Vejledninger

LØSNING: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (netio.sys) ELLER SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (netio.sys)

Netio.sys er Windows 'netværk I / O-undersystemfil. Det er en del af Windows, der ikke bør slettes eller deaktiveres på nogen måde, da det grænseflader med dit systems netværkskort og dets drivere, og ændring eller fjernelse af det kan få kortet til at stoppe med at fungere.

At få DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (netio.sys) eller SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (netio.sys)fejl vil også give dig den frygtede Blå skærm af døden, hvilket får dit system til at gå ned og potentielt miste noget, du måske har arbejdet med. BSOD-fejlen fortæller dig det netio.sys forårsager problemet - men det er intet andet end et tip til at fortælle dig, hvor du skal kigge.

Indtil videre har der været et par mulige årsager til dette problem, så her har du et par forskellige metoder, der kan løse dette problem, uanset hvad årsagen er til dit specifikke system. Sørg for at læse dem alle igennem, da de vedrører forskellige brugere, og du bør se, hvilken der passer bedst til din specifikke situation.

Metode 1: Kontroller, om du bruger McAfee / Zone Alarm, og udskift dem

Mens netio.sys vedrører dit systems netværksadapter, har det været kendt at forårsage konflikter med nogle ret populære antivirusprogrammer, især McAfee og Zone Alarm. Hvis du bruger nogen af ​​dem, kan du prøve at fjerne dem og se, om fejlene fortsætter. Glem ikke at aktivere Windows Defender, fordi brug af din computer uden nogen form for virusbeskyttelse simpelthen beder om problemer. Tryk på for at aktivere det Start på dit tastatur og skriv Windows Defender. Åbn den, og klik Tænde for. Det deaktiverer sig selv, når du har installeret anden antivirussoftware, så hvis du har McAfee eller Zone Alarm, skal du tænde den manuelt.

Når du har Windows Defenders beskyttelse på plads, skal du afinstallere McAfee eller Zone Alarm. Åbn Start menu og type Skift eller fjern et program. Find dit antivirus på listen over installeret software, klik på det, og klik Afinstaller bagefter. Følg guiden, og du skal slippe af med den på ingen tid. Genstart dit system for at sikre, at alle filer slettes, og det skal ikke længere give dig en BSOD.

Mens Windows Defender er en ret anstændig og let antivirusløsning, i det mindste blandt de gratis, hvis du hellere vil have noget større, der giver mere beskyttelse, vil du måske undersøge at få et andet stykke software efter dine behov.

En ting værd at nævne er, at hvis du købte din enhed med Windows afinstalleret, og den allerede havde McAfee, er der en ret stor chance for, at der vil være resterende filer, selv efter afinstallationen. De burde ikke forårsage problemer, men hvis de gør det, skal du muligvis ty til en ren installation af Windows for at slippe af med dem.

Metode 2: Tjek din torrent-software

Uanset populær mening kan torrent-software bruges til meget mere end ulovligt at downloade software eller filer. Visse sådanne applikationer kan dog forårsage problemer med netio.sys-filen, hovedsagelig på grund af netværksgrænsen. For brugere af BitTorrent er der en løsning, der kan hjælpe dig. Åbn BitTorrent, og naviger til Muligheder, og så Præferencer, derefter Fremskreden. Under Diskcache, du skal fjerne markeringen fra begge dele Aktiver caching af disklæsninger, såvel som Aktivér caching af diskskrivninger. Nu kan du fortsætte med at downloade uden at frygte en BSOD, og ​​både dine aktuelle torrents såvel som alle nye, du måtte tilføje, fungerer.

Metode 3: Geninstaller og / eller opdater dine netværksadapterdrivere

Da dette er et netværksproblem, er problemet sandsynligvis et sted mellem netio.sys-filen og driverne til din netværksadapter, hvis du ikke bruger nogen af ​​programmerne i de tidligere metoder. Opdatering af driverne vil sandsynligvis hjælpe. Din bedste måde at gøre dette på er først at kontrollere gennem Windows Update. I de sidste par versioner af Windows opdaterer det ikke kun dit operativsystem, men også alle dine drivere. For at gøre dette skal du trykke på Start og skriv Windows opdatering. Tryk på i det vindue, du præsenteres for Søg efter opdateringer. Hvis der er tilgængelige opdateringer, downloader og installerer Windows dem til dig. Hvis der ikke er det, er det næste trin Enhedshåndtering.

Enhedshåndtering er tilgængelig via Kontrolpaneleller ved blot at skrive Enhedshåndtering i Start menu. Find den på den liste, du ser Netværkskort og udvide det. Hvis der er noget problem med driveren, skal du se a gul udråbstegn ved siden af ​​det. Selvom der ikke er, Højreklik adapteren, og vælg Opdater driver software fra rullemenuen. Følg guiden og genstart din enhed til sidst.

Hvis dette af en eller anden grund mislykkes, er din sidste udvej for drivere producentens websted. Hvis du har en bærbar computer eller en anden bærbar enhed, kan du finde driverne på producentens hjemmeside, bare søge efter din specifikke enhed og downloade netværksdriveren til den korrekte operativsystemversion. Hvis du har en stationær pc, skal du gå til producenten af ​​dit netværkskort og downloade den korrekte driver derfra. Sørg for at afinstallere den aktuelle driver først fra Enhedshåndtering (der er en Afinstaller indstilling, når du højreklikker på netværksadapteren, brug den). Genstart din enhed både efter afinstallation af den aktuelle driver og efter installation af den nye.

Metode 4: Rens installation af Windows

Hvis alt andet mislykkes, kan det betyde, at der er en korrupt fil i din Windows-installation, og uanset hvad du afinstallerer og geninstallerer, kan du ikke rigtig rette det permanent. Din sidste mulighed er at udføre en ren installation af Windows 10, hvorefter du kan installere alle drivere og software manuelt og sørge for, at du ikke står over for BSOD igen.

Blue Screens of Death er begyndt at vises meget ofte, især siden introduktionen af ​​Windows 10. De fleste af dem skyldes imidlertid driverfejl eller inkompatibel software, og de kan let løses ved at tage sig af den pågældende driver eller software. De ovennævnte metoder beskriver, hvordan man gør nøjagtigt det, så ved at følge dem slipper man af DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (netio.sys) fejlen.