Vejledninger

Sådan repareres VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR (0x00000113) på Windows 10

Flere brugere har rapporteret, at deres pc ofte går ned med den blå skærm fejlkode VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR. Denne særlige fejl vises meget sjældent og har fejlkontrolværdien på0x00000113hvilket er tegn på en overtrædelse i Microsoft DirectX-grafikkernedelsystemet. Denne fejl opstår typisk, når der er en korrupt driver, der forstyrrer GPU's normale funktionalitet.

DetVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORrapporteres kun at forekomme på Windows 10. Næsten enstemmigt rapporteres fejlkoden at forekomme efter en stor Windows Update (som Creators Update eller Anniversary Update) eller efter at brugeren er færdig med opgraderingsprocessen til Windows 10 fra en ældre Windows-version .

Hvad forårsager VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR problemet

Efter at have undersøgt problemet og kigget på forskellige brugerrapporter lykkedes det os at identificere flere potentielle årsager, der vil udløse netop denne fejl. Nedenfor har du en liste over potentielle synder, der kan udløse VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD nedbrud:

 • Overtrædelse af DirectX-grafikkernesubsystem - Dette særlige problem udløses ofte af en dårlig DirectX-installation eller af flere beskadigede DLL-filer (dynamisk linkbibliotek). I dette særlige tilfælde er løsningen at geninstallere hele DirectX-biblioteket.
 • Nvidia grafikdriver styrter ned DXGKRNL -Der er en ekstremt gammel Nvidia-driver februar 2015, der vides at forårsageVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD går ned.
 • Nedbruddet lettes af intermitterende strømforsyning - Problemet er komplet for at forekomme på bærbare computere med en defekt strømforsyning. Tilsyneladende kan kontinuerlige skifter mellem hovedforsyningen og batteriet udløse denne fejl.
 • Problemet skyldes en forældet BIOS-version - Flere brugerrapporter angiver, at problemet blev løst, så snart de opdaterede deres BIOS-version til den nyeste.
 • En tredjeparts sikkerhedspakke forårsager nedbruddet - Der er et par brugerrapporter, der peger mod et tredjeparts antivirus som den skyldige, der udløserVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD nedbrud.

Sådan løses problemet med IDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR

Hvis du i øjeblikket kæmper for at løse dette særlige problem, giver følgende guide dig flere kvalitetsfejlfindingsguider. Nedenfor har du en samling af metoder, som andre brugere, der prøver at løse den samme fejl, har brugt med succes.

For de bedste resultater skal du starte med den første metode og følge resten af ​​dem i rækkefølge, indtil du snubler over en løsning, der giver dig mulighed for at rette eller omgå problemet. Lad os begynde!

Metode 1: Opdater Nvidia Driver til den nyeste version (hvis relevant)

Hvis du har et Nvidia-dedikeret grafikkort, er der en lille chance for, at problemet skyldes en problematisk driver, som Nvidia udgav i februar 2015. Dette er selvfølgelig ikke relevant, hvis du opdaterede din grafikdriver til den nyeste version. Men hvis du ikke gjorde det, skal du starte med at navigere til Nvidias Download-side og installere den nyeste tilgængelige driver i henhold til din GPU-model. På denne måde sørger vi for, at problemet ikke skyldes en grafikkortdriver.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Besøg dette link (her) og vælg din Produkt og Operativ system som du bruger.

  Bemærk: Husk, at hvis du åbner linket ovenfor med Internet Explorer eller Edge-browser, vil du automatisk blive omdirigeret til den nyeste (stabile) GPU-driver, der er tilgængelig til dit dedikerede grafikkort.

 2. Når driveren er downloadet, skal du åbne den eksekverbare installation og følge vejledningen på skærmen for at bringe din grafikdriver til den nyeste version.
 3. Når driverinstallationen er afsluttet, skal du genstarte computeren. Ved næste opstart skal du prøve at replikere den samme adfærd, som tidligere produceredeVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD nedbrud.

Hvis fejlen stadig opstår, skal du fortsætte nedad med den næste metode nedenfor.

Metode 2: Opdater eller afinstaller sikkerhedspakke fra tredjepart

Nogle brugere har rapporteret, at problemet blev løst permanent, så snart de besluttede at afinstallere deres tredjeparts sikkerhedssuite. MC Afee rapporteres almindeligvis som den skyldige, der forårsagerVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD.

Dette er dog kun bekræftet, at det sker forældede tredjeparts sikkerhedsklienter, så inden du beslutter dig for at afinstallere sikkerhedssoftwaren permanent, kan du prøve at opdatere klienten til den nyeste version først.

Hvis opdatering af klienten ikke gjorde nogen forskel, kan du følge nedenstående trin for at afinstallere sikkerhedsklienten fuldstændigt. Fra nu af er der ingen brugerrapporter, der bekræfter, at dette problem opstår med den indbyggede sikkerhedsløsning (Windows Defender) - overvej at bruge dette, hvis problemet er løst, når tredjepartsklienten er afinstalleret.

Her er en hurtig guide til afinstallation af din tredjepartsklient:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne Programmer og funktioner vindue.
 2. Inde i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem applikationslisten for at finde din tredjeparts antivirusklient. Når du har gjort det, skal du højreklikke på posten og vælge Afinstaller.
 3. Følg vejledningen på skærmen for at afinstallere tredjeparts antivirusklienten fra dit system.
 4. For at sikre, at sikkerhedspakken ikke har efterladt nogen resterende filer, der kan forårsage yderligere interferens, skal du bruge denne artikel (her) for at sikre e fuldstændig afinstallation.
 5. Genstart computeren. Ved næste opstart sparker Windows Defender automatisk ind og fungerer som din sikkerhedsbeskyttelsespakke. Se om problemet er løst ved at replikere den samme adfærd, der udløsteVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD.

Hvis problemet stadig opstår, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 3: Kontrol af strømforsyningen for uoverensstemmelser

Der er flere bekræftede tilfælde på bærbare og bærbare computere, hvor problemet skyldes en defekt strømforsyning. Hvis du bemærker hyppige dæmpninger på skærmen (svarende til når du fjerner strømmen), kan problemet opstå på grund af kontinuerlig dårlig kontakt med din forsyning til opladeren.

Tilsyneladende kan intermitterende ændringer mellem hovedforsyningen og batteristrømmen medføre tid tilVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD går ned.

For at teste, om dette scenario gælder for dig, skal du overvåge din computer for hyppige ændringer mellem strømforsyningen og batteristrøm. Hvis du ser, at forsyningen leverer strøm og Af, se om problemet gentages, mens strømforsyningen er afbrudt. Hvis det ikke sker, skal du muligvis købe et nyt strømadapterkabel eller udskifte strømforsyningsporten.

Metode 4: Geninstaller grafikkortdrivere

Hvis alle ovenstående metoder har vist sig at mislykkes, skal vi se, om en geninstallation af en grafikdriver vil tage sig af problemet. Flere brugere har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de brugte Enhedshåndtering og Programmer og funktioner til at afinstallere alt relateret til deres GPU og derefter downloadede dem igen gennem de officielle kanaler.

Her er en hurtig guide til at gøre dette:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Kør dialog boks. Skriv derefter “devmgmt.msc”Og tryk på Gå ind at åbne op Enhedshåndtering. Hvis anmodet af UAC, vælg Ja.
 2. Inde Enhedshåndtering, udvide Displayadaptere menu og afinstallere alle grafikdrivere ved at højreklikke på dem og vælge Afinstaller enhed. Hvis du også har en integreret grafikkortløsning, skal du afinstallere begge drivere.
 3. Når GPU-driverne er blevet afinstalleret fra Enhedshåndtering, skal du lukke værktøjet.
 4. Trykke Windows-tast + R igen for at åbne en anden Løb dialog boks. Denne gang skal du skrive “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner skærm.
 5. Rul gennem applikationslisten, og afinstaller alt, der er relateret til din GPU-producent (Nvidia, AMD eller Intel). Du kan gøre det lettere for dig selv ved at organisere dem via Forlægger kolonne. Højreklik på alle GPU-relaterede poster, og klik Afinstaller, følg derefter vejledningen på skærmen for at afinstallere softwaren.
 6. Når hver driver er afinstalleret, skal du genstarte din computer manuelt, hvis den ikke bliver bedt om at gøre det automatisk.
 7. Ved næste opstart skal du besøge downloadsiden, der er knyttet til din GPU-producent, og downloade den nyeste driverversion, der er tilgængelig til din specifikke grafikkortmodel. Her er en liste med link ifølge producenter:

  Nvidias downloadside

  AMDs downloadside

  Intel-grafiks downloadside

 8. Download og installer den relevante driver i henhold til din GPU-model og dit operativsystem.
 9. Genstart din computer og se om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis problemet stadig opstår, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 5: Opdater BIOS-version til den nyeste

Flere brugere, der kæmper for at løse den samme fejl, har rapporteret, atVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD-nedbrud er stoppet, så snart de opdaterede deres BIOS-version til den nyeste version. Dette rapporteres for det meste at være effektivt på Lenovo bærbare computere.

Men da trinene til opdatering af BIOS er meget forskellige afhængigt af dit bundkortproducent, kan vi ikke rigtig give dig en trinvis vejledning. Du skal dog være i stand til at få specifikke instruktioner, hvis du foretager en søgeforespørgsel på “bundkortmodel + BIOS-opdatering”Eller hvis du besøger producentens officielle dokumentation fra deres officielle hjemmeside.

Husk, at processen med opdatering af BIOS-versionen er blevet forenklet af de fleste producenter i de sidste år. De fleste af dem kræver kun, at du downloader en eksekverbar installation.

Hvis opdatering af BIOS-versionen ikke løste problemet, eller hvis du allerede brugte den nyeste version, skal du fortsætte med den næste metode nedenfor.

Metode 6: Brug af et systemgendannelsespunkt

Hvis denVIDEO-DXGKRNL-FATAL-FEJL problemet først startede, umiddelbart efter at en Windows-opdatering blev installeret, skal du kunne rette det ved hjælp af en tidligere Systemgendannelse punkt. Systemgendannelse er et indbygget Windows-værktøj, der giver brugerne mulighed for at vende deres maskine tilbage til en tidligere tilstand.

Hvis du er heldig nok til at have et tidligere systemgendannelsespunkt, der blev oprettet, før opdateringen, der var ansvarlig for fejlen, blev installeret, skulle du være i stand til at løse fejlen. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “rstrui”Og tryk på Enter for at åbne guiden Systemgendannelse.
 2. Klik på Næste i det oprindelige systemgendannelsesskærmbillede.
 3. På det næste skærmbillede skal du markere det felt, der er knyttet til Vis flere gendannelsespunkter . Vælg derefter et gendannelsespunkt, der er dateret før opfattelsen afVIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERRORBSOD går ned og ramte Næste knappen igen.
 4. Klik på Afslut og bekræft derefter ved at klikke Ja for at starte gendannelsesprocessen. Under denne proces genstarter din computer, og den ældre maskintilstand gendannes.
 5. Du kan forhindre, at den samme opdatering opretter problemet igen ved at følge denne artikel (her) for at bruge Windows Update Diagnostics til at skjule opdateringen fra WU.