Vejledninger

Fix: Windows 10 installationsfejl 0x800704dd-0x90016

Det 0x800704dd-0x90016 fejl skyldes typisk utilstrækkelige tilladelser til din konto, som hvis du forsøger at opgradere dit system til Windows 10, vil du være tilbage med denne fejl. Fejlen dukker ofte op, mens du bruger Media Creation Tool til at opgradere til Windows 10. Media Creation Tool er et værktøj fra Microsoft, der kan bruges til at opdatere, installere eller reparere dit system.

Værktøjet er meget effektivt og løser for det meste de fejl, som brugerne står over for, mens de bruger standardmetoden til opdatering af deres systemer. Men hvis du ikke bruger en administratorkonto, mens du bruger værktøjet, vil det de fleste gange bede dig om sådanne fejl. Den nævnte fejl kan tages som et eksempel. For at starte med, lad os gennemgå årsagerne mere detaljeret.

Hvad forårsager Windows 10 installationsfejl 0x800704dd-0x90016?

Fejlen kan være meget kedelig, hvis man ikke ved, hvad der forårsager den. Fra det, vi samlede, skyldes fejlen følgende faktorer -

 • Standardkonto. Hvis du bruger Windows Media Creation Tool uden administrative tilladelser, vises fejlen sandsynligvis.
 • Tredjeparts antivirus. Hvis du bruger antivirus fra tredjepart, er der en mulighed for, at fejlen opstår på grund af det.
 • Ekstern hardware. I nogle tilfælde skyldes fejlen den eksterne hardware, der er tilsluttet dit system som USB'er osv.

Følg nedenstående løsninger for at sikre en løsning.

Løsning 1: Deaktiver antivirus fra tredjepart

Antivirus er vigtigt for et system, især hvis du ikke er en teknisk guru. De har til opgave at beskytte dit system mod skadelig malware, men de har dog deres ulemper. Den største ville være, at de næsten griber ind i alle processerne på systemet, og til sidst dukker en fejl op på grund af det. Sørg derfor for at deaktivere eller fjerne dit antivirusprogram helt fra dit system, inden du starter opgraderingen.

Løsning 2: Skift til administratorkonto

For de fleste brugere, der stødte på denne fejl, skyldtes det utilstrækkelige tilladelser. Brug af Windows Media Creation Tool kræver typisk administrative myndigheder, og sørg derfor for, at du er logget ind som administrator. Hvis ikke, skal du logge ud af din nuværende konto og logge ind som administrator.

Hvis du ikke har adgang til administratorkontoen på dit system, kan du oprette en ny brugerkonto eller springe til den næste løsning.

Løsning 3: Brug af den skjulte administratorkonto

Hver gang du installerer Windows, oprettes en administratorkonto, der som standard er skjult. Hvis du ikke vil oprette en administratorkonto, kan du bruge den skjulte konto til at køre opgraderingen. Sådan aktiveres kontoen:

 1. Åbn en forhøjet kommandoprompt ved at trykke på Winkey + X og vælge Kommandoprompt (administrator) fra listen.
 2. Skriv følgende:
  netbrugeradministrator / aktiv: ja
 3. Dette aktiverer den skjulte konto. Log ud og skift til det.
 4. Kør opgraderingen.

Hvis du senere vil deaktivere kontoen, skal du skrive følgende kommando i kommandoprompten:

netbrugeradministrator / aktiv: nej

Løsning 4: Deaktiver dit netværk

Der har været rapporter om, at hvis du bruger ISO-filen til at opgradere til Windows 10, skal du sørge for at deaktivere din internetforbindelse. Hvis du bruger et Ethernet-kabel, skal du bare tage kablet ud, eller du kan gøre følgende for at deaktivere dit netværk (fungerer også til wifi):

 1. Klik på på højre side af proceslinjen Netværk ikon og vælg 'Åbn indstillinger for netværk og internet’.
 2. Vælg 'Skift adapterindstillinger’.
 3. Højreklik på dit netværk og klik på ‘Deaktiver’.
 4. Kør opgraderingen.
 5. Senere kan du aktivere dit netværk ved at vælge 'Aktiver’.

Løsning 5: Afbryd ekstern hardware

Fejlen kan undertiden være forårsaget af den eksterne hardware, der er forbundet til dit system, for eksempel USB'er, smartphones osv. Visse eksterne hardware kan interferere med din Windows-installation, hvilket får forskellige fejl til at dukke op, derfor i sådan et tilfælde, du ' Jeg bliver nødt til at afbryde al den unødvendige hardware og derefter starte opgraderingen.

Løsning 6: Udfør en ren start

Når du udfører en Clean Boot, starter du dit system op med den mindst mulige mængde tjenester, der kræves. Når du installerer bestemt tredjepartssoftware, har nogle af dem en tendens til at starte automatisk, når dit system starter op, selvom det ikke er nødvendigt. Denne software kan potentielt forstyrre Windows-installationen.

Følg venligst denne artikel offentliggjort på vores websted for at lære at udføre en Clean Boot.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found