Vejledninger

RAM: 8 GB versus 16 GB

Hjem/Udtalelser/ RAM: 8 GB versus 16 GB

RAM: 8 GB versus 16 GB

Af Bill Wilson 21. februar 2020 4 minutter læst

Hvis du overvejer at opbygge en pc eller bare tænker på at opgradere din nuværende. Den ene ting, som du sandsynligvis vil overveje, bliver RAM. Hvor meget RAM skal jeg få? Da RAM-priserne endelig falder drastisk i 2019, skubber mange forbrugere endelig markederne og ser efter muligheder, de kan gå med.

En af de ældgamle debatter, når det kommer til RAM, har været den kapacitet, man skal gå med. Ser du, mange almindelige brugere vil enten holde fast med et 8 gig RAM-modul eller 16 gigs samlet RAM. Faktisk er de fleste af de bærbare computere, du ser på markedet, udstyret med 8 GB RAM med mulighed for at opgradere det senere på vejen. Hvilket viser, at 8 GB bestemt er det søde sted for mange mennesker.

På samme tid foretrækker de fleste spillere dog 16 GB RAM på deres computere, simpelthen fordi det at have den ekstra overhead er noget, der ikke rigtig kan vise sig skadeligt på nogen måde.

Med det i tankerne har vi besluttet at kaste lys over RAM-kapaciteterne og sammenligne dem. Dette for at se, hvilken RAM-kapacitet der er bedre end den anden, eller er mere RAM virkelig så vigtig, da markedet får os til at tro? * I denne sammenligning vil vi se på både syntetisk og spilydelse mellem begge RAM-kapaciteter for at se, hvilken der kommer ud øverst.

8 GB RAM

Første ting først ser vi på den mere almindelige RAM-størrelse, der findes på markedet. På denne måde vil vi have en basislinje, og vi vil være i stand til at forstå scorerne på en bedre måde, end vi ellers ville. Vi vil køre begge RAM'er gennem den samme konfiguration af både hardware og software for at sikre, at alle konstanterne er ens, og der ikke er nogen uoverensstemmelser, der kan ændre scoringerne selv den mindste bit.

Nedenfor vil du se nogle simulerede applikationer, og hvordan de håndteres på en 8 GB RAM.

 • Blender:2,69 ved 6,1 GB brug.
 • Lamper:2,68 ved 10,5 GB brug.
 • NAMD: 2,79 ved 7,2 GB brug.
 • Redinia:2,68 ved 9,5 GB brug.

Som du kan se, er scorerne gode, kan du muligvis ikke få den rette forskel, fordi vi ikke har sammenlignet scoringerne på vores 16 GB testbænk. Men jeg er nødt til at fortælle dig, at resultaterne er mildest talt overraskende.

Indtil videre vil vi se på nogle af spilbenchmarks. Dette er noget, som de fleste mennesker vil være mere interesserede i. Alle spiltests blev kørt med åbne 65 Chrome-faner.

 • Grand Theft Auto V:56 billeder pr. Sekund ved 9 GB samlet brug.
 • Batman Arkham Knight:101 billeder pr. Sekund ved 9,8 GB samlet brug.
 • F1 2015:109 billeder i sekundet ved 6,5 GB samlet brug.

Det er overflødigt at sige, at de tre intensive spil, som vi kørte, samlet set har en imponerende score. Vi skal nu se på ydeevnen på 16 GB RAM ved hjælp af de samme applikationer for at se, hvor meget det adskiller sig.

16 GB RAM

I modsætning til hvad du måske forestiller dig at fordoble RAM betyder ikke nødvendigvis, at du får dobbelt så høj ydelse. Næppe noget program skaleres sådan med hukommelse og RAM. Alligevel tror mange spillere, at det at have 16 GB RAM er det sikrere spil, fordi det ikke er overraskende at løbe ind i apps og spil, der kan have problemer med hukommelseslækage på grund af dårlig kodning i 2019.

Med det sagt og gjort, lad os se på præstationsnummeret i simulerede applikationer.

 • Blender:2,70 ved 6,1 GB brug.
 • Lamper:2,95 ved 10,5 GB brug.
 • NAMD: 2,83 ved 7,2 GB brug.
 • Redinia:2,80 ved 9,5 GB brug.

Overrasket? Det er vi også. Forskellen mellem 8 GB RAM og 16 GB RAM er mildt sagt mindst. For så vidt angår de simulerede applikationer. Imidlertid. vil forskellen være drastisk, når vi sammenligner spilydelse? Det er det, vi skal finde ud af.

Lad os ikke spilde mere tid og kigge, skal vi?

 • Grand Theft Auto V:56 billeder pr. Sekund ved 9 GB samlet brug.
 • Batman Arkham Knight:102 billeder pr. Sekund ved samlet brug på 9,8 GB.
 • F1 2015:109 billeder i sekundet ved 6,5 GB samlet brug.

Der har du det. Testresultaterne med 16 GB RAM er nævnt ovenfor for dig. Hvad ændrede sig? Batman Arkham Knight så en stigning i en ramme i sekundet, hvilket meget vel kunne være en målefejl eller noget af en slags. Dette får os kun til at tro, at forskellen mellem 8 GB RAM og 16 GB RAM ikke er så drastisk til at begynde med.

Så hvorfor mere RAM?

Den lille forskel rejser et andet spørgsmål. Hvis forskellen er så lille, hvorfor gå med mere RAM alligevel. Nå, det er fordi nogle applikationer og spil kræver mere RAM.

Derudover tager vi ikke højde for andre realistiske faktorer som hukommelseslækage eller generel brug af flere applikationer på en computer. Uanset hvad der måtte være, ville det altid være et bedre valg at have 16 GB RAM end at gå efter 8 GB RAM. Simpelthen fordi i virkelige scenarier er forskellen i ydeevne mere end sandsynligt at være der.

Konklusion

At drage konklusionen er bestemt ikke en let opgave i dette scenario. i vores tests er præstationsforskellen næppe der. I et virkeligt scenarie, hvor forskellige mennesker har forskellige konfigurationer og forskellige spil at spille, vil forskellene i ydeevne dog stige. På en sidebemærkning, hvis du ønsker at opgradere din aldrende bærbare RAM, så tjek denne liste.

Den sikreste ting at gøre er at have 8 GB RAM, men hvis du begynder at bemærke, at du har brug for mere RAM, kan du gå videre og opgradere. I betragtning af hvor let det igen er blevet at opgradere dit RAM. Vær sikker på at det ved slutningen af ​​dagen altid vil være den bedste ting at have 16 GB RAM i modsætning til 8 GB. Hvis du leder efter nogle af de bedste samlede RAM'er til din gaming pc, anbefaler vi dig at tjekke denne liste ud.