Vejledninger

Sådan løses Windows 10 Kontrolpanel ikke åbner

Kontrolpanel er et meget nyttigt værktøj, der giver dig mulighed for at ændre og kontrollere forskellige vigtige indstillinger. I nogle situationer kan du muligvis ikke åbne kontrolpanelet. Der er mange brugere, der klager over ikke at kunne åbne kontrolpanelet. Teknisk set kunne brugerne åbne kontrolpanelet, men det åbner kun et sekund. Så lukkes kontrolpanelet med det samme. Dette er naturligvis et meget alvorligt problem, fordi dette problem forhindrer dig i at få adgang til nogle af de vigtigste indstillinger på din computer. Dit kontrolpanel lukkes inden for et sekund, hvilket ikke er nok tid til at udføre en opgave.

Den mest sandsynlige årsag til dette problem er en fejl i Windows Update. Så hvis du for nylig har installeret en opdatering, er det den største mistænkte. Der er også et par andre ting, der også kan forårsage dette problem. IDT-lydpanelet kan også forårsage denne type problemer med kontrolpanelet. En kontrolpanelfil er også kendt for at forårsage modstridende problemer med kontrolpanelet, hvilket fører til dette problem. Windows-fejlrapporteringstjenester kan også være synderen bag dette problem. Da der er mange ting, der kan forårsage dette problem, er der flere løsninger afhængigt af, hvad der forårsager, at kontrolpanelet går ned for dig. Gå bare igennem hver af nedenstående metoder, indtil dit problem er løst.

Metode 1: Opdater din Windows

Sørg for, at din Windows er opdateret til den nyeste version, og at alle opdateringerne er installeret. Størstedelen af ​​brugerne fandt ud af, at problemet automatisk blev løst, efter at deres systemer blev opdateret. Så den mest sandsynlige årsag er, at Microsoft frigav en rettelse i en af ​​deres seneste opdateringer. Så hvis du ikke allerede har gjort det, skal du se efter opdateringer og installere de nyeste Windows-opdateringer.

Metode 2: Afinstaller IDT Audio Panel

For nogle brugere forårsagede IDT-lydpanelet problemet, og afinstallation af IDT-lydpaneler løser problemet med kontrolpanelets nedbrud for dem. Følg nedenstående trin for at finde og afinstallere IDT-lydpanelet

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Typeappwiz.cpl og tryk på Gå ind

 1. Dette åbner Afinstaller eller skift program skærmbillede på dit kontrolpanel
 2. Find IDT-lydpanel og vælg det
 3. Vælg Afinstaller og følg instruktionerne på skærmen

Hvis du ikke kan finde IDT-lydpanelet på Afinstaller eller skift programskærm, eller hvis du ikke kan holde kontrolpanelet åbent i lang tid, skal du følge nedenstående trin:

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Typedevmgmt.msc og tryk på Gå ind

 1. Find og dobbeltklik Styring af lyd, video og spil
 2. Find og HøjreklikIDT-lydpanel eller IDT High Definition CODEC

 1. Vælg Afinstaller og følg eventuelle yderligere instruktioner på skærmen

Dit kontrolpanel skal fungere normalt, når du er færdig med at afinstallere IDT-lydpanelet

Metode 3: Slet / omdøb IDTNC64.cpl

IDTNC64.cpl er en kontrolpanel kontrolfil, men det kan være synderen bag dette problem. Denne fil kan være i konflikt med dit kontrolpanel og få kontrolpanelet til at gå ned efter et par sekunder. Masser af brugere løste problemet ved enten at slette eller omdøbe denne fil. Vi vil råde dig til at omdøbe filen, da det er en sikrere mulighed.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på E
 2. Type C: \ Windows \ System32 i adresselinjen (placeret øverst i midten) og tryk på Gå ind

 1. Find filenIDTNC64.cpl
 2. Højreklik på IDTNC64.cpl og vælg Omdøb
 3. Omdøb IDTNC64.cpl til alt hvad du vil, men vi vil foreslå at omdøbe det IDTNC64.oldcpl.

Prøv at åbne kontrolpanelet, når du er færdig med at omdøbe filen. Dit kontrolpanel skal fungere fint nu.

Metode 4: Deaktiver Windows Fejlrapporteringstjeneste

Deaktivering af Windows Fejlrapporteringstjeneste er også kendt for at løse dette problem.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type msconfig og tryk på Gå ind

 1. Vælg Tjenester fanen

 1. Find og fjern markeringen det Windows Fejlrapporteringstjeneste

 1. Klik på ansøge vælg derefter Okay

 1. Du skal kunne se en dato i Deaktiver dato kolonne

Kontroller, hvis afkrydsning af denne mulighed løser problemet. Hvis problemet stadig er der, skal du genstarte og kontrollere igen. Dit problem skal løses.

Metode 5: Åbn Kontrolpanel via Kør

Dette er ikke en løsning, men en slags løsning. Hvis du ikke er i stand til at løse problemet med metode 1, kan du følge nedenstående trin for at få adgang til kontrolpanelets kontrolelementer. Dette er ikke en løsning, men det vil i det mindste hjælpe dig med at få adgang til Windows-kontrollerne.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Typeappwiz.cpl og tryk på Gå ind

 1. Dette åbner Afinstaller eller skift program skærmbillede på dit kontrolpanel
 2. Type Kontrolpanel \ alle elementer på kontrolpanelet \ i adresselinjen (placeret øverst i midten) på dit kontrolpanel. Bemærk: Tryk ikke på Enter, bare kopier den og indsæt den i adresselinjen

Du skal kunne se en liste over kontrolpanelets kontrolelementer. Vælg en af ​​mulighederne på rullelisten for at åbne siden. Bemærk: Dette kan også gøre, at dit kontrolpanel lukkes, men du har en chance for at ændre den indstilling, du vil.