Vejledninger

Sådan repareres Boot Error 0xc0000098 på Windows 7/8 og 10

Det 0xc0000098 fejl vises, når der er en beskadiget Boot Configuration Data-fil. Windows tillader dig ikke at starte, hvilket gør din enhed ubrugelig. Denne fejl kan skyldes hardwarefejl, såsom en beskadiget harddisk eller dårlig RAM, så efter at have løst dette med nedenstående løsning er det godt at se, om disse to komponenter alle er gode.

Dette er et problem, der rammer mange brugere, fra Windows Vista og frem til Windows 10, og det kan være frustrerende for nogen, der ikke rigtig ser, hvad der faktisk sker. Ingen brugere er ekskluderet, og du kan ikke bruge din enhed med Windows, før du har løst problemet

Heldigvis er der en løsning, der løser dette problem og løser den beskadigede BCD-fil. Herefter starter Windows helt fint, og du kan fortsætte med at bruge dit system igen. Husk dog, at du bliver nødt til at bruge en Windows gendannelsesdrev, uanset om det er en installations-USB eller en CD / DVD, har du brug for det, så tag fat i en, før du starter.

Sådan BOOT i BIOS for at ændre Boot Order

Før du fortsætter med instruktionerne i denne artikel, er det vigtigt, at du læser dette afsnit om ændring af bios og opstart fra usb eller diske.

Genstart computeren. Indtast din computers BIOS (eller UEFI) indstillinger, så snart den starter op. Den nøgle, du skal trykke på for at åbne disse indstillinger, afhænger af producenten af ​​din computers bundkort og kan være alt fra Esc, Slet eller F2 til F8, F10 eller F12. Dette vises på postskærmen og manualen, der fulgte med dit system. En hurtig google-søgning, der spørger "hvordan man indtaster bios" efterfulgt af modelnummer, viser også resultater. Naviger til Boot. Du skal vide, hvordan du starter og ændrer opstartsrækkefølge, da dette er nødvendigt for at udføre nedenstående løsninger.

Genopbyg og reparer Master Boot Record, Boot Sector og Boot Configuration Data (Windows 7/8 og 10)

Dette trin kræver, at du bruger det tidligere nævnte gendannelsesdrev, så vi starter der. Hvis du ikke har adgang til gendannelsesmediet, skal du tjekke denne vejledning til bootbart medie ved hjælp af rufus (Windows 8 og 10)og for Windows 7 / Vista se trin (her)

 1. Når du er inde i BIOS, skal du navigere til boot muligheder og brug instruktionerne i BIOS til at indstille første startenhed til USB eller DVD-drev, afhængigt af hvilken du har. Dette fortæller computeren, at den først skal prøve at starte derfra, hvilket er hvad vi har brug for.
 2. Når computeren er startet fra gendannelsesdrevet, i Windows-opsætning i dialogboksen, skal du indstille alt til de relevante værdier, vælge dit sprog og klikke Næste.
 3. Klik på i nederste venstre hjørne Reparer din computerog vælg Fejlfinding fra Vælg en indstillingsskærm.
 4. I Fejlfinding skal du klikke på Avancerede indstillinger, og klik på Kommandoprompt.I Windows 7 og Vista skal du vælgeKommandopromptfra "Recovery Options" -skærmen.
 5. Når kommandoprompten åbnes, skal du skrive følgende kommandoer og trykke på Gå ind på dit tastatur efter hver af dem:
bootrec / scanosbootrec / fixmbrbootrec / fixbootbootrec / genopbygningbcd

Metode 2: Brug opstartsreparation

En anden metode, der kræver en Windows gendannelsesdrev, dette bruger de indbyggede værktøjer til at reparere Boot Configuration Data-filen.

 1. Brug trin 1 til 4 i den foregående metode til at komme til Reparer din computer
 2. Vælg din installation, og vælg på listen over tilgængelige gendannelsesindstillinger Opstartsreparation.

Vent på, at værktøjet scanner din installation. Hvis opstartsreparation finder en fejl, forsøger den at rette den, hvis det er muligt, hvilket skal forhindre, at 0xc0000098-fejlen vises igen. Du kan også se detaljeredeOpstartsreparationtrin med billeder.

Metode 3: Kør hjælpeprogrammet System File Checker for at scanne dit system

Det Systemfilkontrol (sfc) værktøj bruges til automatisk at scanne systemfiler på din computer og forsøge at reparere dem, hvis det er nødvendigt.

 1. Brug trinene fra den første metode til at komme til skærmen, der siger Reparer din computer.
 2. Vælg Windows installationsdrev, og klik
 3. Fra Indstillinger for systemgendannelse boks, vælg Kommandoprompt.
 4. Skriv følgende kommando i kommandoprompten, og tryk på Gå ind på dit tastatur for at udføre det:
sfc / scannow / offbootdir = C: \ / offwindir = C: \ Windows \

Udskift C: \ med bogstavet på det drev, hvor Windows er installeret, og C: \ Windows \ med mappen, hvor Windows er.

 1. Vent på, at SFC-værktøjet scanner dit system. Det reparerer fejlen, hvis det er muligt, og du behøver ikke bekymre dig om den.

Metode 4: Kør værktøjet CHKDSK

Hvis de tidligere metoder mislykkedes, kan du prøve CHKDSK værktøj, også et indbygget værktøj, der kontrollerer din disk og retter filsystemfejl.

 1. Brug trin 1-3 fra den foregående metode til at åbne Kommandoprompt fra Windows gendannelsesdrev.
 2. Skriv følgende kommando i kommandoprompten efterfulgt af en Gå ind til udførelse:
chkdsk C: / f

Udskift C: med det drevbogstav, hvor du har installeret Windows.

 1. Vent til værktøjet er færdigt. Hvis den finder nogen fejl, forsøger den at rette dem sammen med den 0xc0000098-fejl, som du har været udsat for.

Selvom Windows 10 har været ude i over et år nu, har Microsoft stadig ikke formået at stryge alle mangler ud, og nogle hardwareproblemer manifesteres på en meget dårligere måde, end de burde være. Dette er en af ​​dem, og selvom det tilrådes at kontrollere din hardware, når du har rettet dit system, skal du ved at følge trinene i den ovennævnte metode kunne starte i Windows igen.