Vejledninger

Sådan løses Windows 10-fildeling ikke fungerer problem?

Indstillingen Fildeling på Windows 10 giver brugerne mulighed for hurtigt at dele filer i det lokale netværk, de opretter. Imidlertid har mange brugere rapporteret, at nogle af de nyeste Windows 10-builds har ødelagt denne funktion, og brugere har ikke været i stand til at bruge den korrekt.

Enten kan computerne ikke se hinanden på netværket, eller de kan få adgang til andres filer på grund af tilladelsesindstillinger. Uanset hvad er funktionen brudt, og brugerne er desperate efter en arbejdsmetode. Heldigvis har der været foreslået en hel del arbejdsmetoder af brugere, så vi anbefaler, at du tjekker dem nedenfor!

Hvad forårsager, at Windows 10-fildeling ikke fungerer?

Der er mange forskellige årsager til dette problem, og vi besluttede at medtage metoder baseret på så mange årsager, som blev bekræftet af brugerne online. At bestemme den rigtige årsag er det første skridt i en vellykket fejlfinding, da det giver dig mulighed for hurtigere at bestemme de rigtige metoder. Tjek listen nedenfor!

 • Relaterede tjenester kører ikke - Fildeling på Windows 10 afhænger af et par tjenester, der absolut skal køre, når du forsøger at dele filer. Sørg for at starte disse tjenester, og sørg for, at de starter automatisk.
 • Mangler ejerskab og tilladelser på målcomputeren - Hvis problemet vises, når du prøver at få adgang til en bestemt mappe på en bestemt computer, kan det være et problem med tilladelser og ejerskab. Sørg for, at filens egenskaber gør det muligt at dele den!
 • Ingen Windows-legitimationsoplysninger - Adgang mellem forskellige computere er ikke aktiveret for alle, og du bliver sandsynligvis nødt til at tilføje legitimationsoplysninger til målcomputerne for at det kan genkendes på netværket som pålideligt. Alternativt kan du bruge regedit til at give alle adgang til computeren.
 • IPv6 - mange brugere har rapporteret, at deaktivering af IPv6 på deres computere lykkedes at løse problemet, så sørg for at prøve det.
 • SMB 1.0 / CIFS File Sharing Support er deaktiveret - Denne funktion er ofte deaktiveret af nye Windows-opdateringer, men mange netværksprotokoller og handlinger afhænger stadig af, om den skal aktiveres, så sørg for at aktivere denne Windows-funktion.
 • Seneste opdateringer ikke installeret - Hvis du ikke har de nyeste Windows-opdateringer, går du glip af mange nye fejlrettelser og sikkerhedsrettelser, og en af ​​opdateringerne kan lige så godt give en løsning på dette problem. Sørg for, at du kører den nyeste version af Windows!

Løsning 1: Sørg for, at visse tjenester kører korrekt

Fildeling, som enhver anden funktion i Windows 10, afhænger af, at visse tjenester kører korrekt. I dette tilfælde kaldes tjenesterne Function Discovery Provider Host og Function Discovery Resource Publication. Disse tjenester skal startes og behovet for at køre konstant. Følg nedenstående trin for at opnå det på din computer!

 1. Åbn Løb hjælp ved hjælp af Windows-tast + R-tastekombination på dit tastatur (tryk på disse taster samtidig. Skriv “tjenester.msc”I det nyåbnede felt uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Tjenester værktøj.
 1. Den alternative måde er at åbne kontrolpanelet ved at finde det i Start-menu. Du kan også søge efter det ved hjælp af Start-menuens søgeknap.
 2. Når kontrolpanelets vindue åbnes, skal du ændre “Vis af”Valgmulighed øverst til højre i vinduet til“Store ikoner”Og rul ned, indtil du finder Administrative værktøjer Klik på den, og find den Tjenester genvej i bunden. Klik på den for også at åbne den.
 1. Find Funktionsopdagelsesudbyder vært og Funktion Discovery Resource Offentliggørelse tjenester på listen, skal du højreklikke på hver enkelt og vælge Ejendomme fra kontekstmenuen, der vises.
 2. Hvis tjenesten startes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du stoppe den indtil videre ved at klikke på Hold op knappen i midten af ​​vinduet. Hvis den stoppes, skal du lade den stoppe, indtil vi fortsætter.
 1. Sørg for, at indstillingen under Starttype menuen i tjenestens egenskabsvindue er indstillet til Automatisk inden du fortsætter med andre trin. Bekræft eventuelle dialogbokse, der kan vises, når du ændrer opstartstypen. Klik på Start knappen midt i vinduet, inden du afslutter. Sørg for at gentage den samme proces for alle tjenester, vi nævnte.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Start:

Windows kunne ikke starte tjenesten på lokal computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces.

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra ovenstående instruktioner for at åbne tjenestens egenskabsvindue. Naviger til Log på fanen og klik på Gennemse ...

 1. Under "Indtast objektnavnet for at vælge"Indtastningsfelt, skriv din kontos navn, klik på Tjek navne og vent på, at navnet bliver tilgængeligt.
 2. Klik på Okay når du er færdig, og indtast adgangskoden i Adgangskode boks, når du bliver bedt om det, hvis du har oprettet en adgangskode. Windows 10 Fildeling skal nu fungere korrekt!

Løsning 2: Giv ejerskab og tilladelser til de problematiske mapper

Hvis dette problem opstår med bestemte filer eller mapper, skal du sørge for, at computeren, der prøver at få adgang til den, har de nødvendige tilladelser. Hvis det ikke gør det, skal du sørge for de filer og mapper, der er problematiske.

 1. Åben Biblioteker post på den problematiske pc, eller åbn en hvilken som helst mappe på computeren, og klik på denne pc-indstilling i menuen til venstre.
 2. Naviger til den problematiske mappe, som ikke er tilgængelig for fildeling. Sørg for at gentage den samme proces for hver problematisk mappe.
 1. Du bliver nødt til at overtage mappen, før du fortsætter. Højreklik på mappen, klik Ejendomme, og klik derefter på Sikkerhed Klik på Fremskreden knap. Vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vises. Her skal du ændre Ejer af nøglen.
 2. Klik på Lave om link ved siden af ​​"Ejer:" - etiketten Vinduet Vælg bruger eller gruppe vises.
 1. Vælg brugerkonto via Fremskreden knappen, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet, der skal vælges', og klik på OK. Tilføj Alle sammen
 2. Hvis du vil ændre ejeren af ​​alle undermapper og filer i mappen, skal du vælge afkrydsningsfeltet “Udskift ejeren på undercontainere og objekter”I“Avancerede sikkerhedsindstillingerVindue.
 1. Klik på Tilføje knappen nedenfor, og følg den op ved at klikke på knappen Vælg en hovedtop øverst. Vælg brugerkonto via Fremskreden knap, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet for at vælge'Og klik Okay. Tilføj Alle sammen
 2. Under Grundlæggende tilladelser sektion, skal du sørge for at vælge Fuld kontrol inden du anvender de ændringer, du har foretaget.
 1. Endelig naviger til Deling fanen og klik på Avanceret deling Marker afkrydsningsfeltet ud for Del denne mappe post i vinduet, der vises.
 1. Genstart begge computere, og kontroller, om fildelingsindstillingen er i stand til at få adgang til mappen på den problematiske computer!

Løsning 3: Tilføj en Windows-legitimationsoplysninger

Hvis du forsøger at oprette forbindelse til en ekstern servercomputer, og du ikke får adgang til en bestemt mappe til fildeling, kan du tilføje en legitimationsoplysninger, der forhindrer Windows i at forhindre denne forbindelse. For at fortsætte skal du kende netværksadressen, brugernavnet og adgangskoden til den eksterne computer eller server.

 1. Åben op Kontrolpanel ved at søge efter hjælpeprogrammet i Start-knappen eller ved at klikke på knappen Søg (Cortana) i venstre del af proceslinjen (nederste venstre del af skærmen.
 2. Du kan også bruge Windows-nøgle + R-nøglekombination hvor du skal skrive “styring.exe”Og klik på Kør, som også åbner Kontrolpanel direkte.
 1. Skift Vis af mulighed for at Store ikoner øverst til højre i kontrolpanelvinduet, og prøv at finde Credentials Manager
 2. Skift visningen fra weblegitimationsoplysninger til Windows legitimationsoplysninger og klik på Tilføj en Windows-legitimationsoplysninger knappen under det respektive afsnit.
 1. Indtast computerens navn (IP-adresse) på internet- eller netværksadressen, og indtast henholdsvis brugernavn og adgangskode. Dette vil sikre, at computeren er korrekt genkendt, og det forhåbentlig løser problemet med fildeling.

Løsning 4: Deaktiver IPv6

Deaktivering af internetprotokol version 6-forbindelse på de computere, der er tilsluttet i det netværk, du har oprettet til fildeling, lykkedes at løse problemet for mange brugere, og det er bestemt en nem måde at løse problemet på. Dette gør denne metode værdig, og du bør ikke springe den over under din fejlfindingsproces.

 1. Brug Windows + R-nøgle combo, som straks skal åbne dialogboksen Kør, hvor du skal skrive 'ncpa.cpl'I bjælken og klik på OK for at åbne indstillingen for internetforbindelsesindstillinger i Kontrolpanel.
 2. Den samme proces kan også udføres ved manuelt at åbne Kontrolpanel. Skift visningen ved at indstille øverst til højre i vinduet til Kategori og klik på Netværk og internet på toppen. Klik på Netværks-og delingscenter for at åbne den. Prøv at finde Skift adapterindstillinger i venstre menu, og klik på den.
 1. Når Internetforbindelse vindue åbnes, dobbeltklik på din aktive netværksadapter.
 2. Klik derefter på Egenskaber, og find Internetprotokol version 6 post på listen. Deaktiver afkrydsningsfeltet ud for denne post, og klik på OK. Genstart computeren for at bekræfte ændringerne, og kontroller, om problemet fortsætter.

Løsning 5: Aktivér understøttelse af SMB 1.0 / CIFS-fildeling

Det ser ud til, at en nylig opdatering til Windows 10 har deaktiveret SMB-funktionen, der er ansvarlig for fildeling, og det har bestemt overrasket brugere, der begyndte at modtage denne irriterende fejl. Heldigvis kan problemet løses lige så let som at tænde SMB 1.0 i vinduet Windows-funktioner. Følg nedenstående trin for at gøre det!

 1. Klik på Start-menu knap og skriv “Kontrolpanel”Når det åbner. Klik på det første resultat for at åbne Kontrolpanel. Du kan også klikke Windows-nøgle + R taster på samme tid og indtast “styring.exe”I Kør dialog boks.
 2. Sørg for at ændre visningen i Kontrolpanel til Vis efter: Kategori og klik på Afinstaller et program under Programmerafsnit.
 1. Find drejningen i dette vindue Windows-funktioner er slået til eller fra indstilling i venstre rude, skal du klikke på den og rulle ned, indtil du finder SMB 1.0 / CIFS fildelingsstøtte.
 2. Hvis afkrydsningsfeltet ud for SMB 1.0 / CIFS fildelingsstøtte er ikke aktiveret, skal du aktivere det ved at klikke på feltet. Klik på OK for at lukke Windows-funktioner vindue, og genstart computeren.
 1. Kontroller, om problemet er væk, når du prøver at dele filer på Windows 10!

Løsning 6: Opdater Windows til den nyeste version

De nyeste versioner af Windows 10 ser ud til at have løst dette problem for godt, så længe det ikke var forårsaget af nogle tredjeparts tjenester eller programmer. Selvom problemet ofte var forårsaget af en ny Windows Update, har Windows frigivet rettelser bagefter for at slippe af med problemet. Fildeling kan genaktiveres ved at opdatere Windows til den nyeste version, så sørg for at prøve det nedenfor!

 1. Brug Windows-tast + I-tastekombination for at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge på “Indstillinger”Ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen eller blot klikke på tandhjulsikonet.
 1. Find og åbn “Opdatering og sikkerhed”Sektion i Indstillinger Bliv i Windows opdatering fanen og klik på Søg efter opdateringer knappen under Opdater status for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.
 1. Hvis der er en, skal Windows installere opdateringen med det samme, og du bliver bedt om at genstarte din computer bagefter.

Løsning 7: Tillad adgang ved hjælp af Regedit

Metoden nedenfor er nyttig, hvis du vil være i stand til at oprette forbindelse til pc'er i dit netværk uden at skulle bruge legitimationsoplysninger. Dette anbefales til netværk, hvor alle computere er sikre, og der ikke er nogen chance for, at en anden opretter forbindelse til det samme netværk. Følg nedenstående trin for denne pæne regedit-løsning!

 1. Da du skal redigere en registreringsdatabasenøgle, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel, som vi har offentliggjort, for at sikkerhedskopiere din registreringsdatabase sikkert for at forhindre andre problemer. Der vil stadig ikke være noget galt, hvis du følger trinene omhyggeligt og korrekt.
 2. Åbn Registreringseditor vindue ved at skrive “regedit” i søgefeltet, Start-menuen eller dialogboksen Kør, som du kan få adgang til med Windows-nøgle + R tastekombination. Naviger til følgende nøgle i din registreringsdatabase ved at navigere i venstre rude:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ LanmanWorkstation \ Parameters
 1. Klik på denne tast, og prøv at finde en navngivet post AllowInsecureGuestAuth. Hvis det ikke er der, skal du oprette en ny DWORD-værdi post kaldet AllowInsecureGuestAuth ved at højreklikke i højre side af vinduet og vælge Ny >> DWORD (32-bit) værdi. Højreklik på det, og vælg Modificere indstilling fra genvejsmenuen.
 1. I Redigere vindue under Værdidata sektion ændre værdien til 1 og anvend de ændringer, du har foretaget. Sørg for, at basen er indstillet til decimal. Bekræfte eventuelle sikkerhedsdialoger, der kan vises under denne proces.
 2. Du kan nu genstarte din computer manuelt ved at klikke på Start-menu >> Tænd / sluk-knap >> Genstart og kontroller, om problemet er væk. Dette løser sandsynligvis problemet med det samme.