Vejledninger

Sådan deaktiveres Superfetch på Windows 10

Sysmain (tidligere kendt som Superfetch) er en teknologi, som Microsoft har integreret i hver eneste iteration af Windows-operativsystemet startende med Windows Vista (Windows XP havde en mere primitiv form for Superfetch kaldet PreFetcher). Det grundlæggende formål med Sysmain er at hjælpe Windows-computere bedre og mere effektivt med at administrere og udnytte så meget tilfældig hukommelse, de har. Sysmain er en del af hukommelsesadministratoren, der er indbygget i alle versioner af Windows, og teknologien er designet til at sikre, at de data, som en bruger ofte får adgang til på deres computer, er let tilgængelige for dem - ved at computeren kan læse disse data fra RAM'et i stedet for harddisken (adgang til data, der er gemt på RAM, tager meget kortere tid end adgang til data, der er gemt på en harddisk).

Sysmain har to hovedmål - teknologien reducerer den tid, det tager din computer at starte op ved at lade computeren læse filer, der kræves under opstartsprocessen, meget hurtigere, og Sysmain sørger også for, at de programmer, du bruger oftest indlæses og køre meget hurtigere sammenlignet med andre. Sysmain er også i en vis grad intelligent, da teknologien er i stand til at registrere og analysere dine computers brugsmønstre for at fungere bedre.

Sysmain har været konstant gennem de mange eftersyn og nye iterationer, som Windows har modtaget, hvorfor det også er en del af Windows 10. Desværre for nogle Windows 10-brugere gør Sysmain mere skade, end det gør godt. Sysmain har vist sig at være synderen af ​​en række forskellige Windows 10-problemer, hvoraf den største er høj CPU-brug og høje ressourceforbrugsproblemer. Heldigvis kan Sysmain under alle omstændigheder opføre sig og gøre skade i stedet for at gøre tingene lettere og hurtigere, deaktiveret. Følgende er de to forskellige metoder, du kan bruge til at deaktivere Sysmain på Windows 10:

Metode 1: Deaktiver SysMain fra Services Manager

Den enkleste måde at deaktivere Sysmain på en Windows 10-computer er at finde og deaktivere SysMain-tjenesten i TjenesterManager. For at gøre det skal du:

 1. Tryk påWindows-logotast +R at åbne enLøbdialog.
 2. Typeservices.mscind iLøbdialog og tryk påGå ind at starteTjenesterManager.
 3. Rul gennem listen over alleTjenesterFind din computer på din computerSysMain service, og dobbeltklik på den for at åbne den Ejendomme.
 4. Klik påHold opfor straks at stoppeSysmain service.
 5. Åbn rullemenuen direkte ved siden afStarttype: og klik påhandicappet.
 6. Klik påansøgeog derefter videreOkay. Nu Genstartdin computer.

Når din computer starter op, vil SysMain være permanent deaktiveret.

Metode 2: Deaktiver SysMain fra Registreringseditor

HvisMetode 1fungerer af en eller anden grund ikke for dig, eller hvis du ikke er helt fortrolig med at brugeTjenestermanager, kan du også deaktivere Sysmain ved at bruge dens registreringsdatabase poster, som du kan få adgang til via din computers Registreringseditor. For at deaktivere SysMain på Windows 10 ved hjælp af denne metode skal du:

 1. Tryk påWindows-logotast +R at åbne enLøbdialog.
 2. Typeregeditind iLøbdialog og tryk påGå ind at starte Registreringseditor.
 3. I venstre rude afRegistreringseditor, naviger til følgende bibliotek:

  HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetStyringSessionslederHukommelsesstyring

 4. I venstre rude afRegistreringseditor, klik påPrefetchParametersundernøgle underHukommelsesstyring for at få vist indholdet i højre rude.
 5. I højre rude iRegistreringseditor, find en registreringsværdi med titlenEnableSysmain. Hvis der ikke findes en sådan værdi, skal du højreklikke påPrefetchParametersundernøgle i venstre rude, hold markøren overNy og klik påDWORD (32-bit) værdiog navngiv det nyeDWORD (32-bit) værdiEnableSysmain“.
 6. Højreklik på EnableSysmain registreringsdatabase værdi i højre rude og klik påModificere….
 7. Udskift hvad der er iVærdidata: felt i EnableSysmain registreringsværdi med0 og klik påOkay. EnableSysmain kan have følgende værdier:

  0 - for at deaktivere Sysmain

  1 - for at aktivere forudhentning, når programmet startes

  2 - for at aktivere forudhentning af boot

  3 - for at muliggøre forudhentning af alt

 8. LukRegistreringseditor oggenstartdin computer.

Når din computer starter, er Sysmain deaktiveret med succes, så du kan gå videre og se, om det mål, du først har deaktiveret Sysmain for, er nået.