Vejledninger

Hvilken Linux-distribution betragtes som den mest banebrydende distribution?

Linux har ry for at være ekstremt konservativt, hvilket kan skyldes, at det ikke altid understøtter ny hardware, så snart det kommer ud. Dette har mere at gøre med det faktum, at hardwareleverandører ikke deler, hvordan deres produkter fungerer med open source softwarefællesskabet mere end nogen anden. Ikke desto mindre er der nogle virkelig banebrydende distributioner derude, der altid tilbyder de nyeste FOSS-produkter.

Hvis du leder efter distributioner, der altid tilbyder det nyeste, der er at have, vil du måske installere en af ​​disse næste gang du konfigurerer en open source-arbejdsstation.

Arch Linux

Arch Linux er sandsynligvis den distribution, der er mest forbundet med rullende udgivelser. Det inkluderer generelt blødende kantkomponenter i Linux-kernen, hvilket generelt undgås af de fleste andre distributioner. Dette gør det attraktivt for dem, der ikke har noget imod at ofre stabilitet for kompatibilitet. Når det er sagt, er det ry, som Arch har som svært at arbejde med distribution, ufortjent. Brugere, der foretrækker at installere et antal standardpakker såvel som de blødende, bør ikke have noget problem ved at bruge den medfølgende pacman-pakkehåndtering.

Gentoo Linux

Gentoo Linux er bygget ved hjælp af, hvad udviklerne betegner et Portage-pakkehåndteringssystem. I modsætning til distributioner, der bruger binære pakkeforvaltere, såsom Debian, distribuerer det bærbare system kildekode, der er kompileret af modtagerens lokale computer. Dette betyder, at alt bliver optimeret til brugerens enhed lige der og der, hvilket er et stort paradigmeskift sammenlignet med bare slipstreaming af en hel masse binære eksekverbare filer til alle.

Nogle henviser til det som en metadistribution, fordi Gentoo er så utroligt tilpasningsdygtig. Pakker opdateres så regelmæssigt, at når systemet først er installeret, bliver Gentoo funktionelt version mindre. Hver gang en ny opdatering bliver færdig, er en brugers system fuldt opdateret med alle de nyeste pakker. Kun live installationsmedier får nogensinde versionsnumre på grund af denne unikke tilgang til at holde sig opdateret.

Ubuntu

Ubuntu har en udgivelsesplan for seks måneder, hvilket betyder, at den opdateres langt oftere end langt de fleste andre Linux-distributioner. Dette gælder for de forskellige desktop-miljørelaterede spins af Ubuntu, som inkluderer Lubuntu, Xubuntu og Kubuntu. Alle disse har den samme lagerbase og leveres derfor altid med de mest opdaterede versioner af applikationer med mulig undtagelse af Vin.

Årsagen til, at de fleste ikke ville have inkluderet Ubuntu på en liste over banebrydende Linux-distributioner, er, at de er vant til at køre LTS-versionerne af det, som formodes at blive brugt i langvarige arbejdsstationssituationer. De, der bruger standardudgivelserne på seks måneder, får altid de nyeste pakker.

openSUSE med Tumbleweed

Formentlig er Tumbleweed en distribution for sig selv, men det klassificeres normalt som en version af openSUSE. Tumbleweed er en ren rullende version, der indeholder alle de nyeste stabile versioner af hvert stykke software i stedet for at stole på en stiv opdateringsplan. Dette gør nogle af pakkerne mere stabile end hvad du kan finde i Gentoo eller Arch uden at tvinge administratorer gennem en række regelmæssige arkivtræk som Ubuntu måske.

Dette gør det attraktivt for dem, der ønsker at beholde den nyeste version af alle applikationspakker uden at skulle bekymre sig om, at uprøvet eksperimentel kode finder vej ind i deres system. Den kombinerede openSUSE Tumbleweed-distribution er et relativt nyt koncept, i betragtning af hvor længe mange Linux-distributioner har eksisteret. Fabriks- og rullende frigivelsespakker blev kun fusioneret den 4. november 2014. Det understøtter heller ikke proprietære grafikdrivere, hvilket er attraktivt for dem, der ønsker at forblive helt open source.

Fedora

Mens Fedora ikke er så meget af en fordelende kantfordeling som Arch er, opdateres den stadig ekstremt ofte. Fedora foretager ofte radikale arkitekturopdateringer. Nogle af disse bliver store nyhedshistorier, fordi de er så bemærkelsesværdigt progressive. Fedoras ultimative anvendelse af GNOME 3 og -system diskuteres stadig bredt i nogle kredse, ligesom distributionen navngiver btrfs som et standardfilsystem. Hvis en ny, helt gratis teknologi bliver frigivet, finder den hurtigt vej til Fedoras pakkehåndtering.

Denne slags progressive tankegang blandt Fedoras udviklere sikrer, at brugerne altid modtager de nyeste applikationer, selv når de forskellige andre distributioner relateret til Red Hat-familien ikke gør det. Brugere, der ønsker de nyeste versioner af visuel software, som desktopmiljøer og filadministratorer, strømmer normalt til Fedora, da disse pakker ofte bliver opdateret i deres arkiver, når selv andre relativt progressive distributioner har tendens til at vente på dem.