Vejledninger

Sådan skriver du spanske accenter på Windows 10

Alfabetet på det spanske sprog er det samme som det engelske, med tilføjelse af spanske accenterede versioner af standardvokalerne og bogstavet N. Derudover findes der også modstykker til standardspørgsmålstegnet og udråbstegnet (også som et par andre almindeligt anvendte symboler) på det spanske sprog - disse er simpelthen standardspørgsmålstegnet og udråbstegnet vendt på hovedet. Da disse tegn næsten aldrig er inkluderet på tastaturer på engelsk, er det ikke muligt for Windows 10-brugere at skrive spansk på deres tastaturer - i det mindste ikke under normale omstændigheder.

Det er normalt (normalt det operative ord her) ikke muligt for Windows 10-brugere at skrive tegn med spanske accenter på deres tastaturer, men det betyder ikke, at det er umuligt for Windows 10-brugere at skrive tegn med spanske accenter helt. De fleste mennesker kommer en gang imellem til et punkt, hvor de har brug for at skrive det spanske sprog på en computer, hvorfor de har brug for at vide, hvordan de kan gøre det. At skrive spanske accenter på Windows 10 er ikke kun muligt, men det er heller ingen form for raketvidenskab. Der er faktisk en hel række forskellige måder, som den gennemsnitlige Windows 10-bruger kan gå på at skrive spanske accenter på deres computer, og følgende er nogle af de absolut mest effektive:

Mulighed 1: Brug CapsLock med spanske accenter

Spanske accenter CapsLocker et genialt, ekstremt let lille program fra Andrew Lu's skrivebord, der er designet til at give Windows-brugere mulighed for at skrive tegn med spanske accenter uden at skulle skifte tastatur (fysisk eller softwaremæssigt) eller huske en båd med ASCII-koder.Spanske accenter CapsLock(som kan downloades ved at klikke påher) kører simpelthen i baggrunden, og mens programmet kører, kan brugerne skrive de spanske accenter modstykker til medlemmer af det engelske alfabet ved blot at holde nedeCaps Lockmens du skriver det respektive tegn.

For eksempel medSpansk accepterer CapsLockkører, holder nedeCaps Lockog skrive-en resulterer i en bliver skrevet, holder nedeCaps Lockog skriveEN (ved at trykke påFlytteog så-en at skrive bogstavet som en stor bogstav) resulterer i EN bliver skrevet og holder nedeCaps Lockog skrive? resulterer i ¿ bliver skrevet. Du behøver ikke at installereSpanske accenter CapsLock - ganske enkeltHentdet og kør det, når du har brug for at skrive spanske accenter på din computer. Husk detSpanske accenter CapsLockbliver nødt til at køre for at du skal kunne udnytte det, det har at tilbyde.

Desuden for at forhindre utilsigtet skift afCaps Lockmens den er i brug,Spanske accenter CapsLockgør det så, at du skal trykke påCaps Locktasten på tastaturet to gange i hurtig rækkefølge for at skifte mellemCaps Locktil eller fra.

Mulighed 2: Skriv tegn med spanske accenter ved hjælp af deres Alt-koder

Hver enkelt spansk accenttegn, der kan indtastes på en Windows-computer, har sin egen specifikke Alt-kode. Alt-koden for et spansk accenttegn kan bruges til at skrive dets tilsvarende karakter i ethvert tekstfelt på en Windows-computer, der understøtter ASCII-tegn. Derudover er Alt-koder for spanske tegn med accent de samme i alle de forskellige versioner af Windows-operativsystemet, der findes, så de samme koder, der har fungeret på ældre versioner af Windows, fungerer også på Windows 10.

Hvis du vil skrive spanske accenttegn ved hjælp af deres Alt-koder, skal du blot trykke på og holde nedeAlttast på tastaturet, og hold det nede, skriv den respektive Alt-kode til det spanske accenttegn, du vil skrive, ved hjælp af numerisk tastatur (dette fungerer kun, hvis du bruger tastaturets numeriske tastatur til at skrive koden, men det fungerer uanset hvis du bruger en bærbar computer). Sørg for, at din computer erNum Lockeraktiveretinden du går videre og skriver det respektive tegns Alt-kode på det numeriske tastatur. Her er Alt-koder for alle de spanske accenttegn, du muligvis har brug for at skrive:

en – 160 eller0225

é 130 eller0233

jeg – 161 eller0237

ó – 162 eller0243

ú– 163 eller0250

EN 0193

É – 0201

JEG – 0205

Ó – 0211

Ú – 0218

ü – 129 eller0252

Ü – 154 eller0220

ñ – 164 eller0241

Ñ – 165 eller0209

¿ – 168 eller0191

¡ – 173 eller0161

½ – 171

¼ – 172

º – 167

Valgmulighed 3: Brug USA - International tastaturlayout til Windows

USA - Internationalt tastaturlayout har masser af fordele i forhold til alle de andre muligheder, du kan bruge til at skrive tegn med spanske accenter på Windows 10. For det første er USA - International tastaturlayout en del af Windows, og det er ikke kun en del af din computers operativsystem, men er også helt gratis. Derudover kan det, at du udskifter dit nuværende tastaturlayout med USA - International tastaturlayout ikke interferere med at skrive på det engelske sprog - med US - International keyboardlayout, du kan samtidig indtaste både det engelske sprog og det spanske sprog med spansk accenterede tegn.

US - International tastaturlayout på Windows-computere er i stand til at skrive tegn med spanske accenter i alle tekstfelter, der er i stand til at indtaste og output med spansk accent. For at skifte til USA - International tastaturlayout fra dit nuværende tastaturlayout på Windows 10 skal du:

  1. ÅbnStart-menuog klik påIndstillinger.
  2. Klik påTid og sprog
  3. Klik på i venstre rude i vinduetRegion og sprog
  4. Find og klik på i højre rudeYderligere dato, klokkeslæt og regionale indstillinger
  5. I højre rude underSprog, Klik påSkift inputmetoder.
  6. I rækken der sigerEngelsk Forenede Stater), Klik påMulighederog derefter videreTilføj en inputmetodeunderIndtastningsmetode.
  7. Rul ned på listen over tilgængelige inputmetoder, indtil du finder detUSA - International. Når du serUSA - Internationalskal du klikke på den for at vælge den. Når du vælger tastaturlayoutet US - International, føjes det til sprogbjælken i din computers systembakke.
  8. Klik påENG i sprogbjælken i din computers systembakke, og tryk derefter påWindows-logotast + tastenMellemrumstast så mange gange som det tager at vælgeUSA - Internationaltastatur layout.

Når du har tilføjetUSA - Internationaltastaturlayout som en inputmetode og har også valgt det som din aktuelle inputmetode ved blot at skrive normale engelske tegn (såsom a), mens du holder højre nedeAlttast på dit tastatur (ja, kun højreAltnøglen vil arbejde for dette) vil resultere i deres spanske accenter modstykker (såsomen) for at blive skrevet i stedet for de normale tegn. Hvis du ikke holder højre nedeAlttasten, men den normale karakter vil blive skrevet - det er sådan, at USA - International tastaturlayout ikke forstyrrer normal engelsk skrivning.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found