uoprettelig fejl' i Windows?

Efter at have analyseret flere brugerrapporter og kombineret vores resultater konkluderede vi, at problemet opstod på grund af flere forskellige årsager lige fra hardwareproblemer til software. Nogle af dem er, men ikke begrænset til:

 • Ufuldstændige krav: I nogle tilfælde, som vi stødte på, så vi, at brugerne ikke havde de specificerede krav til spillet på deres computere. Hvis DirectX-kravet ikke er komplet, står du muligvis over for fejlmeddelelsen.
 • Korrupte grafikdrivere: Grafikdrivere er de vigtigste komponenter, der formidler information mellem operativsystemet og hardwaren. Hvis selve grafikdriverne er korrupte og ikke fungerer, vil du opleve en masse problemer inklusive den, der diskuteres.
 • Skalering af skærm: Skalering af skærm er en funktion i Windows, der giver dig mulighed for at manipulere størrelsen på din skærm. På trods af dets anvendelighed er det kendt at forårsage problemer med DirectX-komponenter.
 • Forældet spil: Nogle brugere stod over for fejlmeddelelsen, hvis de ikke havde den nyeste version af spillet installeret på deres computer. Opdatering af dit spil til den nyeste build / patch kan muligvis løse problemet med det samme.
 • Forældet DirectX: DirectX er muligvis installeret på din computer og fungerer muligvis korrekt, men det er muligvis forældet. Opdatering til den nyeste version kan hjælpe.
 • Avancerede grafiske indstillinger: Nogle grafikkort giver brugerne mulighed for at indstille avancerede variabler lige så skygge kvalitet efter deres smag, men det har vist sig at forårsage problemer med DirectX. Deaktivering af disse muligheder kan muligvis gøre tricket for dig.

Inden vi går videre med løsningerne, skal du sørge for at du er logget ind som administrator og har en aktiv internetforbindelse, da vi vil blive opdateret en hel del forskellige komponenter.

Løsning 1: Kontrol af spilkrav

Inden vi starter med andre tekniske løsninger, skal du kontrollere, om din hardware endda opfylder de oprindelige krav i spillet. Nu er der flere ting, du skal kigge efter, for eksempel RAM, CPU, grafikkort osv., Men den vigtigste er i dette tilfælde DirectX-versionen.

Normalt nævner hvert spil, der bruger API'en, det inden for dets krav. Når du har tjekket kravet til DirectX, skal du sørge for, at din hardware understøtter den version. Talrige brugere bliver forvirrede, fordi de har den nyeste DirectX-version installeret men siden deres hardware understøtter ikke den version, de oplever fejlmeddelelsen.

Bemærk DirectX-kravet, og naviger til din grafikhardwareproducent, og åbn detaljerne i DirectX-versionen af ​​det. Hvis der kræves en nyere version i spilets krav, skal du opgradere dit grafikkort.

Bemærk: For folk, der ikke bruger grafikkortet til at spille spillet, skal de i stedet kontrollere deres CPU-understøttelse for den DirectX-version, da det indbyggede grafiksystem håndterer alle computerens grafiske krav.

Løsning 2: Installation af nyeste DirectX-version

Hvis den tidligere løsning tjekker ud, og din hardware faktisk understøtter DirectX-versionen af ​​spillet, skal vi kontrollere, om den korrekte DirectX-version er installeret på din computer. Hvis det ikke er tilfældet, navigerer vi til Microsofts officielle hjemmeside og installerer DirectX-versionen derfra. Sørg for, at du er logget ind som administrator, før du fortsætter.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “dxdiag”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når applikationen åbnes, vil du se detaljerne i dine systemspecifikationer. Herfra skal du kontrollere DirectX-versionen.
 3. Hvis den nyeste version af DirectX ikke er installeret på din computer, skal du søge efter den, og du finder Microsofts officielle download-side.
 4. Klik på knappen for Hent og gem den eksekverbare fil på et tilgængeligt sted.
 5. Senere skal du højreklikke på det og vælge Kør som administrator. Lad installationsguiden gøre sin magi og vente på, at processen er afsluttet.
 6. Genstart computeren, når installationen er afsluttet, start spillet og se om problemet er løst.

Bemærk: Vi stødte også på nogle tilfælde, hvor den krævede version af DirectX blev vist i specifikationerne, men den nyeste teknologiopdatering ikke blev installeret. Derfor anbefaler vi, at du alligevel går til Microsofts downloadwebsted og installerer den nyeste version derfra.

Løsning 3: Ændring af skærmskalering

Skærmens skalering bestemmer, hvor meget din skærm forstørres eller reduceres i størrelse på din computer. Dette er en meget smart funktion for forskellige brugere, herunder dem, der har problemer med deres vision. Selvom dette ikke er i konflikt med DirectX eller spillets grafikmekanik på nogen måde, så vi nogle tilfælde, hvor det gjorde det.

Her i denne løsning navigerer vi til dine skærmindstillinger og ændrer skaleringsniveauet og ser, om dette løser problemet.

 1. Højreklik på dit skrivebord, og klik på Skærmindstillinger.
 2. Når du er i skærmindstillinger, skal du kigge efter overskriften på Skala og layout. Nedenfor ser du flere muligheder. Vælg blandt dem, og klik på den, der har Anbefalede
 3. Når du er færdig, genstart din helt og kontrollere, om problemet er løst for godt.

Løsning 4: Opdatering af spil / Windows til den nyeste version

En anden ting at prøve, inden du går videre til opdatering af dit grafikkort, er at kontrollere, om du har den opdaterede version af spillet installeret på din computer eller ej. Producenter frigiver opdateringer for at målrette mod nye ændringer i operativsystemet og også understøtte yderligere funktioner. Der er nogle opdateringer, der har 'kritisk' karakter og skal installeres så hurtigt som muligt. Hvis nogen af ​​disse 'kritiske' opdateringer ikke er installeret, vil du opleve fejlmeddelelsen under diskussion.

I denne løsning opdaterer vi både dit spil og operativsystemet og ser, om dette løser problemet for os.

Først opdaterer vi Windows.

 1. Tryk på Windows + S for at starte søgefeltet, skriv Opdatering i dialogboksen, og åbn opdateringsindstillingerne.
 2. Når du er i opdateringsindstillingerne, skal du klikke på Søg efter opdateringer. Computeren opretter nu forbindelse til Microsoft-servere og ser, om der er nogen opdatering tilgængelig. Hvis der allerede er fremhævet nogen opdateringer, skal du straks udføre dem.
 3. Genstart computeren, når opdateringen er installeret. Åbn nu dit spil (eller spilklient som Steam eller Blizzard), og gå til opdateringsafsnittet. Kontroller, om der er opdateringer tilgængelige. Hvis det er tilfældet, skal du downloade og installere dem.
 4. Genstart computeren efter opdateringen, og kontroller, om problemet er løst for godt.

Løsning 5: Tinkering Avancerede grafikindstillinger

En anden løsning er, hvor du deaktiverer eller sænker dine avancerede grafikindstillinger på dit spil. Dette er et meget vigtigt skridt, som flertallet af brugerne har tendens til at ignorere. Avancerede grafiske indstillinger som f.eks Skygge kontrol osv. forbruge meget flere ressourcer på din computer, hvilket igen kan forårsage flere problemer, herunder fejlmeddelelsen DirectX stødte på en uoprettelig fejl.

Du kan nemt finde grafikindstillingerne enten i kontrolpanelet med forskellige grafikkortindstillinger. Du skal også navigere til grafikindstillingerne i spillet og kontrollere indstillingerne der. Prøv at sænke indstillingerne til et minimum. Du kan også overveje nulstilling af indstillinger til standardværdier og se om dette udrydder DirectX-fejlmeddelelsen. Uanset hvad skal du sørge for, at dine grafiske indstillinger er kontrolleret, inden du går til den næste løsning.

Løsning 6: Brug af DirectX-kontrolpanel

Den sidste ting at prøve, før vi går videre til installation af de nyeste drivere på din computer, er at downloade DirectX-kontrolpanelet og ændre præferencen for spillet derfra. Din computer understøtter og kan endda have den rigtige version af DirectX, men spillet fortsætter med at få adgang til den gamle version. Det er her, kontrolpanelet kommer i spil. Sørg for, at du har en aktiv internetforbindelse.

 1. Åbn din browser, og download filen dxcpl ved hjælp af følgende links:

64-bit: dxcpl (64-bit)

32-bit: dxcpl (32-bit)

 1. Når installationsmapperne er downloadet, skal du starte den ved hjælp af en administratorkonto.
 2. Klik nu på Rediger liste fra listen over valgmuligheder. Klik nu på knappen til Tilføje fra det næste skærmbillede.
 3. Naviger til eksekverbarheden af ​​dit spil, og vælg det. Når du er tilbage på hovedskærmen, skal du klikke på Enhedsindstillinger og sørg for, at det højeste niveau er valgt.
 4. Gem ændringer og afslut. Genstart din computer og start spillet. Kontroller, om problemet er løst for godt.

Løsning 7: Opdatering af grafikdrivere

Det sidste, vi kan gøre for at udrydde DirectX-fejlen, er at sikre, at du har de nyeste grafikdrivere installeret på din computer. Her vil dette også udelukke situationen, hvor dine grafikdrivere er korrupte, når de er ufuldstændige i deres installation. Her i denne løsning afinstallerer vi først de aktuelle grafikdrivere fra din computer ved hjælp af DDU og installer derefter standarddriverne. Derefter kontrollerer vi, om problemet er løst. Hvis det ikke er tilfældet, opdaterer vi driverne manuelt.

 1. Efter installation Display Driver Uninstaller (DDU), start din computer ind sikker tilstand. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du starter din computer i sikker tilstand.
 2. Efter start af DDU skal du vælge den første mulighed “Rengør og genstart”. Dette afinstallerer de aktuelle drivere fuldstændigt fra din computer.
 3. Start nu computeren normalt efter afinstallationen uden sikker tilstand. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter. Højreklik på et tomt rum, og vælg “Søg efter hardwareændringer”. Standarddriverne installeres. Prøv at starte spillet og kontroller, om dette løser problemet.
 4. I de fleste tilfælde fungerer standarddriverne ikke for dig, så du kan enten installere de nyeste drivere via Windows-opdatering eller navigere til producentens websted og downloade de nyeste.

  Find grafikdriverne, højreklik på dem og klik på Opdater driver.

 5. Når du har installeret driverne, skal du genstarte computeren og kontrollere, om problemet er løst.

Bemærk: Overvej også at afinstallere NVIDIA lyddrivere fra din computer. Dette vides at forårsage problemer.