Vejledninger

Sådan repareres Windows 10, der ikke vågner op fra dvaletilstand

Microsoft udgav sin nyeste og mest ventede version af sin operativsystemserie; Windows 10 den 29. juli 2015. Der var store ændringer i det nyeste operativsystem baseret på udseende, tjenester, let adgang og GUI. Cirka 14 millioner mennesker opgraderede til Windows 10 med 24 timers lancering.

Samtidig begyndte folk at rapportere, at deres computere ikke vågnede efter dvaletilstand. Lyset tændes, at computeren er tændt, men skærmen forbliver sort. Vi har listet en række trin til, hvordan du kan foretage fejlfinding af, hvad der forårsager problemet og rette det i overensstemmelse hermed.

Men inden du går videre, skal du prøve at tjekke disse praktiske tip, inden du går videre til mere tekniske løsninger:

 • Brug afbryderknappen på dit system til at vække det fra dvaletilstand, ikke fra et tastatur eller en mus. Hvis den vågner gennem tænd / sluk-knappen, skal du sørge for, at tastaturet og musen er indstillet til “Tillad, at denne enhed vækker computeren ” og USB wakeup support i din BIOS er aktiveret.
 • Fjern ethvert eksternt grafikkort, og start derefter systemet for at kontrollere, om grafikkortet er defekt.
 • Prøv Clean boot Windows for at kontrollere, om et andet program eller en driver opretter problemet
 • Kontroller RAM-indstillinger / komponenter, og sørg for, at de fungerer som forventet.

Løsning 1: Udskift søvn med dvale

Det ser ud til at være tilfældet for mange brugere, at deres computer ikke kunne fungere korrekt i dvaletilstand. En løsning er at erstatte søvnfunktionen med dvalefunktion, så når du lukker låget eller trykker på tænd / sluk-knappen, dvale computeren i stedet for at sove. Denne løsning løste problemet i de fleste tilfælde.

 1. Højreklik på den Windows-ikon til stede nederst til venstre på skærmen, og vælg Indstillinger.
 2. Når du er i indstillingerne, skal du vælge menuen til System vises som den første post øverst til venstre på skærmen.

 3. Vælg menuen til Kraft og søvn fra listen over valgmuligheder i venstre rude på skærmen.

 4. Nu øverst til højre finder du en mulighed som Fremskredenstrømindstillinger . Klik på den.

 5. Vælg indstillingen “Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør ”Fra listen over tilgængelige indstillinger i venstre side af skærmen.

 6. Nu vil du se en menu som denne. Sørg for at anvende disse ændringer til begge valgmuligheder ( På batteri og tilsluttet ).

  Når jeg trykker på tænd / sluk-knappen: DvaletilstandNår jeg trykker på slumreknappen: Sluk for skærmenNår jeg lukker låget: Sov

  Klik på "Gem ændringer”Nederst på skærmen og naviger tilbage til forrige side.

 7. Klik nu på indstillingen “Vælg hvad lukning af låget gør “ .

 8. Sørg for at anvende disse ændringer på begge indstillinger (På batteri og tilsluttet )
Når jeg trykker på tænd / sluk-knappen: DvaleNår jeg trykker på slumreknappen: Sluk for skærmenNår jeg lukker låget: Sov

Klik på "Gem ændringer”Nederst på skærmen og gå tilbage til forrige side.

 1. Gå nu til hovedmenuen Strømstyring. Her vil du se forskellige planer tilgængelige på din computer (Balanceret, High Performance og Power saver osv.). Vælg den, du bruger, og klik på “Skift planindstillinger”Til stede foran det.
 2. Et nyt vindue vises. Naviger til bunden nede og klik på “Skift avancerede strømindstillinger”.
 3. Et lille nyt vindue vises foran dig. Naviger til næsten bunden, og vælg “Tænd / sluk-knapper og låg”. Anvend disse ændringer på begge betingelser (På batteri og tilsluttet ).
Handlingens lukning: Dvale Tænd / sluk-knappen handling: Dvaletilstand Dvale-knappen handling: Sluk for skærmen

Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte. Genstart computeren, så ændringerne finder sted, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 2: Nedgradering af versionen af Intel Management Engine Components Driver

Vi downloader Intel Management Engine Interface Driver (version 9 eller 10) og udnytter showet eller skjuler opdateringspakken for at stoppe systemet med at installere version 11 igen. Vi bliver nødt til at sætte opdateringstjenesten på din computer på pause ved hjælp af menuen tjenester for at sikre, at Windows ikke automatisk installerer selve version 11.

 1. Skriv “tjenester.msc”For at åbne servicevinduet, hvor alle de tjenester, der findes i din maskine, er angivet.
 2. Når du er i tjenester, skal du navigere til bunden af ​​skærmen og finde Windows opdatering. Højreklik på den, og vælg Ejendomme.
 3. Efter stopper Klik på knappen Starttype og vælg brugervejledning fra listen over tilgængelige indstillinger.

 4. Trykke Okay for at gemme ændringer og Afslut . Genstart din computer for at ændringerne skal finde sted.
 5. Navigere til HP's officielle downloaderside for drivere, og indtast modellen til din maskine.
 6. Når du har valgt din maskine og omdirigeres til driverens side, skal du udvide muligheden for "Driver-chipset”Og download“Intel Management Engine Components Driver”.
 7. Nu installere den downloadede software.
 8. Når du har installeret det, skal du downloade Windows 10 Vis eller Skjul opdateringspakken fra Microsoft.
 9. Kør nu den downloadede pakke. Når Windows har scannet din computer, får du to muligheder. Vælg den, der siger “Skjul opdateringer”.
 10. I det næste vindue skal du vælge Intel Management Engine Components Driver og skjul det. Dette sikrer, at du ikke opdaterer den 11. udgave.
 11. Skriv “tjenester.msc”For at åbne servicevinduet, hvor alle de tjenester, der findes i din maskine, er angivet.
 12. Når du er i tjenester, skal du navigere til bunden af ​​skærmen og finde Windows opdatering. Højreklik på den, og vælg Ejendomme.
 13. Klik på Starttype og vælg Automatisk fra listen over tilgængelige indstillinger.

 14. Genstart din computer, og kontroller, om din computer går i dvale korrekt.

Bemærk: Du behøver ikke at afinstallere version 11, før du installerer version 9 eller 10. Tilstedeværelsen af ​​en eller anden version af driveren er nødvendig for at nedgradere den.

Løsning 3: Kontroller kompatible enheder, der er tilknyttet

Hvis du oplever dette problem efter opgradering til Windows 10, kan det skyldes ikke-kompatible enheder, der er tilsluttet din computer. Mange producenter tager tid, inden de udruller de nødvendige opdateringer til deres udstyr for at være helt kompatible med den nyere version af Windows.

Enhederne kan omfatte din printer eller spilkonsoller osv. Gå over til producentens websted og bekræft enhedens kompatibilitet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du frakoble enheden fra din computer og kontrollere, om søvnproblemet vedvarer.

Løsning 4: Skift dvaletilstand

Vi kan prøve at ændre indstillingerne for wake-up timer fra dine strømindstillinger og kontrollere, om dette gør tricket. Denne indstilling vil sikre, at din computer vågner, når den går i dvaletilstand, og indstillingen er aktiveret.

 1. Højreklik på Windows-ikonet, der findes nederst til venstre på skærmen, og vælg Indstillinger.
 2. Når du er i indstillingerne, skal du vælge menuen til System vises som den første post øverst til venstre på skærmen.
 3. Vælg menuen til Kraft og søvn fra listen over valgmuligheder i venstre rude på skærmen.
 4. Nu øverst til højre finder du en mulighed som Yderligere strømindstillinger. Klik på den.
 5. Her vil du se forskellige planer tilgængelige på din computer (Balanceret, High Performance og Strømbesparende osv.). Vælg den, du bruger, og klik på “Skift planindstillinger ”Til stede foran det.
 6. Et nyt vindue vises. Naviger til næsten bunden og klik på “Skift avancerede strømindstillinger”.
 7. Et lille nyt vindue vises foran dig. Naviger til bunden nær og vælg “Søvn ”. Udvid nu kategorien “ Tillad vågningstimere ”. Indstil det til aktiveret for begge valgmuligheder ( På batteri og tilsluttet ).

 8. Gem ændringer og afslut. Efter genstart af computeren skal du kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 5: Skift dyb søvnfunktion

Windows 10 har en funktion af dyb søvn. Computeren gemmer alle data, før den sover, så når den starter, kan den direkte indlæse den og starte meget hurtigere. CPU'en kører heller ikke i processen og øger derfor din batterilevetid og ydeevne.

Det kan være, at din maskine ikke understøtter funktionen til dyb søvn. Du kan kontrollere kompatibiliteten ved hjælp af computerproducentens websted. Hvis det ikke gør det, kan du deaktivere det ved hjælp af dine BIOS-indstillinger. Indtast dine BIOS-indstillinger ved starten af ​​computeren, og naviger til Opsætning> Konfiguration> Strøm> Intel Rapid Start Technology. Skift denne indstilling til Deaktiveret, og gem ændringer inden afslutning. Du kan bruge S3 strømindstillinger for at løse dette problem. Sørg også for, at hybrid-slumretilstand er indstillet til deaktiveret i BIOS.

Vi kan også ændre indstillingen Hurtig start fra de strømstyringsindstillinger, der er tilgængelige på din computer.

 1. Naviger til Power Plan-indstillinger (som vi gjorde i de tidligere trin).
 2. Når du er i vinduet Power Plans, skal du vælge “Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør”Til stede i venstre side af skærmen.
 3. Klik på den indstilling, der siger “Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige”.
 4. Når du har klikket på, vil du bemærke, at nedlukningsindstillingerne bliver tilgængelige for dig, der findes i bunden af ​​skærmen. Fjern markeringen det " Tænd hurtig opstart ”Valgmulighed, og klik på Gem ændringer i bunden af ​​skærmen.

 5. Naviger tilbage til strømmenuen, og vælg “Vælg hvad lukning af låget gør ”. Gentage trin 3 og 4 og gem ændringer.
 6. En genstart kan være påkrævet, så alle ændringer kan implementeres.

Løsning 6: Opdater dine skærmdrivere

Når Windows indlæses fra dvaletilstand, bruger det grafikhardwaren til at indlæse computeren og levere den krævede GUI. Hvis grafikdriverne ikke er installeret korrekt eller er korrupte, kan dette forårsage et problem. Vi starter din computer i fejlsikret tilstand og sletter de aktuelt installerede drivere til dit skærmkort. Efter genstart ville standarddriverdrivere automatisk blive installeret efter detekteringen af ​​din skærmhardware.

 1. Følg instruktionerne i vores artikel om, hvordan du starter din computer i sikker tilstand.
 2. Når du er startet i sikker tilstand, skal du højreklikke på Windows-tasten og vælge Enhedshåndtering fra listen over tilgængelige indstillinger.

  En anden måde at starte enhedsadministratoren på er ved at trykke på Windows + R for at starte programmet Kør og skrive “devmgmt.msc”.

 3. Når du er i enhedsadministratoren, skal du udvide Vis adapterkort sektion og højreklik på din skærmhardware. Vælg indstillingen af Afinstaller enhed. Windows åbner en dialogboks for at bekræfte dine handlinger, tryk Ok og fortsæt.
 4. Genstart din pc. Tryk på Windows + S knap for at starte startmenuens søgefelt. Skriv “i dialogboksen Windows opdatering ”. Klik på det første søgeresultat, der kommer frem.
 5. Når du er i opdateringsindstillingerne, skal du klikke på knappen, der siger “Søg efter opdateringer”. Nu kontrollerer Windows automatisk for tilgængelige opdateringer og installerer dem. Det kan endda bede dig om en genstart.
 6. Efter opdatering skal du kontrollere, om dit problem er løst.

Windows Update prøver altid sit bedste for at levere de nyeste drivere til din hardware. Men det betyder heller ikke, at de er de nyeste tilgængelige. Alternativt til Windows Update kan du også gå over til dit grafikkorts producentwebsted og downloade de nyeste drivere manuelt.

Hvis de nyeste drivere heller ikke løser det pågældende problem, kan du prøve at downloade og installere en ældre driver til din hardware. Producenterne har alle driverne anført efter dato, og du kan prøve at installere dem manuelt. Følg instruktionerne nedenfor for at installere driverne manuelt.

 1. Åbn din Enhedshåndtering som forklaret ovenfor i løsningen og højreklik på din driver og vælg “Opdater driver”.
 2. Nu vises et nyt vindue, der beder dig om at opdatere driveren manuelt eller automatisk. Vælg "Gennemse min computer for driversoftware ”.

 3. Gennemse nu mapperne, hvor du downloadede driverne. Vælg det, og Windows installerer de nødvendige drivere. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Bemærk: Du bør også opdatere alle dine andre drivere (mus, tastatur, lyd osv.)

Løsning 7: Brug af CMD til at deaktivere Windows Sleep

Som en sidste udvej kan vi prøve at deaktivere din Windows-søvnfunktion ved hjælp af kommandoprompten. Hvis denne metode ikke virker for dig, kan du nemt gendanne ændringerne ved at ændre "fra" med "til".

 1. Trykke Windows + S for at starte søgefeltet i din startmenu. Skriv “kommandoprompt”I dialogboksen. Højreklik på det første resultat, der kommer frem, og vælg “Kør som administrator”.
 2. En gang i kommandoprompten skal du skrive følgende kommando og trykke på enter:
  Powercfg –h slukket
 3. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 8: Kør Power-Troubleshooter

Vi kan prøve at køre strømfejlfinding på din Windows. Det er et værktøj udviklet af Microsoft til at kontrollere strømindstillingerne og finde uoverensstemmelser. Hvis fejlfinderen finder nogle indstillinger, der forårsager problemet, løser det dem automatisk og informerer dig.

 1. Trykke Windows + S for at starte startmenuens søgefelt. Skriv “fejlfinding”I dialogboksen og klik på det første resultat, der kommer frem.

 1. Når du er i fejlfindingsmenuen, skal du vælge “Strøm”Og klik på knappen“Kør fejlfindingsværktøjet”.
 1. Nu scanner Windows din computer og opdager problemer (hvis der er nogen). Vent på, at processen er afsluttet, da dette kan tage lidt tid.
 1. Genstart din computer for at ændringerne skal finde sted.

Løsning 9: Kør strømfejlfinding

Til fejlfinding har Windows mange indbyggede fejlfindingsprogrammer. Da vi har problemer med systemets strømindstillinger, kan vi prøve at køre strømfejlfinding og se, om dette gør tricket for os. Når du kører strømfejlfinding, kontrollerer den automatisk registreringsdatabasen, hardwaren og de interagerende softwarekomponenter og sørger for, at alt er på plads. Hvis der findes uoverensstemmelse, genstartes / nulstilles den automatisk og løses.

 1. Klik på Windows knappen og i søgefeltet Fejlfinding. Klik nu på i resultaterne Fejlfinding af indstillinger.
 2. Rul ned for at finde i højre rude i vinduet Indstillinger Strøm (i afsnittet Find og rette andre problemer). Klik nu på Strøm og klik derefter på Kør denne fejlfinding.
 3. Følg nu instruktionerne på skærmen for at fuldføre fejlfinding.
 4. Efter afslutning af fejlfindingsprocessen skal du kontrollere, om systemet vågner op fra dvaletilstand uden problemer.

Løsning 10: Opdater BIOS

Der er en misforståelse om, at søvnfunktionalitet kun er en OS-funktion; BIOS spiller en afgørende rolle i dit systems søvnfunktionalitet. En forældet BIOS kan blive inkompatibel med operativsystemet og dermed medføre, at systemet ikke vækkes fra søvn. I så fald kan opdatering af BIOS til den nyeste version muligvis løse problemet.

Advarsel: Fortsæt på egen risiko, da opdatering af din BIOS er et mere teknisk skridt, og hvis du gør det forkert, kan du muligvis tegne dit system og forårsage evig skade på dit system. Her er nogle vejledninger i, hvordan du opdaterer BIOS fra forskellige producenter:

 1. Opdater Lenovo BIOS.
 2. Opdater HP BIOS.
 3. Opdater Dell BIOS.

Løsning 11: Forsøger at rette registreringsdatabasen

I nogle tilfælde skal visse registreringsdatabaseindstillinger ændres for at få denne funktion til at fungere korrekt. Derfor vil vi i dette trin konfigurere indstillingerne for “Connected Standby” igen. For at gøre det:

 1. Trykke “Windows” + “R” for at åbne Kør-prompten.
 2. Indtaste “Regedit” og tryk på "Gå ind".
 3. Naviger til følgende adresse.
  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power
 4. Dobbeltklik på “CsEnabled” indstilling og ændre “Værdidata” til “0”.
 5. Kontroller, om problemet fortsætter.
Tags dvale i Windows-dvale-tilstand