Vejledninger

Hvad er: Akamai NetSession-klienten?

Akamai NetSession Client er et stykke software, der ikke kun kommer forudinstalleret på mange bærbare computere og stationære computere, men også leveres med et betydeligt antal applikationer og programmer - især computerspil. Akamai NetSession Client kræver adgang til de offentlige og private netværk, som du bruger for at kunne oprette forbindelse til internettet. Da det er Windows Firewalls pligt at blokere ethvert mistænkeligt program, der forsøger at komme igennem sin firewall og få adgang til internettet, blokerer det Akamai NetSession Client i næsten alle tilfælde og spørger brugeren, om de vil give det adgang til det private og det offentlige netværk, de bruger.

De fleste mennesker er dog tøvende med at give et program, som de ved meget lidt om adgang til ikke kun deres computer, men også internettet via deres computer, hvorfor de spekulerer på, hvad Akamai NetSession Client er, og om de ikke skal give det adgang til de netværk, de bruger.

Akamai NetSession-klienten er et værktøj, der hævder kun at have et job - at hente oplysninger fra en installeret computer og bruge disse oplysninger til fejlfinding og netværksovervågningsformål. Dette betyder grundlæggende, at mens Akamai NetSession Client er installeret på din computer, sender den konstant information om din computer til Akamai-servere. Derudover, hvis det ikke var skyggefuldt nok, bruger Akamai også tomgangsbåndbredden (den del af din internetforbindelse, som du ikke bruger på et givet tidspunkt) på computere, som NetSession Client er installeret på, til at uploade filer og data til andre Akamai-brugere.

Dybest set, når din computer er tændt og inaktiv, eller en stor del af din båndbredde ikke bruges, bruger Akamai din computers internetforbindelse til at uploade data til sine andre brugere, ligesom et peer-to-peer-netværk (som for eksempel mest torrent kunder) gør.

Akamai har et langt og prestigefyldt ry for at beskytte, så det er sikkert at antage, at virksomheden ikke sender dine private filer eller følsomme oplysninger til sine servere via NetSession Client. Det ville heller ikke være for langt hentet til at tro, at Akamai overvåger de filer, den overfører ved hjælp af brugernes inaktiv båndbredde for at sikre, at de ikke er inficeret. Brug af din computer, når den er inaktiv - eller endnu værre, når du bruger den - er en alvorlig nok overtrædelse til at betragte ikke kun at nægte Akamai NetSession Client internetadgang, men også afinstallere den fuldstændigt (og helst holde sig væk fra alle Akamai-produkter helt) en rimelig fremgangsmåde.

Derudover er det ikke kun computerbrugere, der i høj grad værdsætter deres privatliv, der skal nægte Akamai NetSession Client adgang til deres private og offentlige netværk og helst afinstallere det. Da programmet bruger inaktiv båndbredde til at uploade filer via din internetforbindelse, bruger det den mængde data, som du betaler din internetudbyder for, og det er intet mindre end en katastrofe for brugere, der har datahætter (en grænse for mængde data, de kan downloade og uploade via deres internetforbindelse pr. måned).

Afinstallation af Akamai NetSession Client

Alt du skal gøre er:

  1. Hold Windows-nøgle og tryk på R.
  2. Skriv i dialogboksen Kør appwiz.cplog klik på OK.
  3. På listen over installerede programmer skal du finde “Akamai Net session Client ”, dobbeltklik på den og vælg at afinstallere det.
  4. Vent på, at programmet afinstalleres fuldstændigt, og genstart computeren.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found