Vejledninger

Sådan løses 'Et startdocprinter-opkald blev ikke udstedt' -fejl?

Flere Windows-brugere har nået os med spørgsmål, efter at deres HP-bærbare computer ikke længere udskriver noget. Fejlmeddelelsen, der kommer op, er 'Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald'når de prøver at udskrive noget. De mest berørte brugere rapporterer, at problemet opstår for hver printer, der er forbundet til netværket. Andre variationer af dette problem opstår, hvis de prøver at udskrive fra andre programmer som Word, Acrobat Reader og endda Notesblok. Problemet rapporteres at forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad forårsagerDer opstod en fejl ved et 'Startdocprinter-opkald'?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at undersøge forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der oftest bruges til at rette netop denne fejlmeddelelse. Som det viser sig, er det kendt, at flere forskellige scenarier fører til opfattelsen af ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl. Her er en liste over potentielle synder, der kan udløse denne fejlmeddelelse:

 • Printerkøen er ujævn - I visse situationer kan dette problem opstå på grund af en afbrydelse, da Spooling-tjenesten forberedte sig på at sende filen til printeren. I dette tilfælde kan problemet være skabt af flere forskellige afhængigheder, der bidrager til udskrivningen. I dette tilfælde er den nemmeste måde at løse problemet på at køre printerfejlfinding.
 • Glitched Print Spooler Service - Dette problem kan også forekomme i en situation, hvor Print Spooler-tjenesten er blevet ujævn, og den ikke er i stand til at lette udskrivningen. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du løse problemet ved at genstarte Print Spooler-tjenesten ved hjælp af skærmbilledet Tjenester.
 • Adgangskontrolproblemer - Som det viser sig, kan denne særlige fejl også opstå på grund af et problem med, hvordan dit operativsystem genkender listen over adgangskontrol for Print Spooler-tjenesten. I dette tilfælde vil det lykkes dig at løse problemet ved hjælp af hjælpeprogrammet cacls.exe i en forhøjet CMD-prompt.
 • Den forkerte printer beder - Som nogle brugere har bekræftet, kan dette problem også opstå på grund af inkonsekvente printerporte. Flere brugere, der kæmper for at løse det samme problem, har endelig formået at gendanne udskrivningsfunktionerne ved at geninstallere hver printerport ved hjælp af Enhedshåndtering.

Hvis du i øjeblikket leder efter en løsning, der giver dig mulighed for at løse problemet ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald“, Denne artikel giver dig flere mulige reparationsstrategier, som andre berørte brugere med succes har brugt til at løse problemet. Hver af de potentielle rettelser, der er vist nedenfor, bekræftes at være effektive ved mindst én anvendelse.

For de bedste resultater anbefaler vi dig at følge nedenstående metoder i samme rækkefølge som vi bestilte dem i (arrangeret efter effektivitet og sværhedsgrad). Til sidst skal du støde på en løsning, der løser problemet uanset den skyldige, der forårsager problemet.

Metode 1: Kørsel af printerfejlfinding

Før vi går ind i en mere avanceret reparationsstrategi, er vores anbefaling at starte fejlfindingssøget ved at køre et værktøj, der er i stand til automatisk at løse de fleste printerrelaterede problemer ved at anvende automatiserede reparationsstrategier.

Brug dette i tankerne Printerfejlfinding til at analysere din nuværende printerdriversituation og se, om reparationsværktøjet har nogle forudbestemte reparationsstrategier, der er relevante i din situation.

Så snart du starter dette værktøj, begynder det at lede efter uoverensstemmelser, der kan føre til printerfejl. Hvis det lykkes at finde en anvendelig reparationsstrategi, vil den anbefale en løsning, der måske bare løser problemet ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl.

Her er en hurtig guide til kørsel af Printerfejlfinding:

 1. Åbn en Løb dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter 'ms-indstillinger: fejlfinding 'inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind for at køre åbne fanen Fejlfinding i indstillingsappen.
 2. Når du er inde i Fejlfinding fane, gå over til højre rude og rul ned til Kom i gang afsnit. Når du er der, skal du klikke på Printer, klik derefter på Kør fejlfindingsværktøjet for at starte værktøjet.
 3. Når værktøjet er startet, skal du vente, indtil den indledende scanning er afsluttet, og derefter klikke på Anvend denne rettelse hvis en reparationsstrategi anbefales.
 4. Når rettelsen er anvendt korrekt, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved at gentage den handling, der forårsagede problemet, når den næste opstartssekvens er afsluttet.

Hvis du stadig støder på ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl efter anvendelse af den anbefalede rettelse, eller hvis fejlfinderen ikke fandt nogen problemer med din printerkonfiguration, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Genstart af Print Spooler-tjenesten

Som det viser sig, kan dette særlige problem også forekomme i situationer, hvor Print Spooler tjenesten er blevet ujævn, og det er ikke i stand til at lette udskrivningen. I dette tilfælde vil du kun kunne vende tilbage til standardadfærden, hvis du nulstiller Print Spooler-tjenesten.

Flere berørte brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse problemet ved hjælp af Tjenester skærm for at genstarte Print Spooler-tjenesten. Efter at have gjort dette og forsøgt at udskrive det samme dokument, har de fleste berørte brugere rapporteret, at ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl opstod ikke længere.

Her er en hurtig guide til genstart af Print Spooler-servicefra skærmbilledet Tjenester:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Services.msc” og ramte Gå ind at åbne op for Tjenester skærm. Hvis du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol),klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i Tjenester skærm, flyt til højre rude og rul ned gennem listen over Tjenester (lokalt) og find Print Spooler-service.
 3. Når du ser det, skal du højreklikke på Print Spooler-service, højreklik på den og vælg Ejendomme fra den nyligt viste kontekstmenu.
 4. Når du er inde i Printer Spooler properties skærm, skal du starte med at sikre dig, at du er inde i Generel fanen. Når du har bekræftet, at du er i højre menu, skal du indstille Starttype til Automatisk, klik derefter på Hold op (under Service status)
 5. Vent et par sekunder, og klik derefter på Start at i det væsentlige genstarte Print Spooler service.
 6. Når det er lykkedes dig at genstarte tjenesten, skal du genstarte din computer og se, om problemet nu er løst.

Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor for en anden tilgang til reparation af Print Spooler-tjenesten.

Metode 3: Reparation af Print Spooler-tjenesten via CMD

Som det viser sig, en anden mulighed, der vil udløse ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald'Fejl er et scenario, hvor Print Spooler tjenesten er effektivt brudt. I dette tilfælde kan du løse problemet ved hjælp af en forhøjet kommandoprompt til at ændre adgangskontrolisten for Print Spooler-tjenesten.

Flere berørte brugere har rapporteret, at de formår at løse problemet fuldstændigt efter brug af en forhøjet kommandoprompt til at ændre adgangskontrol af Print Spooler-tjenesten. Denne løsning anbefales også af MS-specialister til at løse forskellige problemer med Print Spooler.

Her er en hurtig guide til reparation af Print Spooler service ved hjælp af en forhøjet kommandoprompt:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du ser UAC (brugerkontokontrol), klik Ja for at give administratoradgang.
 2. Når du er inde i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter for placeringen af ​​Spooling-tjenesten:
  cd \ Windows \ System32 \ spool
 3. Nu hvor du er på den rigtige placering, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind for at ændre adgangskontrollen for Spooling-tjenesten:
  cacls.exe PRINTERS / E / G-administrator: C
 4. Når kommandoen er behandlet med succes, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste systemstart.

Hvis denne metode ikke tillod dig at løse ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Geninstallation af alle printerporte

Den mest populære løsning til dette særlige problem er at geninstallere alle printerporte, der er involveret i operationen. Denne løsning rapporteres at være vellykket på alle de nyeste Windows-versioner, herunder Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

De fleste brugere, der støder på dette problem, har formået at løse dette efter at have brugt Enhedshåndtering til at slette alle porte, der er oprettet til denne printer, og derefter geninstallere printerdrivere (enten generiske eller dedikerede).

Her er en hurtig guide til geninstallation af alle printerporte for at løse ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Fejl:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Devmgmt.msc” inde i tekstfeltet, og tryk på Gå ind at åbne op Enhedshåndtering. Når du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Inde Enhedshåndtering, rul gennem listen over installerede enheder og udvid den menu, der er tilknyttet Udskriv køer.
 3. Højreklik derefter på hver installation Printer driver, som du fandt der, og klik på Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
 4. Når hver printerdriver er afinstalleret, skal du udvide rullemenuen, der er tilknyttet Universal Serial Bus-controllere.Derefter skal du rulle gennem listen over installerede emner og afinstallere alle Printer port ved at højreklikke på hver enkelt og vælge Afinstaller fra genvejsmenuen.
 5. Så snart hver printerdriver er afinstalleret, skal du genstarte computeren. Ved næste opstart installerer dit operativsystem automatisk et sæt generiske drivere og porte for at gøre printeren anvendelig.

  Bemærk: Du kan prøve at udskrive noget med de generiske drivere og holde fast ved dem, hvis ‘Der blev ikke udstedt et Startdocprinter-opkald‘Der opstår ikke længere en fejl, eller du kan installere de dedikerede drivere ved at gå til din printerproducentens websted og downloade de kompatible drivere.