Vejledninger

Hvad er: smss.exe og skal jeg fjerne det?

Jobliste viser alle kørende applikationer og tjenester i operativsystemet med detaljer. Brugere åbner task manager, når de har et langsomt systemydelsesproblem eller kontrollerer procesoplysninger. De fleste brugere ser en proces med navnet 'smss.exe' køre i baggrunden, og de undrer sig over, hvad denne proces er. Nogle kan endda overveje at tænke, om det er en legitim proces eller malware. I denne artikel finder du ud af, hvad smss.exe-processen er, hvad den gør, og er det en vigtig proces, eller du kan fjerne den for at spare hukommelse.

Smss.exe i Windows Jobliste

Smss.exe er en Windows NT-familiekomponent, der er ansvarlig for start og håndtering af brugersessionen. SMSS står for Session Manager Subsystem og .exe-udvidelse angiver en eksekverbar fil. Denne proces starter som standard ved opstart, og den er ansvarlig for forskellige aktiviteter. Ingen 'smss.exe' er ikke en virus, det er en legitim proces fra Windows-operativsystemet, medmindre du ser flere af dem forskellige steder. Størrelsen på denne fil er meget lille, og den bruger meget lidt systemressourcer, når den kører i baggrunden. Session manager-undersystemet starter brugerne og kernetilstandene i Win32-undersystemet. Det starter også Windows-logonapplikationen 'winlogon.exe'.

Er smss.exe sikkert?

Ja, den ægte smss.exe-fil er vigtig for at køre Windows, og den udgør ingen sikkerhedstrussel overhovedet. Imidlertid camouflerer nogle malware sig selv som smss.exe, hvilket kan være en sikkerhedstrussel mod systemet. Du kan kontrollere filens placering for at være sikker på, at filen er legitim. Den nemmeste måde at kontrollere filplaceringen er ved at åbne Jobliste og finde processen under fanen Detaljer; ved at højreklikke på processen kan du vælge Åbn filplacering. Hvis smss.exe filen er placeret i C: \ Windows \ System32 mappe, så er der intet at bekymre sig om, da det er den rigtige filplacering. Hvis filen er placeret et andet sted i systemet, er det sandsynligvis en trojan. Du skal sandsynligvis køre en komplet systemscanning ved at downloade Malware-bytes til Windows.

Skal jeg fjerne smss.exe?

Nu hvor vi ved, at smss.exe er en legitim Windows-fil udviklet af Microsoft. Vi anbefaler brugere ikke at fjerne eller afslutte netop denne komponent, da det er en af ​​Windows-komponenterne og hjælper systemet med at være stabilt og køre sikkert. Hvis du deaktiverer eller lukker det, mens Windows kører, fryser systemet muligvis, hvilket kræver en hård genstart. Hvis en bruger sletter denne fil, starter Windows ikke.

Tags smss Task Manager Windows