Vejledninger

Hvad er: tv_w32.exe, og skal jeg slette det?

Nogle brugere har undret sig over formålet med tv_w32.exe (eller tv_w64.exe) efter at have opdaget, at processen bruger en hel del systemressourcer i Jobliste. Selvom det legitimetv_w32.exe ogtv_w64.exeprocesser er eksekverbare filer af TeamViewer (hvilket er sikkert), har der været rapporter om malware (især trojanere), der camouflerer som de to eksekverbare filer for at undgå sikkerhedskontrol.

Hvad er TeamViewer?

TeamViewer er en proprietær software, der tillader fjernbetjening, desktop-deling, filoverførsel og online møder mellem computere. Softwarepakken er generelt pålidelig blandt computerfagfolk og er kendt for ikke at indeholde malware.

Legitim komponent eller sikkerhedstrussel?

Generelt, hvis du ved, at TeamViewer software er installeret på dit system, kan du antage, at de to eksekverbare filer er legitime (tv_w32.exe ogtv_w64.exe). Selvom du ikke selv installerede softwaren, men du brugte tjenesterne fra en fjerntekniker, er det sandsynligt, at softwaren blev brugt til at reparere din computer.

Der er dog en malware fra Trojan-familien (Bagdør.Doksen) der specifikt målretter mod disse to eksekverbare filer ved at camoufleere som dem for at undgå at blive afhentet af sikkerhedssystemer.

En måde at bekræfte, at den eksekverbare ikke er en sikkerhedstrussel, er at se dens placering. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc),højreklik på tv_w32.exe eller tv_w64.exe eksekverbar og vælg Åbn filplacering for at se, hvor det fører. Hvis den afslørede placering er anderledes endC: \ Program Files \ TeamViewer \, har du muligvis at gøre med en malware-infektion. Hvis du har at gøre med en malware (trojan), kan du fjerne infektionen ved hjælp af en pålidelig antimalwarepakke. Hvis den indbyggede løsning ikke er nok (Windows Defender), skal du følge vores detaljerede artikel (her) om brug af Malwarebytes til at fjerne virusinfektionen.

Sådan fjernes tv_w32.exe eller tv_w64.exe eksekverbare filer?

Hvis du fastslog, at TeamViewer processer er legitime, kan du tage de nødvendige skridt til at fjerne tv_w32.exe eller tv_w64.exe. Sletning af kun den eksekverbare er ikke levedygtig, da softwaren automatisk genskaber den manglende komponent, når den har brug for den.

Den bedste måde at sikre, at tv_w32.exe eller tv_w64.exeeksekverbare filer fjernes permanent fra dit system er at afinstallere det hele TeamViewer suite. For at gøre dette skal du åbne et Run-vindue (Windows-tast + R) og skriv “appwiz.cpl“. Rul derefter ned gennem Programmer og funktioner liste, find TeamViewer, højreklik på den og vælg Afinstaller. Følg derefter vejledningen på skærmen for at fjerne softwaren helt fra dit system.

Når softwaren er fjernet og dit system genstartet, skal du ikke længere se tv_w32.exe eller tv_w64.exeeksekverbar i Jobliste.