Vejledninger

Fix: System afbryder høj CPU-brug

System Interrupts er en officiel del af Windows, og selvom det ser ud som en proces i Task Manager, er det ikke rigtig en proces i traditionel forstand. Det er snarere en samlet pladsholder, der bruges til at vise systemressourcerne, der bruges af alle hardwareafbrydelser, der sker på din pc.

Hardwareafbrydelser er en kerne del af enhver computer, og de bruges til effektivt at styre og køre mange aktiviteter samtidigt. Der er hundredvis af processer, der udføres samtidigt på din computer. Afbrydelser bruges som en mekanisme til at udføre en vigtig instruktion med det samme ved at suspendere aktiviteten i nogle andre processer, eller de bruges af processer til at advare CPU'en om, at de er klar til udførelse.

Selvom det er vigtigt at bruge det i operativsystemet og på din maskine, bør processen System Interrupts ikke gå ud over 2-3% under normale forhold. Hvis processen springer til omkring 20% ​​og forbliver der, betyder det, at du har et problem. Disse problemer kan spores tilbage til dårligt konfigurerede drivere, nogle eksterne enheder og hurtig opstart osv. Vi har anført en række forskellige løsninger til løsning af denne sag. Start med den første, og arbejd dig ned, da kompleksiteten også øges.

Løsning 1: Deaktivering af USB-rodhubs

USB Root Hub er ikke en fysisk enhed, som du tilslutter en USB-periferiudstyr. Det er i stedet en softwaredriver, der lader dig forbinde flere USB-perifere enheder til din computer. De fleste computere har flere USB-rodhubs, så du kan dele databussen på tværs af flere enheder.

For at deaktivere USB-rodhubs, der ikke bruges af dit tastatur og mus, skal vi først afgøre, hvilke USB-root-hubs de bruger. Først vil vi bestemme dette og derefter deaktivere alle de ekstra rodhubs i håb om, at dette løser den høje CPU-brug.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”Og tryk på Enter.
 2. Når du er i enheden, skal du udvide kategorien “Universal Serial Bus Controllers”Og find alle de rodnav, der er anført der.
 3. Højreklik på rodnavet, og vælg Egenskaber. En gang i egenskaberne skal du åbne fanen "Strøm”Og kontroller, om dine enheder er tilsluttet der. Din mus og dit tastatur skal vises, hvis de bruger dette rodhub. Hvis de er, kan du deaktivere alle de andre rodnav med dette som en undtagelse.

 1. Efter identificering af rodnavet i brug af din mus og tastatur, deaktiver alle de andre rodnav ved at højreklikke på det og vælge “Deaktiver”.

 1. Genstart din computer og kontroller, om det aktuelle problem blev løst. Hvis dette ikke gør nogen forskel, er du velkommen til at tilbagekalde alle ændringer.

Løsning 2: Deaktivering af lydforbedringer

Nogle lyddrivere bruger forbedringer i et forsøg på at forbedre din lydkvalitet. Hvis disse egenskaber ikke er kompatible med din computer, kan dette resultere i nogle større problemer som den CPU-brug, vi lige oplever. Vi kan prøve at deaktivere lydforbedringerne og kontrollere, om CPU-brugen bliver bedre. Ikke alle lyddrivere udfører denne funktion. De har muligvis omdøbt fanen Forbedringer som lydblaster. I så fald kan vi prøve at deaktivere alle effekter til lyden.

Nogle lyddrivere har også et problem med indstillingen "Eksklusiv tilstand", som giver andre applikationer mulighed for at tage fuld kontrol over dit lydkort. Dette burde ikke være et problem, men det er værd at prøve at se, om dette løste vores problem.

 1. Trykke Windows + R for at starte din Løb Skriv “i dialogboksenKontrolpanel”For at starte applikationen.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du skrive “lyd”I søgefeltet til stede øverst til højre på skærmen. Åbn indstillingerne for lydretur i søgeresultatet.
 3. Når lydindstillingerne er åbnet, skal du klikke på den lydenhed, der er tilsluttet din computer. Højreklik og vælg Ejendomme.

 1. Gå nu over til Fanen Forbedringer og fjern markeringen af ​​alle forbedringer aktiveret (du kan også markere afkrydsningsfeltet, der siger "Deaktiver alle forbedringer").
 2. Vælg nu Fremskredenfanen og fjern markeringen i den eksklusive tilstand hvor applikationer har lov til at tilsidesætte indstillingerne. Gem dine ændringer og afslut.

Bemærk: Hvis dette ikke medfører nogen ændring, kan du altid slå alle disse muligheder til igen.

Løsning 3: Deaktivering af Wake on Magic Packet Settings

Der er en funktion på Windows, hvor din netværksadapter har privilegiet at vække din pc efter transmission af data. Computeren henviser til datapakken som "Wake on Magic Packet". Denne funktion er også kendt for at forårsage høje problemer med CPU-brug, da det ser ud til, at der genereres mange afbrydelser, og systemet svarer til hver af dem. Vi kan prøve at deaktivere denne mulighed fra dine indstillinger. Hvis dette ikke giver nogen forventede resultater, kan du altid deaktivere det senere.

 1. Trykke Windows + R for at starte programmet Kør på din computer. Skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen og tryk Enter. Dette starter din computers enhedsadministrator.
 2. I enhedsadministratoren vises alle enheder, der er tilsluttet din computer, efter kategorierne. Klik på Netværkskort til rullemenuen, der indeholder yderligere enheder.
 3. Vælg din Ethernet og WiFi enhed, skal du højreklikke på den og vælge Ejendomme fra listen over valgmuligheder.

 1. Naviger nu til Fanen Avanceret. Her vil mange muligheder være tilgængelige. Naviger til slutningen af ​​listen, så finder du en mulighed, der siger “Vågn på Magic Packet”. Dens værdi aktiveres. Vælg handicappet, gem ændringer og afslut.

Genstart computeren, hvis det er nødvendigt, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 4: Installation af Intel Rapid Storage Technology

Intel Rapid Storage Technology er en Windows-baseret applikation, der giver forbedret ydelse og pålidelighed til systemer udstyret med SATA-diske til stationære, mobile og serverplatforme. Når du bruger et eller flere SATA-diskdrev, kan du drage fordel af forbedret ydelse og lavere strømforbrug. Når du bruger mere end en disk, kan du øge beskyttelsen mod datatab i tilfælde af diskfejl.

Der var nogle få tilfælde, hvor brugerne observerede, at installation af Intel Rapid Storage Technology-modulet løste deres problem for dem. Installation er ikke meget besvær, men du skal være opmærksom på, at den erstatter SATA-controller-driveren på din computer. Hvis du er opmærksom på mekanikken, skal du installere modulet fra Intels officielle hjemmeside. Hvis produktet er installeret med succes, skal du se et ikon i proceslinjen, der ser sådan ud.

Løsning 5: Deaktivering af hurtig opstart

Windows 10's hurtig opstart (også kaldet hurtig opstart) fungerer på samme måde som hybrid-søvntilstande i tidligere versioner af windows. Det kombinerer elementerne i en kold nedlukning og dvale-funktionen. Når du lukker computeren, logger Windows alle brugere af og lukker alle applikationer, der ligner den kolde boot. På dette tidspunkt ligner Window's tilstand, når den er startet op (da alle brugere er logget af, og applikationer er lukket). Imidlertid kører systemsessionen, og kernen er allerede indlæst.

Derefter sender Windows en meddelelse til enhedsdrivere om at forberede sig på dvaletilstand og gemmer den aktuelle systemtilstand i dvaletilstand og slukker computeren. Når du genstarter computeren, behøver Windows ikke at genindlæse kernen, systemtilstanden eller driverne. Det opdaterer bare dit RAM med det indlæste billede i dvale-filen og navigerer dig til startskærmen.

Vi kan prøve at deaktivere denne funktion, da den ikke lukker computeren helt ned på den traditionelle måde, vi forventer. Der var mange mennesker, der fandt ud af, at deaktivering af denne funktion løste den høje CPU med det samme.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “i dialogboksenkontrolpanel”Og tryk Enter. Dette starter din computers kontrolpanel.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på Strømstyring.

 1. Når du er i Power Options, skal du klikke på “Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør”Til stede i venstre side af skærmen.

 1. Nu vil du se en mulighed, der kræver administrative rettigheder navngivet som “Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige”. Klik på den.

 1. Gå nu til bunden af ​​skærmen og fjern markeringen kassen, der siger “Tænd hurtig opstart”. Gem ændringer og afslut.

 1. Du skal muligvis genstarte din computer. Kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 6: Fejlfinding af enheder og drivere

Hvis du har gennemgået alle ovenstående løsninger uden resultater, har vi intet andet valg end at begynde at diagnosticere, hvilken enhed / driver der forårsager problemet. Systemafbrydelser drives for det meste af dårlige drivere eller enheder med kun få softwareundtagelser (som vi lige dækkede ovenfor). Vi starter med at afbryde forbindelsen til alle dine eksterne enheder og derefter gå videre til dine interne enheder. Vi opdaterer også enhedsdrivere i hvert tilfælde.

 1. Start frakobling af alle eksterne enheder inklusive mus, tastatur, eksterne Bluetooth-enheder, eksterne WiFi-kort osv. Afbryd dem en efter en, og observer CPU-brugen i et par minutter. Hvis det forbliver det samme, kan du fortsætte med at frakoble andre enheder, men hvis det sænkes markant ned (til omkring 2-3%), betyder det, at du har fundet synderen.

 1. Hvis du ikke kan registrere en defekt ekstern enhed, kan vi begynde at gå videre til interne enheder og se om problemet ligger der. Selvfølgelig er dette trin vanskeligere end før, du kan ikke bare frakoble enhederne. Du skal afbryde dem en efter en ved hjælp af enhedsadministratoren.
 • Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”, og tryk på Enter. Når du er i enhedsadministratoren, målret mod enheder som netværkskort, lydkort, og andre tilføjelseskort osv. Efter deaktivering af hver enhed, skal du kontrollere CPU-brugen efter systemafbrydelser. Hvis det ikke ændrer sig og stadig er stabilt på 20-30%, betyder det, at den enhed, du deaktiverede, ikke er synderen, og du er nødt til at gå videre til den næste.

Undgå at deaktivere vigtige systemenheder såsom diskdrev, displayadaptere, alt under kategorierne computer, processor eller systemenhed.

 1. Nu opdaterer vi enhedsdrivere til alle enheder, der findes på din computer. Dette er også en vanskelig og tidskrævende del. Automatiske driveropdateringer er ikke pålidelige, derfor skal vi opdatere dem manuelt. Der er to måder at være helt sikre på, at en bestemt enhed ikke forårsager et problem; først opdaterer vi drivere til den seneste tilgængelige version, og hvis du ikke ser nogen forskel, skal du rulle dem tilbage til en tidligere version. Hvis du stadig ikke kan se nogen ændring, kan du gå videre til opdatering af en anden enhedsdriver.

Du skal downloade de nødvendige drivere fra din producentens websted.

 • Højreklik på enheden, og klik på “Opdater enhedsdriver”. Vælg nu den anden mulighed “Gennemse min computer for driversoftware”.