Vejledninger

Sådan gør du: Hold Num Lock aktiveret efter opstart på Windows 10

Windows 10 har været plaget af masser af forskellige problemer lige siden det blev introduceret, og for mange brugere - især brugere, der opgraderede til Windows 10 fra en ældre version af operativsystemet - er chef blandt disse problemer en, der vender Num Lock slukkes hver gang en berørt computer lukker ned, hvilket resulterer i Num Lock ikke automatisk tændt ved opstart. Hvor det er relevant, har brugere, der er berørt af dette problem, rapporteret, at de fortsat lider under dette problem, selvom Num Lock blev indstillet til at blive tændt ved opstart i deres computers BIOS.

Det er ret nemt at omgå dette problem - alt hvad du skal gøre er at trykke på Num Lock tasten på tastaturet, når computeren er startet op, og Num Lock vil blive tændt, men hvilket formål tjener computere os, hvis ikke vores bekvemmelighed? Dette problem er ikke et spørgsmål om, hvor let en berørt bruger kan omgå det, men af ​​hvorfor berørte brugere ikke er i stand til at nyde den lille, men meget betydningsfulde glæde ved at have deres Num Lock tændes automatisk for dem, når deres computer starter op.

Dette problem er et spørgsmål om brugervenlighed, hvilket gør det til et spørgsmål med højeste prioritet. De mulige årsager til dette problem er stort set over hele linjen - fra Hurtig opstart til Windows 10 forsøger at vende Num Lock tændt, når den allerede er tændt, hvilket resulterer i, at den er slukket, eller noget helt uafhængigt. Følgende er de tre mest effektive løsninger, der har formået at løse dette problem for de fleste Windows 10-brugere, der tidligere har været ofre for dette problem:

Løsning 1: Deaktiver hurtig opstart

Hurtig opstart er en pæn lille funktion, der blev introduceret med Windows 8 - en funktion, der, når en computer lukker ned, indlæser den aktive Windows-kerne og alle indlæste drivere i dvale-fil (hiberfil.sys: den samme fil, der bruges af Dvale mulighed). Næste gang computeren starter op, indholdet af dvale-fil indlæses i computerens RAM, hvilket effektivt reducerer den tid, det tager computeren at starte op med ca. halvdelen. Imidlertid, Hurtig opstart kan engang gøre mere skade end gavn, da det ikke kun får Windows 10 til at afmontere HDD / SSD, når det lukkes ned, men det er også en af ​​de førende årsager til dette problem.

Deaktiverer Hurtig opstart er utvivlsomt den mest effektive løsning, der er i stand til at løse dette problem, selvom det resulterer i tab af Hurtig opstart funktion helt. For at deaktivere Hurtig opstart, du skal:

  1. Højreklik på Start-menu knappen for at åbne WinX-menu.
  2. Klik på Strømstyring i WinX-menu.
  3. Klik på Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør / Vælg hvad tænd / sluk-knappen gør i venstre rude.
  4. Klik på Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ved siden af ​​bunden af ​​vinduet Aktivér hurtig opstart (anbefales) at deaktivere Hurtig opstart.
  6. Klik på Gem ændringer.
  7. Luk Systemindstillinger
  8. Genstart din computer.
  9. Ved opstart skal du kontrollere, om Num Lock er tændt, når du kommer til loginskærmen.

Hvis trinnene, der er anført og beskrevet ovenfor, ikke kan deaktiveres Hurtig opstart (hvilket er et ret usandsynligt scenario), skal du blot højreklikke på Start-menu knappen for at åbne WinX-menu, Klik på Kommandoprompt (administrator), skriv følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:

powercfg -h slukket

Når denne kommando er udført med succes, vises dvale-fil bruges af begge Dvale og Hurtig opstart slettes, hvilket i sidste ende deaktiverer begge disse funktioner og frigør også så meget diskplads på din harddisk / SSD som den mængde RAM, som din computer har.

Løsning 2: Løs problemet ved at tilpasse din computers registreringsdatabase

Hvis Løsning 1 fungerer ikke, eller hvis du simpelthen ikke vil ofre Hurtig opstart for at løse dette problem, frygt ikke som en anden ekstremt effektiv løsning på dette problem, som du kan bruge, er at løse problemet ved at finjustere visse aspekter af din computers Registreringsdatabase via Registreringseditor. For at kunne bruge denne løsning skal du:

Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb

Type regedit ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Registreringseditor.

I venstre rude af Registreringseditor, naviger til følgende bibliotek:

HKEY_USERS >.Standard >StyringPanel

I venstre rude af Registreringseditor, Klik på Tastatur at have indholdet af registreringsdatabasenøglen vist i højre rude.

I højre rude skal du finde og dobbeltklikke på en navngivet registreringsdatabaseværdi InitialKeyboardIndicators for at ændre det.

Udskift hvad der er i registreringsdatabasen Værdidata felt med 2147483648.

Klik på Okay.

Gå ud af Registreringseditor og genstart din computer.

Ved opstart skal du kontrollere, om Num Lock er tændt, når du kommer til loginskærmen.

Bemærk: Hvis din computer, når den er genstartet, ser det Num Lock er ikke tændt på loginskærmen, gentag hver eneste af de trin, der er anført og beskrevet ovenfor, men denne gang, når du kommer til trin 6, udskift hvad der er i Værdidata felt i InitialKeyboardIndicators registreringsværdi med 2147483650 i stedet for 2147483648. Dette har fungeret for mange Windows 10-brugere, der er bekymrede over dette problem, og som ikke kunne løse det ved hjælp af de trin, der er anført og beskrevet ovenfor, især brugere, der oplever dette problem på HP-computere.

Løsning 3: Sluk for Num Lock i din computers BIOS

Et par Windows 10-brugere, der er berørt af dette problem, har fundet ud af, at problemet skyldes, at Windows 10 forsøger at vende Num Lock tændt, men da det allerede er tændt, da det er konfigureret til at være i de berørte computers BIOS-indstillinger, er resultatet Num Lock bliver tændt. Hvis dette er det, der forårsager dette problem i dit tilfælde, skal du blot dreje Num Lock slukket i din computers BIOS. For at gøre det skal du:

Luk computeren ned.

Start din computer op.

Start i din computers BIOS - instruktioner til at gøre det (den nøgle, der skal trykkes for at få adgang til computerens BIOS, for at være mere præcis) kan findes på den allerførste skærm, du ser, når din computer forsøger at starte op.

Når du er i computerens BIOS, skal du søge gennem alle de tilgængelige faner efter en indstilling, der dikterer, om eller ikke Num Lock skal tændes ved opstart.

Deaktiver denne mulighed.

Afslut BIOS men husk at Gemme dine ændringer, mens du gør det.

Tillad din computer at starte op, og se om Num Lock tændes, når du kommer til loginskærmen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found