Vejledninger

Fix: Windows Update-fejl 8024402c

Windows-opdateringsfejl er en af ​​de værste fejl, der skal opleves, fordi Windows konstant tvinger dig til at installere og downloade nye opdateringer, men når du endelig beslutter at installere dem, dukker der en fejl op og forhindrer dig i at gøre det. En sådan fejl er bestemt 8024402c-fejlen, som er almindelig blandt brugere af Windows 7 og Windows 10.

Der er en hel række forskellige løsninger på problemet, og du kan undertiden endda bebrejde din internetudbyder, da deres adresse undertiden ikke tillader din pc at oprette forbindelse til Microsofts servere. Under alle omstændigheder skal du følge nedenstående metoder for at løse dit problem.

Løsning 1: Skift din DNS-adresse

Hvis din internetudbyder virkelig forårsager disse problemer, kan du finde andre løsninger ret uhensigtsmæssige, fordi de ikke kan løse det faktum, at din nuværende DNS-adresse simpelthen er uforenelig med Microsoft-servere. Heldigvis er det ganske let at ændre DNS-adressen, hvis du følger instruktionerne nedenfor nøje. Du kan vende processen ganske let, hvis noget går galt.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at trykke Windows-logotasten + R-tasten sammen. Indtast derefter “ncpa.cpl” i den, og klik på OK.

 1. Nu hvor vinduet Internetforbindelse er åbent, skal du dobbeltklikke på din aktive netværksadapter.
 2. Klik derefter på Egenskaber, og dobbeltklik på Internetprotokol Version 4 (TCP / IPv4).

 1. Find Brug følgende indstilling for DNS-serveradresser.
 2. Indstil den foretrukne DNS-server til at være 8.8.8.8
 3. Indstil alternativ DNS-server til at være 8.8.4.4

Bemærk: Det er Googles offentlige DNS-serveradresser.

 1. Prøv nu at installere Windows-opdateringer igen, og kontroller, om den samme fejlkode stadig vises.

Løsning 2: Opdater dine harddisk- og SSD-drev

Nogle brugere delte deres oplevelse med den samme fejlkode, og de sagde, at opdatering af deres harddisk- eller SDD-drivere hjalp dem med at løse mange problemer på deres computer, herunder denne specifikke Windows Update-fejlkode. Vi anbefaler, at du gør det samme, især hvis du for nylig har tilføjet en ny lagerenhed til din computer.

 1. Vælg Start-knappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg den på listen over resultater.

 1. Udvid en af ​​kategorierne for at finde navnet på din enhed, højreklik derefter (eller tryk og hold nede) på den, og vælg Opdater driver. For lagerenheder skal du udvide kategorien Diskdrev, højreklikke på den enhed, du vil opdatere, og vælge opdateringsindstillingen i genvejsmenuen.

 1. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware.
 2. Hvis Windows ikke finder en ny driver, kan du prøve at finde en på enhedsproducentens websted og følge deres instruktioner.

Bemærk: Hvis du bruger Windows 10, installeres de nyeste drivere ofte sammen med andre Windows-opdateringer, så sørg for at holde din computer opdateret. Windows Update køres automatisk på Windows 10, men du kan kontrollere ved at følge instruktionerne nedenfor for en ny opdatering.

 1. Brug Windows Key + I-tastekombinationen for at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge efter "Indstillinger" ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen.

 1. Find og åbn afsnittet "Opdatering og sikkerhed" i appen Indstillinger.
 2. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Søg efter opdateringer under opdateringsstatus for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.
 3. Hvis der er en, skal Windows fortsætte downloadprocessen automatisk.

Løsning 3: Deaktiver IPV6 på din pc

Denne Windows Update-fejl opstår undertiden, hvis du har aktiveret IPv6, og du ikke har en lokal gateway, der er nødvendig for at oprette forbindelse. Der er flere brugere, der var i stand til at løse problemet på denne måde, mens det ikke virkede for andre. Dit sikreste valg er at prøve at se, om det fungerer selv.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at trykke Windows-logotasten + R-tasten sammen. Indtast derefter “ncpa.cpl” i den, og klik på OK.

 1. Nu hvor vinduet Internetforbindelse er åbent, skal du dobbeltklikke på din aktive netværksadapter.
 2. Klik derefter på Egenskaber, og find Internet Protocol Version 6-posten på listen. Deaktiver afkrydsningsfeltet ud for denne post, og klik på OK. Genstart computeren for at bekræfte ændringerne, og kontroller, om fejlen vises igen.

Løsning 4: Tilpasning af kommandoprompt

Denne løsning kan være ret nyttig, da den let kan udføres, og den kan løse problemet ved at nulstille proxyindstillingerne på din computer, som muligvis er blevet ødelagt siden sidste gang du kørte opdateringen. Følg instruktionerne nedenfor for at løse problemet.

 1. Brug Windows Key + X-tastekombinationen for at åbne menuen, hvor du skal vælge kommandoprompt (administrator). Alternativt kan du højreklikke på Start-menuen for den samme effekt, eller du kan blot søge efter kommandoprompt, højreklikke på den og vælge Kør som administrator.

 1. Indtast de kommandoer, der præsenteres nedenfor, og sørg for at trykke på Enter efter hver for at køre det korrekt.
netsh winhttp nulstil proxy
 1. Gå tilbage til Windows Update, og kontroller, om problemet stadig vises på din pc.

Løsning 5: Nulstil Windows Update-komponenter

Denne metode er noget avanceret, og det tager et stykke tid at gennemføre den. Brugere har imidlertid rapporteret, at selvom de andre metoder mislykkedes, var nulstilling af komponenterne stadig i stand til at løse deres problem.

Før du fortsætter med denne løsning, anbefales det, at du lukker alle dine kørende programmer, og det tilrådes at oprette en sikkerhedskopi af din registreringsdatabase, hvis noget går meget galt, mens du redigerer det.

 1. Lad os fortsætte med løsningen ved at dræbe følgende tjenester, som er kernetjenesterne relateret til Windows Update: Baggrunds intelligent overførsel, Windows Update og Cryptographic Services. Deaktivering af dem inden vi starter er afgørende, hvis du vil have, at de resterende trin skal fungere problemfrit.
 2. Søg efter "Kommandoprompt", højreklik på den, og vælg "Kør som administrator". Kopier og indsæt følgende kommandoer, og sørg for at klikke på Enter efter hver enkelt.
net stop bits net stop wuauserv net stop appidsvc net stop cryptsvc
 1. Herefter skal du slette nogle filer, der skal slettes, hvis du vil fortsætte med at nulstille opdateringskomponenterne. Dette gøres også via kommandoprompt med administrative rettigheder.
Fjern “% ALLUSERSPROFILE% \ Application Data \ Microsoft \ Network \ Downloader \ qmgr * .dat”
 1. Følgende trin kan springes over, hvis dette ikke er en sidste udvej. Dette trin anses for at være den aggressive tilgang, men det vil helt sikkert nulstille din opdateringsproces fra sin kerne. Så vi kan anbefale, at du prøver dette. Det er blevet foreslået af mange mennesker på onlinefora.
 2. Skift navnet på mapperne SoftwareDistribution og catroot2. For at gøre dette skal du ved en administrativ kommandoprompt kopiere og indsætte følgende kommandoer og klikke på Enter efter kopiering af hver enkelt.
Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak

 1. Følgende kommandoer hjælper os med at nulstille BITS (Background Intelligence Transfer Service) og wuauserv (Windows Update Service) til deres standard sikkerhedsbeskrivere. Sørg for, at du ikke ændrer nedenstående kommandoer, så det er bedst, hvis du blot kopierer dem.
exe sdset bits D: (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;;; SY) (A ;; CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO ;;; BA) (A ;; CCLCSWLOCRRC ;;; AU) (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC; (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;;; SY) (A ;; CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO ;;; BA) (A ;; CCLCSWLOCRRC ;;; AU) (A ;; CCLCSWRPWPDTLOCRRC ;; PU)
 1. Lad os navigere tilbage til System32-mappen for at fortsætte med den aktuelle løsning.
cd / d% windir% \ system32
 1. Da vi har nulstillet BITS-tjenesten fuldstændigt, bliver vi nødt til at omregistrere alle de filer, der er nødvendige for, at tjenesten kan køre og fungere problemfrit. Hver af filerne kræver dog en ny kommando for at få den til at omregistrere sig selv, så processen kan ende med at blive længere end hvad du er vant til. Kopier kommandoerne en efter en, og sørg for, at du ikke udelader nogen af ​​dem. Her er en liste over filer, der skal omregistreres sammen med de tilsvarende kommandoer ved siden af ​​dem.
 2. Nogle filer er muligvis blevet efterladt efter disse processer, så vi vil se efter dem i dette trin. Åbn Registreringseditor ved at skrive "regedit" i enten søgefeltet eller dialogboksen Kør. Naviger til følgende nøgle i Registreringseditor:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ COMPONENTS
 1. Klik på Components-tasten, og kontroller følgende taster i højre side af vinduet. Slet dem alle, hvis du finder nogen af ​​dem.
AfventerXmlIdentifier NextQueueEntryIndex AdvancedInstallersNeedResolving

 1. Den næste ting, vi skal gøre, er at nulstille Winsock ved at kopiere og indsætte følgende kommando tilbage i den administrative kommandoprompt:
netsh winsock reset

 1. Hvis du kører Windows 7, 8, 8.1 eller 10, skal du ved en kommandoprompt kopiere følgende kommando og trykke på Enter-tasten:
netsh winhttp nulstil proxy
 1. Hvis alle ovenstående trin har gennemgået smertefrit, kan du nu genstarte de tjenester, du dræbte i det allerførste trin ved hjælp af nedenstående kommandoer.
net start bits net start wuauserv net start appidsvc net start cryptsvc
 1. Genstart din computer efter at have fulgt alle trinene, der er anført.

Løsning 6: Rediger visse indstillinger i Internet Explorer

Internet Explorer er normalt det første sted, du skal se, hvis du støder på visse fejl vedrørende Windows Update og din internetforbindelse generelt. Disse indstillinger er ret lette at justere, så sørg for at denne løsning er dit første skridt i at nærme sig problemet.

 1. Åbn Internet Explorer, og klik på ikonet Gear i øverste højre hjørne.
 2. Klik på Internetindstillinger i menuen, der åbnes.

 1. Naviger til fanen Forbindelser, og klik på LAN-indstillinger.
 2. Marker afkrydsningsfeltet ud for Registrer automatisk indstillinger, og sørg for, at proxyserverne er tomme, medmindre du aktivt bruger en, hvilket ikke anbefales under opdatering af Windows.
 3. Sørg for at anvende de ændringer, du har foretaget, og genstart computeren, før du kontrollerer, om opdateringsfejlen stadig vises.

Løsning 7: Sluk UAC, indtil din opdatering af din computer

UAC er designet til at holde dig sikker, men det ser ud til, at der er en fejl, der får denne fejl til at opstå, hvis UAC er tændt. Det anbefales, at du altid holder den tændt, men du kan deaktivere UAC et stykke tid, indtil opdateringen er installeret, men sørg for at genaktivere den så hurtigt som muligt.

 1. Åbn Kontrolpanel ved at søge efter det i Start-menuen.
 2. Skift indstillingen Vis efter i Kontrolpanel til Store ikoner, og find indstillingen Brugerkonti.

 1. Åbn den, og klik på “Skift indstillinger for brugerkontokontrol”.
 2. Du vil bemærke, at der er flere forskellige muligheder, du kan vælge på skyderen. Hvis din skyder er indstillet på det øverste niveau, vil du helt sikkert modtage flere af disse pop op-meddelelser end normalt. Også de fejlmeddelelser, der ligner den, du oplever lige nu, skyldes normalt brugerkontokontrol.

 1. Vi anbefaler, at du slukker for det nu, da opdateringen sandsynligvis skal installeres med succes. Dette kan have hjulpet med at løse dit nuværende problem, men du bør bestemt lade det være, da det tjener til at beskytte din pc.

Løsning 8: En simpel registreringsdatabase-hotfix

Denne proces kræver redigering af din registreringsdatabase, som kan være ret nyttig, men også farlig. Før du fortsætter med denne løsning, anbefales det, at du lukker alle dine kørende programmer, og det tilrådes at oprette en sikkerhedskopi af din registreringsdatabase, hvis noget går meget galt, mens du redigerer det.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at trykke Windows-logotast + R-tast sammen. Skriv derefter regedit i det, og klik på OK. Klik på Ja, når du bliver bedt om det af brugerkontokontrol.

 1. Gå til Registreringseditor-vinduet, gå til HKEY_LOCAL_MACHINE >> SOFTWARE >> Politikker >> Microsoft >> Windows >> WindowsUpdate >> AU
 2. I højre rude af AU-nøglen skal du dobbeltklikke på UseWUServer, ændre dens værdidata til 0 og klikke på OK.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde WindowsUpdate, skal du oprette en. Følg nedenstående trin.

 1. Højreklik på Windows-mappen, og vælg derefter Ny> Nøgle, og navngiv den nye nøgle WindowsUpdate.
 2. Højreklik på WindowsUpdate-mappen, og vælg derefter Ny >> Nøgle, og navngiv den nye nøgle AU.
 3. Højreklik på højre rude i AU-tasten, vælg Ny >> DWORD (32-bit) værdi. Navngiv den nye værdi UseWUServer. Indstil dens værdi til 0.
 4. Prøv nu at installere Windows-opdateringer nu.

Løsning 9: Installer den nyeste version af .NET Framework

At have den nyeste version af dette værktøj er et must, hvis du ønsker, at opdateringsprocessen skal gå glat.

Naviger til dette link, og klik på den røde downloadknap for at downloade den nyeste version af Microsoft .NET Framework. Når download er afsluttet, skal du finde den fil, du downloadede, og køre den. Bemærk, at du bliver nødt til at have konstant adgang til Internettet.

 1. Efter installation af den nyeste version er det tid til at kontrollere dens integritet. Brug tastaturkombinationen Windows Key + R på dit tastatur til at åbne dialogboksen Kør.
 2. Skriv Kontrolpanel, og klik på OK for at åbne det.

 1. Klik på Afinstaller et program, og klik på Slå Windows-funktioner til eller fra. Sørg for at finde posten .NET Framework 4.6.1, og sørg for, at den er aktiveret.
 2. Hvis afkrydsningsfeltet ud for .NET Framework 4.6.1 ikke er aktiveret, skal du aktivere det ved at klikke på feltet. Klik på OK for at lukke Windows-funktionsvinduet og genstarte computeren.

 1. Hvis .Net Framework 4.6.1 allerede er aktiveret, kan du reparere. Net Framework ved at fjerne markeringen i boksen og genstarte computeren. Når computeren er genstartet, skal du genaktivere .Net Framework og genstarte computeren igen.

Bemærk: Hvis du bruger en anden Windows-version end Windows 10, kan den seneste version være anderledes, som du også skal installere.