Vejledninger

Fix: WPD FileSystem Volume Driver (kode 10) eller gul udråbstegn

WPD FileSystem Volume Driver er en af ​​de drivere, du aldrig vil høre om, før de begynder at opføre sig forkert og vise forskellige fejlmeddelelser på din computer. Der er en hel del forskellige problemer, der kan opstå med WPD FileSystem Volume Driver, og nogle af dem er mere almindelige end andre.

Alle disse problemer har lignende metoder og løsninger, som kan bruges til at løse problemet, så sørg for at følge hele artiklen for at finde den løsning, der fungerer bedst for dig.

Løsning 1: Tildel drevbogstaver i Disk Manager

De mest almindelige fejl i forbindelse med WPD FileSystem Volume Driver, såsom kode 10-fejlen eller blot et gult udråbstegn ved siden af, der signaliserer, at noget er galt, kan løses med følgende metode, der simpelthen består i at tildele drevbogstaver til hver lagerenhed din pc, især den der forårsager problemer, når den er tilsluttet.

 1. Først og fremmest skal du sørge for, at ingen filer fra de lagerenheder, du vil redigere, er i brug eller åbne på nogen anden måde. Sørg derefter for, at du ikke kopierer eller flytter noget fra eller til disken, før du fortsætter.
 2. Derefter skal du enten bruge Windows Key + X-tastekombinationen eller højreklikke på Start-menuen og vælge Diskstyring for at åbne konsollen.

 1. Højreklik på lydstyrken med det drevbogstav, du vil ændre, og vælg indstillingen Skift drevbogstav og stier. Klik derefter på skift, og vælg fra en liste over tilgængelige drevbogstaver.

 1. Vi råder dig til ikke at vælge bogstaverne A eller B, fordi de var forbeholdt diskettedrev på ældre operativsystemer, og dette kan forvirre ældre softwareværktøjer. Klik på Anvend og bekræft eventuelle dialogbokse, der kan vises, før konsollen lukkes.

Når denne proces er afsluttet, er det tid til at gå over til Enhedshåndtering og genstarte vores enhed. Følg nedenstående trin:

 1. Indtast "Enhedshåndtering" i søgefeltet for at åbne enhedens managerkonsol. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv devmgmt.msc i feltet, og klik på OK eller Enter-tasten.

 1. Udvid feltet, hvor den problematiske enhed er placeret. Hvis det er en DVD, vil den være placeret under “DVD / CD-ROM-drev” osv. Dette viser alle lignende enheder, som maskinen har installeret. Højreklik på den enhed, du vil foretage fejlfinding på, og vælg Deaktiver enhed. Aktiver det igen efter et minut.
 2. Derefter skal du klikke på handlingsknappen i menuen øverst i vinduet og vælge Scan efter hardwareændringer. Hvis der er nye drivere, forsøger Enhedshåndtering at installere dem. Afslut og genstart computeren for at anvende ændringerne. Kontroller, om problemet stadig er til stede.

Løsning 2: Slet alle ubrugte skjulte enheder i Enhedshåndtering

For at være ærlig, selvom Enhedshåndterings-vinduerne har en knap, der siger at vise skjulte enheder, vil Windows faktisk ikke vise alle skjulte enheder, og der er tre typer enheder, der ikke vises, selv efter at du har valgt denne mulighed. Den eneste måde at se og afinstallere disse enheder på er ved at oprette en ny miljøvariabel.

 1. Højreklik på Denne computer / Denne pc, og vælg indstillingen Egenskaber. Find derefter indstillingen Avancerede systemindstillinger i højre rude i vinduet Egenskaber, klik på den og naviger til fanen Avanceret.

 1. Nederst til højre på fanen Avanceret kan du se knappen Miljøvariabler, så klik på den og klik på knappen Ny ... under sektionen Systemvariabler.
 2. Indstil navnet på den nye variabel til “devmgr_show_nonpresent_devices”, og indstil dens værdi simpelthen til 1. Anvend disse ændringer og afslut dette vindue.
 3. Skriv "Enhedshåndtering" i søgefeltet for at åbne enhedens managerkonsol. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv devmgmt.msc i feltet, og klik på OK eller Enter-tasten.

 4. Under afsnittet "Universal Serial Bus-controllere" skal du afinstallere eventuelle gråtonede poster, der ikke er i brug (det er derfor, de var så skjulte) og besøge nogle andre sektioner afhængigt af hvilken enhed du kæmper med.
 5. Genstart computeren for at anvende ændringerne, og kontroller, om du stadig har problemer med din enhed.

Løsning 3: Geninstaller Microsoft WPD FileSystem Volume Driver manuelt

Hvis der er noget galt med driveren, der administrerer de bærbare enheder, der er tilsluttet din computer, er det bedst at løse problemet med det direkte i stedet for at konsultere andre. Problemet kan løses ved blot at geninstallere denne driver manuelt ved hjælp af Enhedshåndtering.

 1. Klik på Start, og skriv Kør. Vælg Kør. En dialogboks Kør vises.
 2. Skriv "devmgmt.msc" i dialogboksen Kør, og klik på OK-knappen. Dette er for at åbne vinduet Enhedshåndtering.
 3. Find din WPD FileSystem Volume Driver ved at tjekke under afsnittet Bærbare enheder. Hvis du ikke kan se det, skal du klikke på Vis >> Vis skjulte enheder. Klik på pilen til venstre for dette afsnit for at se listen over touchpad- og musedrivere.

 4. Højreklik på din WPD FileSystem Volume Driver, som du i øjeblikket har installeret, og vælg Afinstaller enhedsindstilling i genvejsmenuen.
 5. Klik på Handling >> Scan efter hardwareændringer. Windows skal nu fortsætte med at downloade og installere driveren korrekt igen.