Vejledninger

Hvad er PLIST-filer, og er det sikkert at slette dem?

De fleste macOS-brugere, der nogensinde har forsøgt at foretage fejlfinding af applikationer, skal vide om .plist-filer. Sletning af disse PLIST-filer vises i mange fejlfindingsmetoder til løsning af dårlig applikationsydelse. Brugere, der er opmærksomme på disse filer, ved også, at sletning af disse præferencefiler nulstiller applikationspræferencen og løser de fleste af problemerne. Men de er stadig usikre på sikkerheden ved disse filer.

Hvad er PLIST-filer i macOS?

PLIST (står for Property List) er en udvidelse, der bruges til at gemme applikationspræferencer. Disse filer er formateret i XML og indeholder egenskaber og konfigurationsindstillinger for forskellige programmer. Det er standardformatet for præferencefiler, men bruges også til at holde applikationsargumenter til at starte dæmoner og ressourcestyring i applikationsbundter. Mens de fleste applikationer genskaber filerne efter deres præferencer, kan de filer, som systemet bruger, ikke let erstattes, hvis de fjernes.

Sådan åbnes og redigeres en PLIST-fil på macOS

Du kan åbne og redigere en PLIST-fil i et program som TextEdit i macOS. Men på grund af PLIST-filernes art vil det være meget bedre at bruge et specielt program som Xcode eller Property List Editor. Dette skyldes, at disse redaktører vil formatere XML-koden og oversætte nøgleidentifikatorer og lag til læsbare ord med en rullemenu for at udfylde det korrekte svar.

Normale brugere bør dog undgå at redigere disse filer. Programmer og system ændrer automatisk PLIST-filer efter behov. Udviklere kan oprette eller redigere disse filer ved hjælp af Apples ejendomslisteditor som nævnt ovenfor, som er inkluderet i Apple Developer Tools. De kan også bruge tredjeparts PLIST-redigeringsprogram.

Du kan også konvertere .plist-filer mellem en binær til en XML-version ved hjælp af følgende kommandoer i Terminal:

For at åbne Terminal: Holde Kommando og tryk på Plads at åbne Spotlight, skriv derefter Terminal og Gå ind.

Bemærk: filnavn i kommandoer er dit filnavn, som du vil konvertere.

  1. XML til binær:
    plutil –konverter binær1 filnavn.plist
  2. Binær til XML:
    plutil –konverter xml1 filnavn.plist

Hvorfor skal du slette PLIST-filer, og er det sikkert?

PLIST-filer er vigtige for vores daglige brug. Imidlertid vil de fleste af de forældede filer blive defekte og begynde at forårsage problemer for brugeren. De fleste fejlfindingsmetoder foreslår at fjerne .plist-filer fra det specifikke program for at løse problemet. Præference PLIST filer er harmløse, og det er helt fint at slette dem. Imidlertid skal ikke alle PLIST-filer behandles som applikationspræferencer.

PLIST-filer i præferencemappen skaber hovedsagelig ikke nogen konflikt med hovedapplikationen efter sletning. Men for systemfiler såsom dæmonegenskabslister bør ikke betragtes som det samme som indstillingerne PLIST-filer. Sletning af systemfiler forhindrer, at applikationen starter eller fungerer korrekt.

Derfor, hvis vi ønsker en endelig konklusion om sikkerheden, så Nej, det er ikke 100% sikkert at slette disse PLIST-filer fra dit system. Medmindre du ved, hvad du laver, og hvilken slags PLIST-fil du prøver at slette, skal du ikke slette dem. Dette skyldes, at de fleste af de foretrukne PLIST-filer bare nulstiller applikationsindstillingen. System PLIST-filerne bør ikke betragtes som sletning, medmindre du er helt klar over filen og konsekvenserne.

Så som nævnt ovenfor om PLIST-filerne er der ingen grund til at bekymre sig om filerne i: / Hjem / Bibliotek / mappe. Du bør undgå at slette præferencefiler, der findes i biblioteket eller systemmapper i roden på din harddisk. I stedet for at slette kan du deaktivere den specifikke PLIST ved hjælp af "launchctl" eller lignende kommandoer via Terminal. Og du kan også lave en kopi eller sikkerhedskopi af filen, før du sletter.