Vejledninger

Sådan rettes pc / enhed reparationsfejl 0xc0000221

Typisk opstår 0xc0000221-fejlkoden lige efter, at computeren ikke starter. De fleste brugere rapporterer, at dette ikke sker ved hvert opstartsforsøg, men flere brugere rapporterer, at de sidder fast i en Automatisk reparationssløjfe med denne fejlkode.

Fejlkoder, der starter med '0x', peger normalt mod et korruptionsproblem på systemniveau. Men med denne særlige fejlkode kan fejlen også være hardware-relateret (et nyligt indsat RAM eller utilstrækkelig strøm).

Hvad forårsager 0xc0000221 fejlkoden?

Efter at have undersøgt problemet og kigget på mange forskellige symptomer på den samme fejl, opdagede vi et par forskellige synder, der kunne generere 0xc0000221 fejlkoden:

 • Hardwareproblem oprettet af ny RAM eller harddisk - Der er et par rapporterede tilfælde, hvor brugere begyndte at modtage denne fejl efter at have isat en anden RAM-stick eller tilsluttet en ny slave-harddisk.
 • Sekundær GPU - Problemet rapporteres undertiden på computere, der har en SLI- eller CrossFire-opsætning.
 • Strømforsyning, der ikke kan levere nok strøm - Denne adfærd kan forekomme, hvis din strømforsyning ikke er stor nok til at opretholde alle tilsluttede enheder.
 • Systemfilkorruption - Fejlkoden peger mod et systemniveauproblem, der har at gøre med filkorruption.
 • Tredjeparts service afbryder opstart - Der er rapporterede tilfælde, hvor fejlen blev udløst af en skurk tredjepartstjeneste, der endte med at producere et BSOD-nedbrud.

Sådan rettes 0xc0000221 fejlkoden

Hvis du aktivt leder efter nogle fejlfindingstrin, der kan hjælpe dig med at omgå0xc0000221 fejlkode, vi gjorde det lettere for dig. Nedenfor har du en samling af potentielle rettelser, som andre brugere i et lignende scenario har brugt med succes for at få problemet løst.

For de bedste resultater skal du følge nedenstående metoder i den præsenterede rækkefølge, da de er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad. Start med den første metode og arbejd dig ned til den næste, indtil du finder en løsning, der er effektiv til at løse problemet for dig.

Metode 1: Opstart i fejlsikret tilstand

Lad os starte vores fejlfindingssøgning ved at sikre os, at problemet ikke lettes af en slyngelstjeneste, der letter BSOD-nedbruddet. Vi kan sikre os, at problemet ikke skyldes tredjeparts interferens ved at starte dit system i fejlsikret tilstand.

I sikker tilstand starter din computer i en begrænset tilstand med kun de grundlæggende filer og drivere, der er nødvendige til opstartsprocessen. Hvis din computer starter fint i Safe Mode, kan vi fastslå, at problemet lettes af noget software, du tidligere har installeret.

Her er en hurtig guide til opstart i fejlsikret tilstand og identificering af den proces, der forårsager BSOD-nedbruddet:

 1. Hvis du ikke er i stand til at komme forbi startskærmen, kan du tvinge fremkomsten af Avancerede startindstillinger skærm ved at tvinge to eller tre afbrydelser i træk under opstartsprocessen. Du kan nemt gøre dette ved at genstarte din pc under opstartsfasen.

  Bemærk: Hvis du er i stand til at afslutte opstartsprocessen, kan du også åbne Indstillinger gendannelse fanen ved at åbne en Løb dialog (Windows-tast + R) og skrive “ms-indstillinger: gendannelse“. Klik derefter på Genstart nu knappen under Avanceret opstart og din computer genstarter lige ind i Avancerede startindstillinger menu.

 2. Fra Avancerede startindstillinger skærmbillede, vælg Fejlfinding og klik derefter på Avancerede indstillinger.
 3. Inde Avancerede indstillinger, Klik på Opstartsindstillingerog klik derefter på knappen Genstart.
 4. Når du kommer til Opstartsindstillinger igen, tryk på F4, F5 eller F6 for at starte med en af ​​de tre tilgængelige sikre tilstande.
 5. Hvis din computer starter korrekt i fejlsikret tilstand, er det sandsynligt, at service fra et program, som du for nylig har installeret, forårsager BSOD. På dette tidspunkt kan du begynde at afinstallere nyligt installerede programmer, som du mener kan forårsage problemet, eller du kan bruge denne vejledning (her) for systematisk at ekskludere programmer og tjenester fra startprocessen, indtil du formår at finde din synder.

Hvis du fik det samme BSOD-nedbrud under opstart i fejlsikret tilstand, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 2: Udfør en SFC-, CHKDSK- og DISM-scanning

Lad os nu sørge for, at0xc0000221 fejlkodeforekommer ikke på grund af en systemfilkorruption ved at køre et par indbyggede værktøjer designet til at rette Windows-filkorruption.

Flere brugere, der kæmper med det samme problem, har formået at få problemet løst ved at løse systemfilkorruption via SFC-, CHKDSK- eller DISM-scanninger. Denne procedure kan tage et stykke tid, så vær opmærksom på tålmodighed og afbryd ikke processen, før den er færdig.

Her er en hurtig guide til udførelse af SFC- og DISM-scanninger:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “cmd”Og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), vælg Jaat give administratorrettigheder.

  Bemærk: Hvis du ikke kan komme forbi startskærmen, skal du følge trin 1 fra Metode 1 at komme ind i Avancerede startindstillinger menu, og gå derefter til Fejlfinding> Avancerede indstillinger> Kommandoprompt.

 2. Skriv følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt for at starte en SFC-scanning:
  sfc / scannow

  Bemærk: Dette værktøj scanner dit system for korruption og erstatter beskadiget Windows-fil med lokalt cachelagrede kopier.

 3. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se om fejlkode 0xc0000221vises ikke længere. Hvis det stadig er tilfældet, skal du følge trin 1 igen for at vende tilbage til en forhøjet kommandoprompt og indtaste følgende kommando:
  chkdsk / f C:

  Bemærk: Dette værktøj udfører en analyse på din disk og reparerer eventuelle fejl, det formår at finde. Husk, at du skal ændre C til dit drevbogstav, hvis dit operativsystem er placeret et andet sted.

 4. Når reparationsstrategien er afsluttet, skal du genstarte din maskine og se, om det lykkes dig at komme forbi startskærmen. Hvis den samme fejl gentages, skal du vende tilbage til den forhøjede Kommandoprompt ved hjælp af trin 1 og skriv følgende kommando:
  dism / online / oprydningsbillede / gendan sundhed

  Bemærk: Dette værktøj erstatter enhver ødelagt Windows-fil med nye kopier, der er downloadet fra Microsofts server. Det er vigtigt, at du har en stabil internetforbindelse, før du starter denne scanning.

 5. Genstart din computer og se om fejlen er løst ved næste opstart, hvis den ikke er, fortsæt ned med den næste metode nedenfor.

Metode 3: Bekræftelse af RAM for problemer

RAM-sticks identificeres ofte som skyldige, når det kommer til0xc0000221 fejlkode.RAM-problemer kan være vanskelige at identificere, da selv nogle af de bedste testværktøjer muligvis ikke kan få fat i alle fejl, såsom uoverensstemmende hukommelsesfejl.

Den bedste og nemmeste strategi for at kontrollere, om dine RAM-moduler er ansvarlige for fejlen, er at åbne din pc og fjerne et af modulerne (hvis du bruger to RAM-sticks).

Hvis din computer starter fint med kun en RAM-stick, skal du prøve at bytte positionen for de to RAM-sticks - der opstår nogle gange problemer, når den hurtigere hukommelse placeres bag den langsommere hukommelse.

Hvis du har mistanke om problemer med et eller begge dine RAM-moduler, kan du køre en MemTest på dem - men sørg for at lade det køre i mindst 5 timer for at opnå et afgørende resultat.

Hvis det lykkedes dig at rydde dine RAM-moduler fra den skyldige liste, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 4: Fjernelse af sekundære GPU'er og eksterne harddiske eller SSD'er

Andre brugere har rapporteret at have haft succes med at fjernefejlkode 0xc0000221ved at afbryde alle unødvendige enheder. Det er fuldstændigt muligt, at dette problem opstår, fordi din strømforsyning ikke har nok strøm til at opretholde alle tilsluttede enheder.

Lad os teste, om denne teori gælder ved at frakoble alle unødvendige enheder - sekundær harddisk, ekstern harddisk, optisk dvd-drev, anden GPU fra SLI (eller CrossFire-opsætning), ikke-kritiske perifere enheder.

Når din pc er fjernet til det absolutte minimum, skal du tænde for din computer og se, om systemet formår at komme forbi startskærmen. Hvis din computer formår at starte op udenfejlkode 0xc0000221,Tilslut systematisk de ikke-væsentlige komponenter igen, indtil du formår at identificere synderen.

Hvis denne metode ikke var anvendelig, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 5: Brug af et tidligere systemgendannelsespunkt

Flere brugere har rapporteret, at dette problem startede lige efter Windows Update (WU) afsluttet installationen af ​​en stor OS-opdatering. Hvis en forkert Windows Update udløser tilfældig BSOD går ned medfejlkode 0xc0000221,du kan muligvis få løst problemet ved hjælp af et systemgendannelsespunkt.

Systemgendannelse er en Windows-funktion, der giver dig mulighed for at rette en bred vifte af nedbrud ved at gendanne din maskintilstand til et tidligere tidspunkt. Med lidt held skal vi bruge det til at gendanne computeren til en sund tilstand, hvorfejlkode 0xc0000221forekom ikke.

Medmindre du selv har ændret standardadfærden, skulle dit operativsystem have oprettet et systemgendannelsespunkt lige før opdateringen, der var ansvarlig for fejlen, blev anvendt. Her er en hurtig guide til brug af systemgendannelsesfunktionen til at løsefejlkode 0xc0000221:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “rstrui”Og tryk på Gå ind for at åbne guiden Systemgendannelse.
 2. På det første systemgendannelsesskærmbillede skal du klikke på Næste for at gå videre til sektionen Gendan punkt.
 3. På det næste skærmbillede skal du sørge for at markere afkrydsningsfeltet, der er knyttet til Vis flere gendannelsespunkter for at se alle tilgængelige gendannelsespunkter.
 4. Vælg derefter et gendannelsespunkt, der er ældre end det, der vises0xc0000221fejlkode, og klik på knappen Næste igen.
 5. Klik på Afslut, og bekræft en sidste gang ved at klikke på Ja for at kickstarte systemgendannelsesprocessen.
 6. Efter et par minutter genstarter computeren, og den ældre tilstand gendannes. Hvis alt går godt, skal din maskine ikke længere gå ned med0xc0000221Fejlkode.

Hvis du ikke havde et passende systemgendannelsespunkt, eller denne metode ikke kunne anvendes, skal du fortsætte ned med den næste metode nedenfor.

Metode 6: Udførelse af en reparationsinstallation

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har tilladt dig at omgå0xc0000221fejl, skal du muligvis begynde at overveje en ren installation. Men inden du gør det og mister alle dine personlige data, er der en bedre mulighed, der giver dig mulighed for at bevare dine personlige filer og applikationer.

En reparationsinstallation erstatter eventuelle ødelagte Windows-komponenter, der muligvis udløser fejlen, med nye kopier. Men i modsætning til en ren installation sletter en reparationsinstallation ikke brugerens personlige filer (såsom fotos, musik, videoer) eller tredjepartsapplikationer.

Hvis du beslutter at udføre en reparationsinstallation, kan du følge vores trinvise vejledning ved hjælp af denne vejledning (her).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found