Vejledninger

FIX: Asus-computeren starter op i Aptio Setup Utility i stedet for at starte op i dets operativsystem

Aptio Setup Utility er en slags variant af BIOS setup utility, selvom Aptio Setup Utility normalt kun leveres med Asus desktops og laptops. En hel del Asus-computerbrugere har stået over for og fortsætter med at stå over for et problem, hvor deres computer kontinuerligt starter op i Aptio Setup Utility i stedet for at starte op i dets operativsystemer. En Asus-computer gør det normalt, fordi den ikke registrerer et operativsystem, som den kan starte til eller ikke har en harddisk / SSD tilsluttet helt.

Men hvis du er sikker på, at din Asus-computer har en harddisk / SSD med en levedygtig installation af et operativsystem, der er tilsluttet den, men stadig oplever dette problem, kan der kun være en af ​​to forklaringer på det - forbindelsen mellem din computer og dens HDD / SSD er løsnet, hvilket resulterer i, at din computer ikke er i stand til at registrere den, eller din computer kan simpelthen ikke registrere dens HDD / SSD og genkende den som sådan. Hvis sidstnævnte er tilfældet, registrerer din computer muligvis ikke harddisken / SSD'en, fordi de fleste Asus-computere er konfigureret til ikke at genkende andre harddiske / SSD'er end dem, de følger med, og din computer af en eller anden grund mener, at harddisken / Det pågældende SSD er ikke det, det fulgte med.

Dette problem er især almindeligt på Asus bærbare computere. Heldigvis er dette problem dog ikke ufiksbart, og følgende er de to mest effektive løsninger til dette problem:

Løsning 1: Sørg for, at din computers HDD / SSD er korrekt tilsluttet

Den mest åbenlyse årsag til dette problem i dit tilfælde ville sandsynligvis være, at forbindelsen mellem din computer og dens HDD / SSD på en eller anden måde er blevet rystet løs, hvilket gør din computer ikke i stand til at opdage dens HDD / SSD. Hvis dette faktisk er årsagen til dette problem for dig, er alt hvad du skal gøre, at fastgøre forbindelsen mellem din computer og dens HDD / SSD. For at gøre det skal du:

 1. Åbn din computer for at få adgang til dens HDD / SSD. Hvis din computer er et skrivebord, skal du åbne dens kabinet. Hvis din computer er en bærbar computer, skal du fjerne og fjerne dens bund.
 2. Find og frakobl drevets forbindelse fra din computers bundkort.
 3. Rens både drevets forbindelse og dets stikket, det er din computers bundkort.
 4. Sæt drevets forbindelse tilbage i stikket på computerens bundkort, og sørg for at placere det korrekt og fast.
 5. Luk computeren op.

Start din computer op, og kontroller, om problemet stadig vedvarer.

Løsning 2: Tillad din computer at opdage udenlandske HDD'er og SSD'er

Hvis din computers HDD / SSD er tilsluttet den bedst muligt, lider du muligvis af dette problem, fordi din computer er indstillet til ikke at genkende fremmede HDD'er og SSD'er, den HDD / SSD, du prøver at bruge, er enten ikke den, din computeren fulgte med, eller din computer mener simpelthen, at det er tilfældet. Hvis dette er roden til dette problem for dig, fungerer denne løsning muligvis ganske godt for dig. For at lade din Asus-computer registrere udenlandske harddiske og SSD og genkende dem som sådan, skal du:

 1. Start din computer op, og vent på, at den starter op i Aptio Setup Utility.
 2. Når du er i Aptio Setup Utility, skal du navigere til Sikkerhed
 3. Udvid Sikker opstartsmenu sektion og deaktiver Sikker boot.
 4. Naviger til Gem og afslut fane, Gemme dine ændringer, Afslut Aptio Setup Utility, genstart din computer og vent på, at den starter op i hjælpeprogrammet igen.
 5. Naviger til Støvle
 6. Deaktiver Secure Boot og Fast Boot
 7. Aktiver CSM (Compatibility Support Module).
 8. Naviger til Gem og afslut fane, Gemme dine ændringer, Afslut

Aptio Setup Utility og genstart din computer. Når din computer starter op, skal den starte lige op i sit operativsystem og ikke til Aptio Setup Utility.