Vejledninger

Fix: Der afventer en systemreparation, som kræver genstart for at fuldføre

En afventende systemreparation er en meddelelse, som betyder, at der ikke kan udføres handlinger på systemniveau, før systemreparationen i kø er behandlet. Dette løses normalt efter en genstart.

Denne fejl vises på Windows-pc, efter at en SFC-scanning er startet. SFC står for System File Checker, og det er et værktøj, der bruges til at finde og rette fejl i systemfilen. Problemet opstår dog, når denne fejlmeddelelse kommer op, når du prøver at køre scanningen.

Systemet kontrollerer for afventende systemreparationsfiler, når SFC startes, og disse filer har været der fra tidligere systemreparationer. Hvis du faktisk har startet en systemreparationsproces, skal du genstarte din computer og kontrollere, om problemet er væk. Ellers skal du følge nedenstående metode.

Løsning 1: Slet følgende filer i kommandoprompt

Disse filer holder styr på afventende systemreparationsprocesser, der kører på din computer, og filen er muligvis blevet ødelagt. Sletning nulstiller de ventende processer, og systemet narre ikke, at der er en systemreparationsproces, der afventer. Følg nedenstående trin for at slette disse filer og køre SFC korrekt.

 1. Hvis du er en Windows 10-bruger, kan du let finde kommandoprompt ved blot at klikke på startmenuknappen eller søgeknappen ved siden af ​​den og skrive "cmd" eller "kommandoprompt". Højreklik på det første resultat, og vælg Kør som administrator.

 1. Hvis du kører en version af Windows, der er ældre end Windows 10, fungerer søgningen i Start-menuen måske eller måske ikke korrekt, men du kan stadig navigere til C >> Windows >> System32, højreklik på "cmd.exe" -posten og vælg Kør som administrator.
 2. Indtast eller kopier de to følgende kommandoer for at slette disse filer. Sørg for at prøve dette ved at variere både bogstavet 'd' og 'c' i drevbogstavet i den første kommando.

del d: \ windows \ winsxs \ pending.xml

del x: \ windows \ winsxs \ pending.xml

 1. Når du ser meddelelsen "operation fuldført med succes" i kommandoprompt, skal du sørge for at gennemføre SFC-scanningen ved hjælp af denne noget ændrede version med instruktioner.

sfc / SCANNOW / OFFBOOTDIR = c: \ / OFFWINDIR = d: \ Windows

 1. Kontroller, om SFC nu gennemføres korrekt.

Bemærk: I nogle tilfælde vil Kommandoprompt kaste en fejl, når du prøver at slette de ventende filer. Dette betyder, at du bliver nødt til at tage ejerskab af WinSxS-mappen for at fortsætte. Det burde ikke være for svært!

 1. Naviger til placeringen C >> Windows, og find WinSxS-mappen.
 2. Hvis du ikke kan se Windows-mappen, skal du muligvis aktivere den mulighed, der giver dig mulighed for at se skjulte filer og mapper. Klik på fanen "Vis" i File Explorer's menu, og klik på afkrydsningsfeltet "Skjulte emner" i sektionen Vis / skjul. File Explorer viser de skjulte filer og husker denne mulighed, indtil du ændrer den igen.

 1. Højreklik på mappen, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed. Klik på knappen Avanceret. Vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger" vises. Her skal du ændre ejeren af ​​nøglen.
 2. Klik på linket Skift ud for etiketten "Ejer:" Vinduet Vælg bruger eller gruppe vises.

 1. Vælg brugerkontoen via knappen Avanceret, eller skriv bare din brugerkonto i det område, der siger 'Indtast objektnavnet, der skal vælges', og klik på OK. Tilføj din brugerkonto.
 2. Du kan eventuelt ændre ejeren af ​​alle undermapper og filer i mappen ved at markere afkrydsningsfeltet "Erstat ejer på undercontainere og objekter" i vinduet "Avancerede sikkerhedsindstillinger". Klik på OK for at ændre ejerskabet. Prøv at slette det bagefter.

Løsning 2: Skift BIOS-indstillinger

En bestemt gruppe brugere hævder, at de har været i stand til at løse dette problem ved blot at ændre SATA-driftsindstillingerne fra AHCI eller noget andet til IDE-tilstand. Det ser ud til, at årsagen til problemerne var nogle problemer, efter at Microsoft-teamet ændrede bestemte ting på harddiskbusledelsen. Prøv denne metode nedenfor!

 1. Sluk for din computer ved at gå til Start-menuen >> Tænd / sluk-knap >> Luk.
 2. Tænd din pc igen, og prøv at indtaste BIOS-indstillinger ved at trykke på BIOS-tasten, mens systemet starter. BIOS-nøglen vises typisk på startskærmen og siger "Tryk på ___ for at åbne Setup." Der er andre måder, det også kan vises på. Almindelige BIOS-nøgler er F1, F2, Del, Esc og F10, så sørg for at klikke på det hurtigt nok.

 1. SATA-indstillingen, som du bliver nødt til at ændre, findes under forskellige faner på BIOS-firmwareværktøjer lavet af forskellige producenter, og disse er ingen generel regel for, hvor indstillingen skal placeres. Det er normalt placeret under Onboard-enheder, Integreret periferiudstyr eller endda under fanen Avanceret. Uanset hvor det er, er navnet på indstillingen SATA-drift.

 1. Når du har fundet de korrekte indstillinger, skal du ændre det fra AHCI, RAID, ATA, til IDE er den mest rimelige mulighed for processen med systemreparationer, og du kan nemt vende dine ændringer tilbage på samme sted.
 2. Naviger til sektionen Afslut, og vælg Afslut Gem ændringer. Dette fortsætter med opstarten. Sørg for at prøve at køre opdateringen igen.

  Bemærk: Hvis indstillingen var IDE til at begynde med, så prøv at ændre den til noget andet, uanset hvad der er tilfælde, hvor enhver ændring gav gode resultater!

Løsning 3: Opdater dine drivere (især grafikkort)

Hvis SFC-fejlen efterfølges af BSOD'er (Blue Screens of Death), er det bestemt et tegn på, at en af ​​dine gamle drivere forårsager disse problemer, og du bør opdatere den så hurtigt som muligt. Din bedste chance er at opdatere alle drivere, da det altid er vigtigt at have de nyeste, da det muligvis forhindrer fremtidige problemer i at opstå.

 1. Vælg Start-knappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg den på listen over resultater. Hvis du bruger en ældre version af Windows, skal du bruge Windows Key + R-tastekombinationen, indtaste “devmgmt.msc” og klikke på OK.

 1. Udvid en af ​​kategorierne for at finde navnet på din enhed, højreklik derefter (eller tryk og hold nede) på den, og vælg Opdater driver. For grafikkort skal du udvide kategorien Displayadaptere, højreklikke på dit grafikkort og vælge Opdater driver.

 1. Vælg Søg automatisk efter opdateret driversoftware.
 2. Hvis Windows ikke finder en ny driver, kan du prøve at finde en på enhedsproducentens websted og følge deres instruktioner.

Bemærk: Hvis du bruger Windows 10, installeres de nyeste drivere ofte sammen med andre Windows-opdateringer, så sørg for at holde din computer opdateret. Windows Update køres automatisk på Windows 10, men du kan kontrollere ved at følge instruktionerne nedenfor for en ny opdatering.

 1. Brug Windows Key + I-tastekombinationen for at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge efter "Indstillinger" ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen.
 2. Find og åbn afsnittet "Opdatering og sikkerhed" i appen Indstillinger.
 3. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Søg efter opdateringer under opdateringsstatus for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.

 1. Hvis der er en, skal Windows fortsætte downloadprocessen automatisk.

Løsning 4: Løs problemet i gendannelsesmiljø

Dette trin er et af de mest avancerede, og det involverer en række alvorlige fejlfinding. De kommandoer, vi vil bruge, kan dog kun startes fra gendannelsesmiljøet, og dette miljø kan let åbnes på Windows 10. Disse kommandoer er harmløse, og de kan løse problemet, så sørg for at følge nedenstående trin nøje.

 1. På loginskærmen skal du klikke på strømikonet og holde Skift-tasten nede, mens du klikker på genstart. Dette er en god genvej til at få adgang til gendannelsesmenuen uden at skulle indtaste din gendannelses-DVD.
 2. I stedet for eller genstart vises en blå skærm med flere muligheder. Vælg Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Kommandoprompt, og for din computer at åbne værktøjet.

 1. Indtast følgende kommandoer en efter en, og vent på, at de er færdige med deres proces. En af dem skal løse dit problem, men sørg for at holde ordren nøjagtig den samme.

bcdboot C: \ Windows

bootrec / FixMBR

bootrec / FixBoot

 1. Start normalt op på din computer, og kontroller, om problemet er løst med SFC.

Løsning 5: En tilpasning af registreringsdatabasen

Her er en registreringsdatabasenøgle, der holder styr på, hvilke programmer der er i køen, der anmoder om genstart, og sletning resulterer i, at denne kø går tabt, og det forhindrer Windows i at tro, at der er en proces, der anmoder om genstart, når en sådan proces ikke eksisterer.

 1. Da du skal redigere registreringsdatabasen, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel, som vi har udarbejdet for sikkert at sikkerhedskopiere din registreringsdatabase for at forhindre yderligere problemer. Der vil stadig ikke være noget galt, hvis du følger instruktionerne nøje.
 2. Åbn registreringseditorgrænsefladen ved at skrive “regedit” i enten søgefeltet eller dialogboksen Kør. Naviger til følgende nøgle i Registreringseditor ved at navigere i venstre rude:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

 1. Under CurrentVersion-nøglen skal du kunne se en nøgle ved navn RebootPending, så sørg for at højreklikke på den og klikke på Tilladelser.
 2. Under afsnittet Gruppe eller brugernavne skal du prøve at finde dit brugernavn på listen. Hvis du ikke gør det, skal du klikke på Tilføj >> Avanceret >> Find nu. Du skal være i stand til at se din brugerkonto under sektionen Søgeresultater, så vælg den og klik på OK to gange, indtil du er tilbage i mappen Tilladelser.

 1. Vælg din konto i gruppen eller brugernavne, og marker afkrydsningsfeltet Fuld kontrol under Tilladelser for ... og anvend de ændringer, du har foretaget.
 2. Derefter kan du højreklikke på RebootPending-tasten og klikke på Slet. Bekræft dialogboksen, der vises, og genstart computeren for at anvende ændringerne. Kontroller, om problemet stadig vises.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found