Vejledninger

Hvad er: '.bak' filtypenavn og hvordan man åbner den?

Mange brugere skal have set en filtypenavn '.bak' med forskellige navngivne filer i deres applikationsmappe. Hver udvidelse har et andet job og betydning. Noget software opretter automatisk en kopi af din fil med denne udvidelse, hver gang filen gemmes eller går ned. Brugere er nysgerrige efter, hvad bat filtypenavnet er, og hvad det bruges til. I denne artikel vil vi diskutere .bak-udvidelsen, og hvordan du kan åbne den, hvis det er muligt.

Hvad er .bak filtypenavn?

BAK står for Backup File, det er en filtypenavn, der bruges af mange forskellige applikationer til at gemme sikkerhedskopien. De fleste applikationer opretter automatisk BAK-filerne for at gemme sikkerhedskopien af ​​en fil, og nogle har brug for de manuelle instruktioner fra brugerne. Denne fil kan også bruges til at redigere kopien af ​​filen i stedet for at bruge originalen. Det svarer til navneskemaerne som f.eks fil ~, file.old, file.orig og så videre.

Microsoft SQL Server bruger også en bak-filtypenavn til at gemme backup af databaser. Brugere kan gemme en sikkerhedskopi af deres MS SQL-databaser til en enkelt fil med udvidelsen af ​​.bak på drevet og bruge denne fil til at gendanne databasen til en nyinstalleret SQL-server.

Mange andre applikationer bruger også bak-filtypenavne til at gemme deres sikkerhedskopier. Nogle af de almindelige og velkendte applikationer er Google Chrome, HyperCam, MATLAB, Nootepad ++, Photoshop, Sony Vegas, SQL Server, TeamViewer Manager, WhatsApp og Microsoft Word.

Hvordan man åbner .bak fil?

Denne fil ligner ikke nogle JPG- eller TXT-filer, der kan åbnes i ethvert program uden problemer. BAK-filer fungerer ikke på samme måde som de andre filer. Du kan ikke åbne .bak-filen for specifik software i en anden, fordi hver software laver deres egen specifikke .bak-fil til eget brug. For at vise dig, hvordan det fungerer med en anden applikation, demonstrerer vi to metoder til to forskellige applikationer.

Metode 1: Brug af .bak-filen i Notepad ++

Notepad ++ laver sikkerhedskopifiler med .bak-udvidelse, så brugere kan gendanne deres arbejde, hvis filerne bliver slettet eller korrupte. Dette fungerer kun, hvis sikkerhedskopieringsmuligheden er aktiveret i softwareindstillingerne. Hvis du har aktiveret det, skal du følge nedenstående trin:

 1. Dobbeltklik dit Genvej til Notesblok ++ eller hold nede Windows og tryk på S at åbne søgefunktion, type Notesblok ++ og Gå ind.
 2. Klik på Indstillinger menu i Notepad ++ og vælg Præferencer.
 3. I panelet til venstre skal du vælge Backup indstilling og tjek katalogsti til backup (.bak) filer.
 4. Find sikkerhedskopifilen, Højreklik på det og vælg åben med Notepad ++.

 5. Du finder al teksten i filen inden den sidste gemning. Nu kan du gemme den som en tekstfil eller kopiere teksten og bruge den i en anden fil, det er op til dig.

Metode 2: Brug af .bak-filen i Microsoft SQL Server

SQL Server opretter en database backup-fil med udvidelsen af ​​.bak. Denne sikkerhedskopi kan bruges til at gendanne databasen til den nyinstallerede server. At have en sikkerhedskopi af en database er altid en vigtig del af dit arbejde. Du kan gendanne databasen ved hjælp af følgende trin nedenfor:

 1. Åben SQL Server Management Studio igennem Microsoft SQL Server og opret forbindelse til din server ved at vælge servernavnet.
 2. Højreklik på det venstre panel Database mappe og vælg Gendan database.
 3. Vinduet Gendan database åbnes, vælg nu kilde til gendannelse som "Fra enhed”Og klik på knap til lokalisering af fil.
 4. Klik nu Tilføje knappen og find mappe til sikkerhedskopiering af database for at gendanne databasen. Vælg filtype som “Sikkerhedskopifil (* .bak, * .tm)”Og filnavn som“DRMS_Config“, Og klik derefter på Okay.
 5. I dit næste vindue skal du vælge dit database navn i Til database rullemenu og placer en kontrollere i Gendan boks under Vælg de sikkerhedskopier, der skal gendannes som vist nedenfor:
 6. Klik på Okay og når det er afsluttet, vises et pop op-vindue, der giver en gendannet meddelelse.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found