Vejledninger

Fix: Venstreklik fungerer ikke Windows 10

Der er mange tilfælde, hvor folk, der bruger Windows, rapporterer, at deres venstre-klik-knap ikke fungerer. Der er forskellige tilfælde, hvor knappen ikke fungerer; det fungerer muligvis mellemliggende, eller fungerer det måske slet ikke. Uanset situationen er der to mulige løsninger på dette problem; enten er der en hardwarefejl, eller der er et softwareproblem. Kun bløde problemer kan løses ved hjælp af nedenstående løsninger. Start med den første og arbejd dig ned i overensstemmelse hermed.

Før du følger løsningerne, skal du sørge for, at dit venstre klik er valgt som den primære museknap. Hvis det er, og du ikke kan bruge venstrekliket normalt, skal du først fortsætte med nedenstående løsninger. Ellers skal du ændre det til venstre og se om problemet løses.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “mus”Eller“musog touchpad-indstillinger”, Og åbn indstillingsprogrammet.
 2. Vælg primære knap som "Venstre”. Kontroller nu svaret, når du klikker på venstre museknap.

Løsning 1: Deaktivering af din antivirussoftware

Der er nogle tilfælde, hvor din antivirussoftware på din computer er i konflikt med nogle moduler på din computer, som muligvis blokerer for nogle vigtige funktioner, der er nødvendige for effektiv kørsel. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du deaktiverer dit antivirus. Vi har listet måderne på, hvordan du deaktiverer softwaren ved at dække så mange produkter, som vi kan. Et bestemt antivirus kendt som Norton 360 blev fremhævet for at skabe problemer. Ikke desto mindre skal du prøve at deaktivere al din antivirussoftware.

Når du har deaktiveret dit antivirusprogram, skal du genstarte din computer og se om dette har gjort nogen forskel. Hvis det ikke gjorde det, er du velkommen til at aktivere antivirussoftwaren igen.

 Løsning 2: Kontrol af korrupte filer og registrering

Denne fejl kan muligvis genereres på grund af dårlige konfigurationer på din computer. På grund af disse fejl fungerer dit venstre klik muligvis nu som forventet. Vi kan prøve at køre SFC-scanningen og kontrollere, om der er integritetskrænkelser. Hvis der er, kan vi køre DISM-kommandoen for at rette dem.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “taskmgr”I dialogboksen og tryk Enter for at starte din computers task manager.
 2. Klik nu på File option til stede øverst til venstre i vinduet og vælg “Kør ny opgave”Fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Skriv nu “powershell”I dialogboksen og kontrollere muligheden nedenunder, der siger “Opret denne opgave med administrative rettigheder”.

 1. Når du er i Windows Powershell, skal du skrive følgende kommando i dialogboksen og trykke på Gå ind. Denne proces kan tage noget tid, da hele din Windows-fil scannes af computeren og kontrolleres for korrupte faser.

sfc / scannow

 1. Hvis du støder på en fejl, hvor Windows siger, at den fandt en fejl, men ikke kunne rette dem, skal du skrive følgende kommando i PowerShell. Dette downloader de korrupte filer fra Windows-opdateringsserverne og erstatter de korrupte. Bemærk, at denne proces også kan tage noget tid i henhold til din internetforbindelse. Afbryd ikke på noget tidspunkt, og lad det køre.

DISM / Online / Oprydningsbillede / RestoreHealth

Hvis begge dit venstre klik stadig ikke fungerer efter udførelse af begge kommandoer, kan vi prøve at genregistrere i det samme PowerShell-vindue. Luk alle andre vinduer, inden du fortsætter. Sørg også for, at du er logget ind som administrator.

 1. Udfør følgende kommando i en forhøjet PowerShell (du kan bruge det vindue, der stadig er åbnet fra tidligere trin).

Get-AppXPackage -AllUsers | Hvor-objekt {$ _. InstallLocation-lignende “* SystemApps *”} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registrer “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

 1. Genstart din computer efter udførelse af kommandoen, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Deaktivering af sporpunkt

Afhængigt af dine aktiviteter kan Track Point Mouse-knappen være meget nyttig for dig. Det er en knap, der er indlejret i bunden af ​​dit tastatur, som du kan flytte rundt for at efterligne at flytte en rigtig mus. Det bruges, når du ikke bruger en kablet USB-mus, men heller ikke ønsker at bruge din bærbare computers standardpegefelt til at udføre dine aktiviteter.

På trods af dets fordele er der imidlertid adskillige tilfælde, hvor track point forårsager nogle problemer med klik og faner, der ikke fungerer. Vi kan prøve at deaktivere sporingspunktet og se om dette gør nogen forskel i vores tilfælde.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “kontrolpanel”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du sørge for det Store ikoner bliver set. Klik på underkategorien for Mus.

 1. Vælg fanen “Dell Touchpad”. Vælg enheden “Pegepind”Og klik på Deaktiver. Bemærk, at trinene kan være lidt forskellige for Lenovo Thinkpad-enheder, men hele processen vil være den samme.
 2. Genstart din computer efter implementering af ændringerne, og se om dette gør nogen forskel.

Løsning 4: Genstart Windows Stifinder

En enkel og en af ​​de nemmeste løsninger er at genstarte Windows Stifinder ved hjælp af task manager. Dette nulstiller alle aktuelle konfigurationer af processen og nulstiller den. Denne løsning er især målrettet mod folk, der ikke kan bruge venstre-klik-knappen, når de har adgang til Windows Stifinder.

 1. Tryk på Windows + R for at åbne Løb Skriv “taskmgr”I dialogboksen for at få din computers task manager op. Du kan også starte task manager ved at trykke på Ctrl + Alt + Del og vælge den blandt de givne indstillinger.
 2. Klik på “Processer”-Fanen øverst i vinduet.
 3. Find nu opgaven med Windows Stifinder i listen over processer. Klik på den og tryk på “Genstart”-Knap til stede i nederste venstre side af vinduet. Du kan også opnå dette ved at bruge tastaturet til at vælge processen og klikke på Del tasten for at genstarte den.

Løsning 5: Ændring af Touchpad-følsomhed

Der er også en mulighed for at ændre touchpad-følsomheden på din bærbare computer. Dette bestemmer, hvor hurtigt touchpad'en bevæger sig, eller følsomheden af ​​dine klik. Dette bestemmer også touchpad-forsinkelsen, som din computer udfører, når den registrerer en handling fra brugeren. Touchpad-følsomheden er som standard indstillet til medium eller lav. Vi kan ændre denne følsomhed og kontrollere, om dette løser problemet for os.

Denne løsning er især målrettet folk, der bruger “w, a, s, d” til spil og klikker på venstre knap for at affyre eller udføre en handling.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “forsinke”I dialogboksen, og åbn applikationen, som returnerer i resultatet.

 1. Skift følsomhed til “Mest følsom”. Luk indstillingerne, og genstart computeren. Efter genstart skal du kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Du kan også tjekke vores artikel om højreklik, der ikke fungerer.

Løsning 6: Kontrol ved at tilslutte en anden mus

Hvis venstre museklik ikke fungerer, selv efter at have udført alle ovennævnte trin, er det muligt, at der er en hardwarefejl på din enhed. Mus bruges hele tiden, og det er ikke nyt at vide, at man måske holder op med at arbejde.

For at sikre, at problemet er relateret til hardware, kan du prøve at tilslutte en anden mus og se om det virker. Hvis det gør det, betyder det, at der er en hardwarefejl til stede, og du skal muligvis udskifte din mus. Prøv også at ændre USB-porten, hvor du tilslutter din enhed. Der er ofte nogle porte, der ikke understøtter musen.

Bemærk: Inden du er helt sikker på, at dette er et hardwareproblem, skal du sørge for at geninstallere musedrivere eller opdatere dem til den nyeste version. For at nulstille musedrivere skal du trykke på Windows + R, skrive “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter. Find din enhed, Højreklik og vælg Afinstaller. Genstart computeren. Standard musedrivere installeres ved næste opstart. Du kan også opdatere driverne ved at højreklikke på enheden og vælge “Opdater drivere”. Du kan enten opdatere dem automatisk eller manuelt ved at vælge placeringen af ​​den driver, du downloadede fra producentens websted.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found