Vejledninger

Sådan gør du: Gendan Mac til forrige dato

For at kunne bruge din computer effektivt skal du vænne dig til det faktum, at du altid har brug for at holde dine data sikkerhedskopieret, hvis du ikke vil ende i en situation, hvor en simpel fejl på din side kan koste dig din computer og dine filer.

Derudover kan ondsindet software nemt ødelægge dine filer, hvis du tilfældigvis downloader det fra sketchy websteder, eller hvis du får en virus via en DVD eller et USB-drev. Det er vigtigt at holde styr på, at du altid er i stand til at gendanne din enhed til en tidligere dato, uanset hvilket operativsystem du bruger. Lad os se, hvordan du gendanner din Mac OS X-computer til en tidligere dato.

Gendannelse af Mac OS X til en tidligere dato

Casual Mac OS X-brugere er muligvis ikke opmærksomme på, at de er i stand til at gendanne deres Mac OS X-kørende enheder til en tidligere dato ved blot at køre et indbygget værktøj. Denne funktion er tilgængelig på Windows under navnet Systemgendannelse, men Mac-brugere har deres eget alternativ kaldet Time Machine.

Håndtering af denne proces er ret let, men vi vil guide dig gennem løsningen trin for trin for at sikre, at du ikke laver nogen fejl eller forårsager fejl på din computer.

Løsning: Time Machine

Time Machine er Apples software til sikkerhedskopiering af din Mac, og den leveres med enhver Mac. Alt hvad du behøver er en separat lagerenhed eller en MacOS-server, du kan sikkerhedskopiere.

Time Machine holder en sikkerhedskopi af alt, hvad du opretter på din Mac. Det laver sikkerhedskopier hver time for den sidste dag, daglige sikkerhedskopier af alt, hvad du har lavet i den sidste måned, og også ugentlige sikkerhedskopier. Der er også snapshots, som kan bruges, så snart du starter din computer, og de oprettes også ret ofte. Disse snapshots eksisterer, hvis du har leveret en lagerenhed, som Time Machine bruger til at sikkerhedskopiere, men snapshots er placeret på din Mac.

Bemærk: Du bliver nødt til at bruge en ganske stor ekstern harddisk til din Machvis du ønsker, at disse sikkerhedskopier skal være så detaljerede og så ofte som dem, vi har nævnt ovenfor. Et 1 TB USB-drev eller SSD-drev anbefales, men du vil også kunne administrere med en mindre.

  1. Klik på Systemindstillinger i Apple-menuen øverst til venstre på startskærmen.

  1. Tryk på ikonet Time Machine for at begynde med processen. Sørg for, at du allerede har tilsluttet den nødvendige lagerenhed, du vil bruge til at gemme sikkerhedskopierne til. Hvis lagerenheden ikke er stor nok, kan du ikke gemme alle data.

  1. Klik på Vælg sikkerhedskopidisk, og vent på, at værktøjet beder dig om en liste over tilgængelige diske
  2. Vælg den disk, du vil bruge til at sikkerhedskopiere alt på din Mac. Bemærk, at sikkerhedskopien tager lang tid, første gang du konfigurerer den, men derefter tager den kun opmærksom på, hvad der er ændret fra den forrige sikkerhedskopi, så de fremtidige overhovedet ikke tager lang tid.

  1. Marker afkrydsningsfeltet ud for indstillingen Sikkerhedskopier automatisk, hvis du automatisk vil sikkerhedskopiere dine data til den valgte disk.

Den næste mulighed, du kan bruge, når du har konfigureret en Time Machine-kopi, er den mulighed, der giver dig mulighed for at gendanne gamle versioner af filer, der er sikkerhedskopieret på din Time Machine-disk. Dette er ret nyttigt, hvis du har overskrevet en vigtig fil, eller hvis den er blevet inficeret af et ondsindet program. Følg nedenstående trin!

  1. Klik på Systemindstillinger i Apple-menuen øverst til venstre på startskærmen.

  1. Tryk på ikonet Time Machine for at åbne det indstillingsafsnit, der er relateret til det.

  1. Kontroller indstillingen Vis Time Machine i menulinjen for at få indstillingen til at vises i genvejsmenuen.
  2. Time Machine-ikonet skal nu vises i menulinjen, så sørg for at klikke på ikonet og vælge indstillingen Enter Time Machine.

  1. Find den fil, du vil gendanne, til den oprindelige placering, som skal vises sammen med den dato, hvorfra der blev sikkerhedskopieret. Vælg indstillingen Gendan, som skal placere filen tilbage til det sted, hvorfra den blev sikkerhedskopieret.

  1. Time Machine kopierer derefter filen tilbage til sin oprindelige placering på din harddisk.

Derudover kan Time Machine finjusteres for ikke at tage backup af alt, men snarere for at lade dig vælge, hvilke filer du vil ekskludere fra Time Machine for at spare noget værdifuld plads fra den lagerenhed, du vælger.

  1. Klik på indstillingen Systemindstillinger i Apple-menuen øverst til venstre på startskærmen.

  1. Tryk på ikonet Time Machine for at åbne indstillingsafsnittet, der er relateret til det.

  1. Når vinduet Time Machine åbnes, skal du klikke på knappen Indstillinger ... for at få adgang til indstillinger relateret til Time Machine.
  2. Klik på + knappen og naviger gennem dit lager for at finde filer og mapper, som du ikke ønsker at oprette en sikkerhedskopi fra. Klik på knappen Ekskluder, når du er færdig. Afslut ved at klikke på knappen Gem.

Endelig er en af ​​de mest nyttige applikationer i dette fantastiske værktøj dens evne til at gendanne hele din harddisk fra sikkerhedskopien, hvis du befinder dig i en situation, hvor noget på din pc blev ødelagt. Hvis visse systemfiler er brudt, eller hvis et ondsindet program har lidt skade på din harddisk, kan du bruge denne mulighed til at gendanne din harddisk.

  1. Tænd din Mac OS X-kørende enhed, og hold Command + R-tasterne nede for at åbne macOS Recovery Partition, der beskæftiger sig med disse opstartsproblemer. Denne skærm kaldes macOS Utilities, og den skal åbnes, hvis du bruger tastekombinationen på en hvilken som helst enhed.
  2. Vælg indstillingerne Gendan fra Time Machine Backup, og klik på Fortsæt.

  1. Sørg for at tjekke oplysningerne på siden Gendan dit system. Klik på knappen Fortsæt, når du er færdig.
  2. Vælg den sikkerhedskopi, du vil bruge for at gendanne dit system, og klik på Fortsæt. Sørg for at vælge den sidst fungerende konfiguration ved at kontrollere datoen for sikkerhedskopien.

  1. Vær tålmodig, mens processen er færdig, da det helt sikkert kan tage et stykke tid. Når processen er slut, genstarter din Mac, og du skal være færdig med at håndtere problemer.