Vejledninger

Fix: Sort skærm efter dvale Windows 10

Windows frigiver hyppige opdateringer for at løse forskellige problemer, der findes i operativsystemet. Selvom de fleste af problemerne løses meget hurtigt, fortsætter den berømte fejl på skærmen, der bliver sort efter at have vågnet op fra dvaletilstand, problemer med brugere.

Årsagerne til, at denne fejl opstår, er primært sammenstød mellem moduler eller en dårlig opdatering fra Microsoft (i de fleste tilfælde 1709-opdateringen). Mens nogle af løsningerne måske løser problemet helt; vi er stadig nødt til at ty til løsninger, hvis de ikke gør det. Start med løsningerne, der starter med den første, og arbejd dig ned i overensstemmelse hermed.

Bemærk: Før du følger disse løsninger, anbefales det, at du opdaterer din Windows til den nyeste version. Microsoft frigav opdateringer for at løse forskellige problemer, der omfattede dette problem.

Løsning 1: Deaktivering af hurtig opstart, dvaletilstand og hybrid søvn

Windows har introduceret mange moduler i de seneste opdateringer lige fra hurtige startmekanismer til hybride dvalefaser på din computer. Disse er beregnet til at reducere opstartstiden, hver gang du starter din computer op igen og giver en fornemmelse af at bruge en 'SSD'. Netop disse funktioner blev diagnosticeret ved at forårsage den sorte skærm efter søvnfasen på både bærbare computere og tårne.

Vi vil prøve at deaktivere disse moduler en efter en og se om dette løser problemet. Hvis de ikke gør det, går vi videre til løsningen for at forhindre, at den sorte skærm sker. For det første vil vi deaktivere hurtig opstart og arbejde os ned for at deaktivere andre moduler i overensstemmelse hermed.

 1. Trykke Windows + R og skriv “kontrolpanel”I feltet og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du vælge Store ikoner og klik på Strømstyring.

 1. Når du er i Power Options, skal du klikke på “Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør”Til stede i venstre side af skærmen.

 1. Nu vil du se en mulighed, der kræver administrative rettigheder navngivet som “Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige”. Klik på den.

 1. Gå nu til bunden af ​​skærmen og fjern markeringen kassen, der siger “Tænd hurtig opstart”. Gem ændringer og afslut.

Når du er færdig med at foretage ændringer, skal du genstarte computeren helt og prøve at gå i dvaletilstand for at kontrollere, om ændringerne gjorde nogen forskel. Hvis dette ikke virker, kan vi gå videre og prøve at deaktivere dvaletilstand. Bemærk, at hvis du bruger en bærbar computer, vil det betyde, at din computer fortsætter med at dræne energi, da du ikke kan være i dvale.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 2. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende kommando:
powercfg / h slukket

 1. Genstart computeren efter udførelse af kommandoen, og kontroller, om den sorte skærm stadig opstår, når din computer går i dvaletilstand.

Hvis selv dette ikke løser problemet, kan vi gå til grundårsagen og deaktivere din computers dvalefunktion permanent. Det betyder, at din computer ikke sover automatisk eller endda når du lukker låget. Deaktivering af søvn kan tjene som en 'løsning' på problemet, men det er ikke en ordentlig løsning. Du er velkommen til at prøve de andre metoder, inden du vender tilbage til dette.

 1. Naviger tilbage til de strømindstillinger, som vi tidligere har fået adgang til, og klik på “Skift planindstillinger”Til stede foran den aktuelt valgte indstilling.

 1. Skift indstillingen "Sæt computeren til at sove" til Aldrig. I tilfælde af en bærbar computer er der muligvis også mulighed for at lukke låget.

 1. Gem ændringer og afslut. Genstart computeren. Nu din computer vil ikke automatisk gå i dvaletilstand. Det går kun, hvis du bruger sleep-indstillingen fra lukningsindstillingerne.

Løsning 2: Deaktivering af appberedskab

Appberedskab rapporteres at være nødvendig for at udføre en vellykket Windows-opdatering på din computer, men ifølge officiel Microsoft-erklæring synes dette at være i konflikt med flere registreringsdatabasenøgler på din computer. Her kan vi enten deaktivere App Readiness-tjenesten eller deaktivere registreringsdatabasenøgler, der synes at være roden til problemet.

Ifølge Microsoft og HP kan brugeren opleve en 'sort skærm' i omkring 10 minutter, før han er i stand til at få kontrol over computeren igen. Så latterligt som dette kan synes, er dette tilfældet, og Microsoft lancerede endda en potentiel opdatering for at løse problemet.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i fanen tjenester, skal du kigge efter tjenesten "App klar”. Højreklik på den, og vælg Ejendomme.

 1. En gang i egenskaberne skal du stoppe tjenesten ved at trykke på “Hold op”-Knap til stede sammen med servicestatus. Vælg derefter starttypen som “brugervejledning”I stedet for automatisk. Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Genstart computeren nu helt, og kontroller, om den sorte skærm stadig forekommer.

Løsning 3: Ændring af registreringsdatabasenøgler (avancerede brugere)

Som nævnt tidligere ser serviceappens beredskab ud til at være i konflikt med de eksisterende registreringsdatabasenøgler på din computer. Hvis deaktivering af tjenesten ikke gør noget godt, kan vi gå videre og slette nogle registreringsdatabasenøgler.

Bemærk: det er ekstremt vigtigt at du sikkerhedskopierer din registreringsdatabase først, før du følger nedenstående løsning. Vi sletter nogle nøgler, og hvis dette ikke virker, kan du blive bedt om at gendanne ændringerne.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i registreringseditoren, skal du navigere til følgende sti:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Appx \ AppxAllUserStore \ Applications

 1. Vælg nu undernøglerne, der begynder med følgende nøgleord, højreklik på dem og klik Slet.
Microsoft.NET.Native.Framework. Microsoft.NET.Native.Runtime. Microsoft.VCLibs.
 1. Når du er færdig med at slette tasterne, skal du udføre en strømcyklus på din computer og kontrollere, om dette løser problemet. Hvis det ikke gør det, eller hvis din computer går i en anden fejltilstand, skal du gendanne registreringsdatabasen og se om dette løser problemet.

Løsning 4: Vågner din computer

Der er også nogle tilfælde, hvor computeren vågner, men den korrekte skærm muligvis ikke er valgt, eller skærmen stadig sover. I så fald skal et simpelt museklik eller trykke på en tastaturtast løse problemet, men hvis det ikke gør det, skal du følge de anførte enkle tip:

 • Der kan være tilfælde, hvor Windows muligvis ikke registrerer skærmen. Trykke Windows + Ctrl + Skift + B for at vække din skærm kraftigt.
 • Du kan også prøve at tilslutte en anden skærm til din pc og kontrollere, om skærmen udsendes til den skærm. Hvis det er tilfældet, betyder det sandsynligvis, at der er noget problem med din nuværende skærm. Du skal trykke Windows + P et par gange for at ændre skærmoutputtet.
 • Sørg for, at alle andre enheder (undtagen tastatur og mus) er afbrudt fra computeren.

Ud over ovenstående metoder, hvis du stadig ikke kan løse problemet, kan du prøve nedenstående trin:

 • Enten opdatering eller nedgradering dit Grafikdriver alt efter din situation. I nogle tilfælde løste problemet med selv at rulle Intel HD-grafik tilbage.
 • Tjek din PSU (strømforsyningsenhed) og sørg for, at den leverer den korrekte watt, der kræves.
 • Udfør en systemgendannelse for at vende tilbage til en tilstand før eller opdateringen. Hvis du ikke har nogen gendannelsespunkter, skal du gøre et ren installation.